PAPILDINĀTS 16:55; Ukraina turpina aizstāvēties pret Krievijas uzbrukumu (+ VIDEO) 2.diena 25.02 21

 
Nozare.lv / iAuto.lv | 25.februāris 2022 10:01

Ukraina nevienlīdzīgā cīņā turpina aizstāvēties pret Krievijas uzbrukumu. Notikumu ir ļoti daudz, tādēļ ziņas tiks periodiski atjaunotas.

JAUNĀKIE VIDEO NO UKRAINAS mūsu Telegram kanālā šeit >>> seko https://t.me/iAutolv un raksta apakšā.

Ukrainas ārlietu ministrs: Kijeva cietusi Krievijas raķešu triecienā.

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba piektdien pavēstīja, ka Kijeva cietusi Krievijas raķešu triecienā.

"Šausminoši Krievijas raķešu triecieni Kijevai," tviterī pavēstīja ministrs.

"Pēdējā reize, kas mūsu galvaspilsēta pieredzēja kaut ko tādu, bija 1941.gadā, kad tai uzbruka nacistiskā Vācija.Ukraina sakāva to ļaunumu un sakaus arī šo," uzsvēra Kuleba.

Ministrs atkārtoti aicināja noteikt bargas sankcijas Krievijai un tās līderim Vladimiram Putinam, mudinot valstis saraut saites ar Maskavu un "izspert Krieviju laukā no pilnīgi visurienes".

"Apturiet Putinu! Izolējiet Krieviju," mudināja Kuleba.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Papildināts plkst. 7:29 Laikraksts: Uz ziemeļiem no Kijevas apturēta Krievijas tanku kolonna

Krievijas karaspēku, kas virzās uz Kijevu no Černobiļas slēgtās zonas puses, UkrainasBruņotie spēki apturējuši pie Ivankivas pilsētciemata, 80 kilometrus uz ziemeļiem no galvaspilsētas, piektdien vēsta laikraksts "Ukrainska pravda", atsaucoties uz avotu Ģenerālštābā.

"Uz Kijevas pusi virzās Krievijas tanki, bet pie Ivankivas izraisījās kauja, Ukrainas spēki uzspridzināja tiltu, lai apturētu Krievijas Federācijas kolonnu," vēsta laikraksts.

Ivankiva atrodas pusceļā starp robežu un Kijevu. Pēc Ivankivas paveras iespēja uzbrukt galvaspilsētai caur Višhorodu.

Papildināts plkst.9:27 Pie Kijevas uzspridzināti tilti, lai apturētu ienaidnieku

UKRAINSKA PRAVDA. Ziemeļrietumos no Kijevas uzspridzināti trīs tilti, lai apturētu ienaidnieka karaspēka tālāko virzību, piektdien vēsta laikraksts "Ukrainska pravda", atsaucoties uz avotu bruņoto spēku Ģenerālštābā.

Uzspridzināts tilts uz Jaunās Irpiņas šosejas, tilts Hostomeļā, Demidivā tilts pār Irpiņu.

Ukrainas armijas Sauszemes spēki brīdina, ka ienaidnieks var ienākt apdzīvotās vietās Vorzeļas apkārtnē.

Atbilstoši "Ukrainska pravda" avotu datiem Krievijas karaspēks jau ienācis Dimeras ciemā, kas atrodas 32 kilometrus uz ziemeļiem no Kijevas.

Papildināts plkst.10:40 Kijevā neitralizēti okupanti, kas bija sagrābuši Ukrainas spēku automobiļus

Kijevā neitralizēti diversanti, kas bija sagrābuši Ukrainas Bruņoto spēku automobiļus un ielauzušies galvaspilsētā, piektdien pavēstīja Ukrainas aizsardzības ministra vietniece Hanna Maljara.

Kā ziņoja tīmekļa medijs "Unian", piektdien ienaidnieki sagrāba Ukrainas Bruņoto spēku automobiļus, pārģērbāsUkrainas karavīru formās un lielā ātrumā devās Kijevas centra virzienā no Oboloņas puses.

Aiz šiem okupantiem virzījās ienaidnieka kravas automašīnu kolonna.

Kijevieši tika lūgti ziņot par okupantu pārvietošanos.

Okupanti operatīvi tika neitralizēti.

Papildināts plkst.11:26 Kijevas ziemeļu rajonā notiek sadursmes

Ukrainas galvaspilsētas Kijevas ziemeļu rajonā dzirdami sprādzienu un apšaudes trokšņi, piektdien no notikumu vietas vēsta ziņu aģentūras AFP korespondents.

Oboloņas rajonā atskanot šauteņu šāvieniem un sprādzieniem, gājēji centās paglābties drošībā.

Spēcīgi sprādzieni bija dzirdami pilsētas centrā.

Krievijas spēki ieradās Kijevas nomalē jau ceturtdienas vakarā, kad karavīri, kas tika izsēdināti no helikopteriem, uzbruka lidlaukam līdzās pilsētai netālu no Oboloņas.

Ukrainas armija vēsta, ka uzbrukums Hostomeļas gaisa spēku bāzei atvairīts, bet Krievijas spēki turpināja virzīties uz priekšu pa Dņepras rietumu krastu no Baltkrievijas.

Okupantiem sasniedzot Oboloņu, Aizsardzības ministrijas lapā sociālajā tīklā "Facebook" tika publicēts aicinājums pretoties.

"Mēs mudinām pilsoņus informēt mūs par karaspēka kustību, izgatavot Molotova kokteiļus un neitralizēt ienaidnieku," teikts paziņojumā.
 

Papildināts plkst.11:30 Ukrainas spēki notriekuši Krievijas kara lidmašīnu, lidotājs sagūstīts

Ukrainas karavīri notriekuši Krievijas bruņoto spēku kara lidmašīnu "Su-27" un sagūstījuši lidotāju, piektdien pavēstīja Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska biroja padomnieks Oleksijs Arestovičs.

"Rīta pusē tika veikti vairāk gaisa triecieni. Cita starpā arī Kijevas pilsētai. Mūsu pretgaisa aizsardzības spēki notrieca vismaz divas spārnotās raķetes un vienu lidmašīnu Su-27. Lidotājs nonācis gūstā, šobrīd viņu pratina," sacīja padomnieks.

Ienaidnieks veicis triecienus Bila Cerkvas lidostai, Vasiļkivai un vairākiem citiem objektiem, sacīja Arestovičs.

Informācija šobrīd tiek precizēta.

"Tas, ka raķešu skaits samazinās, liecina, ka ienaidniekam to vienkārši pietrūkst," norādīja padomnieks.

Krievija 24.februārī veica militārus triecienus Ukrainai un sāka karu.

Ukrainas parlaments 24.februāra rītā apstiprināja Zelenska rīkojumu par karastāvokļa izsludināšanu visā Ukrainasteritorijā.

Papildināts plkst. 12.04 Militārie eksperti: Krievijai pilnā apjomā nav izdevies pārsteiguma moments, taču vienību darbošanās liecina par mēģinājumiem iznīcināt Zelenski

Krievijas karaspēkam pilnā apjomā nav izdevies pārsteiguma moments Ukrainā, taču vienību darbošanās liecina par mēģinājumiem "medīt" Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, aģentūrai LETA atzina militārie eksperti.

Aizsardzības ministra Arta Pabrika (AP) padomnieks militārajos jautājumos, bijušais Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Raimonds Graube norāda, ka pirmās 24 kara stundas vēl ir par maz plašu secinājumu izdarīšanai, taču pirmās indikācijas liecina, ka Krievijai tomēr pilnā apjomā nav izdevies pārsteiguma un precīzo ieroču uzbrukums.

"Šī virzīšanās ar sauszemes spēkiem nenotiek tiek ātri," norādīja Graube un piebilda, ka kopumā, spriežot pēcUkrainas oficiālajiem avotiem, ukraiņi spēj kontrolēt situāciju.

Graube vērsa uzmanību, ka ukraiņu pretgaisa aizsardzība nav pilnībā iznīcināta un ukraiņu rīcībā vēl ir vidējās un tuvās darbības ieroči, piemēram, raķešu sistēma "Stinger".

Graube skaidroja, ka karos viens no uzbrukuma pirmajiem uzdevumiem ir paralizēt komandvadības sistēmu, taču šķiet, ka ukraiņu darbības kļūst koordinētākas.

"Pirmās dienas pārsteigums ir pārvarēts, bet, vai tas materializēsies efektīvā aizsardzības operācijā, to rādīs nākamās diennaktis. Jāskatās, vai ukraiņi spēs militāri aizsargāt Kijevu kā simbolu un nosargāt prezidentu un valdību," norādīja Graube.

Bijušais NBS komandieris gan vērsa uzmanību, ka arvien neizbēgamākas kļūst tuvā kontakta cīņas biezi apdzīvotās vietās. Tas ir īpaši sarežģīti uzbrucējiem, turklāt šādas cīņas neizbēgami būs ar civiliedzīvotāju upuriem.

Bijušais Latvijas NBS Sauszemes spēku komandieris, atvaļināts pulkvedis Igors Rajevs savukārt pauda uzskatu, ka patreizējā bilancē vairāk izskatoties, ka vairāk plusu tomēr ir krieviem, jo bombardēšana deva efektu un stipri ietekmēja ukraiņu pretgaisa aizsardzības sistēmu, kas gan nenozīmē, ka viņas vispār vairs nav.

"Viņi turpinās šaut un pretoties Krievijas lidaparātiem," piebilda Rajevs.

Krieviem acīmredzot veiksmīgs uzbrukums ir bijis Ukrainas dienvidos, kur krievu spēki izlauzās no Krimas, taču ukraiņispēj turēties pretī pie Doņeckas un Luhanskas.

Spriežot pēc izvirzītajiem spēkiem pie Kijevas, Rajevs vērsa uzmanību, ka krievi Kijevas virzienā plāno vērst vieglos desantniekus ar ātriem transportlīdzekļiem un helikopteru atbalstu. Parasti šādi rīkojas, kad ir plāni par ātru reidu, proti, aizsteigties tālāk no frontes līnijas, lai iznīcinātu ļoti svarīgu objektu.

"Man ir tādas aizdomas, ka svarīgais mērķis ir Zeļenskis un Ukrainas valdība. Tas, spriežot pēc spēku izvietojuma un konfigurācijas. Biju domājis, ka šo uzbrukumu krievi veiks naktī, tomēr kaut kas atcēlies. Es nedomāju, ka viņi no tā atteikušies, un turpinās viņu medīt," norādīja Rajevs.

Viņš arī atgādināja, ka arī pats Ukrainas prezidents piektdien uzrunā tautai paziņoja, ka Kijevā ir iegājušas Krievijas diversantu grupas un ka Krievija plāno viņu nogalināt.

Rajevs uzskata, ka Kijevas ieņemšana kā tāda nav krievu mērķis, jo tā ir milzīga pilsēta. "Pilsētu var nodot, taču ieņemt ar spēku patlaban nav iespējams. Pat ja Kijevā būs vāja pretošanās, to nevar izdarīt vienas dienas laikā. Turklāt, ja karo biezi apdzīvotā vietā, tad izplēn gaisā krievu naratīvs, ka viņi uzbrūk tikai militāriem objektiem, jo pilsētās uzreiz būs neizbēgami tūkstošiem civiliedzīvotāju upuri. Viņi maksimāli ilgi izvairīsies no atklātas Kijevas šturmēšanas," norādīja Rajevs.

Arī viņš uzskata, ka nākamās 48 stundas ir pats svarīgākais periods, lai redzētu, kā šis karš var potenciāli beigties.

LETA jau vēstīja, ka ceturtdienas rītā neilgi pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina pavēles sākt "militāru operāciju" Ukrainā tajā no dažādām pusēm iebruka Krievijas karaspēks.

Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, Eiropas Savienības līderi piektdienas rītā noslēdza ārkārtas samitu ar vienošanos noteikt "maksimālas ietekmes" sankcijas pret Krieviju, vēršoties pret tās finanšu, enerģētikas un transporta nozarēm.

Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena preses konferencē paziņoja, ka šīs sankcijas būs ar "maksimālu ietekmi uz Krievijas ekonomiku un politisko eliti".

Papildināts plkst. 12:19 Ukrainas armija: Krievijas spēki tuvojas Kijevai no ziemeļaustrumiem un austrumiem

Krievijas spēki piektdien tuvojas Kijevai no ziemeļaustrumiem un austrumiem, paziņojaUkrainas bruņotie spēki.

Krievijas karavīri cenšas apiet Čerņihivu, kur viņus atsitusi Ukrainas armija, lai uzbruktu Kijevai, sociālajā tīklā "Facebook" vēsta Ukrainas armija.

Paziņojumā piebilsts, ka Krievijas karaspēks dodas Kijevas virzienā no Konotopas, kuru tas kontrolē.

Papildināts plkst.13:01; Apkopojums - Krievijas karaspēks uzbrūk Kijevai

LETA--AFP/DPA/UNIAN/UKRAINSKA PRAVDA/UNN. Krievijas spēki piektdien tuvojas Kijevai no ziemeļaustrumiem un austrumiem, paziņoja Ukrainas bruņotie spēki.

Krievijas karavīri cenšas apiet Čerņihivu, kur viņus atsitusi Ukrainas armija, lai uzbruktu Kijevai, sociālajā tīklā "Facebook" vēsta Ukrainas armija.

Paziņojumā piebilsts, ka Krievijas karaspēks dodas Kijevas virzienā no Konotopas, kuru tas kontrolē.

Kijevas pretgaisa aizsardzība piektdienas rītā atvairīja Krievijas lidmašīnu un dronu uzbrukumus, paziņoja Ukrainasiekšlietu ministra padomnieks Antons Heraščenko.

Ukrainas karavīri notriekuši Krievijas bruņoto spēku kara lidmašīnu "Su-27" un sagūstījuši lidotāju, piektdien pavēstīja Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska biroja padomnieks Oleksijs Arestovičs.

"Rīta pusē tika veikti vairāki gaisa triecieni. Cita starpā arī Kijevas pilsētai. Mūsu pretgaisa aizsardzības spēki notrieca vismaz divas spārnotās raķetes un vienu lidmašīnu "Su-27". Lidotājs nonācis gūstā, šobrīd viņu pratina," sacīja padomnieks.

Ienaidnieks veicis triecienus Bila Cerkvas lidostai, Vasiļkivai un vairākiem citiem objektiem, sacīja Arestovičs.

Kijevā neitralizēti diversanti, kas bija sagrābuši Ukrainas Bruņoto spēku automobiļus un ielauzušies galvaspilsētā, piektdien pavēstīja Ukrainas aizsardzības ministra vietniece Hanna Maljara.

Kijevas iedzīvotājiem, kas gatavi doties nakts patruļās, ceturtdienas vakarā izdalīti šaujamieroči pilsētas aizsardzībai, paziņojis prezidenta Volodimira Zelenska pārstāvis Konstitucionālajā tiesā Fjodors Venislavskis.

Kā ziņoja tīmekļa medijs "Unian", piektdien ienaidnieki sagrāba Ukrainas Bruņoto spēku automobiļus, pārģērbāsUkrainas karavīru formās un lielā ātrumā devās Kijevas centra virzienā no Oboloņas puses.

Ziemeļrietumos no Kijevas uzspridzināti trīs tilti, lai apturētu ienaidnieka karaspēka tālāko virzību, piektdien vēsta laikraksts "Ukrainska pravda", atsaucoties uz avotu bruņoto spēku Ģenerālštābā.

Uzspridzināts tilts uz Jaunās Irpiņas šosejas, tilts Hostomeļā, Demidivā tilts pār Irpiņu.

Ukrainas ziemeļrietumos Krievijas spēki piektdienas rītā ar raķetēm apšaudījuši Rivnes lidostas skrejceļu.

Nogranduši divi spēcīgi sprādzieni, ziņo laikraksta "Segodņa" korespondents.

Arī daļa čečenijas tautas iesaistās noziegumos pret cilvēci:

PAPILDINĀTS plkst.14:55: Kas tagad notiek Kijevā?

- Kijevas mērs Kličko teica, ka pilsēta virzās uz aizsardzības fāzi. Iedzīvotāji tika aicināti uzkrāt pārtiku, ūdeni un pirmās nepieciešamības preces.

- Vietējie mediji ziņo, ka Kijevā ienākuši Ukrainas bruņoto spēku bataljoni. Iedzīvotāji tiek aicināti neievietot sociālajos tīklos Ukrainas militāro tehniku un karavīrus, lai ienaidnieki no Krievijas neuzzina pozīcijas.

– Ieejas valdības kvartālā tiek bloķētas ar smago transportu un barikādēm.

- Skan brīdonošās sirēnas.

Vai zini, kas ir tas?

PAPILDINĀTS plkst.15:50 Ukrainas armija: Krievu piektdienas zaudējumi pārsnieguši tūkstoti

LETA--UKRINFORM. Ukrainas sauszemes spēku virspavēlniecība piektdien paziņojusi, ka Krievijas armijas dzīvā spēka zaudējumi šodien pārsnieguši tūkstoti.

Tādus zaudējumus mūsdienu Krievija dienas laikā vēl nekad nav pieredzējusi kopš PSRS sabrukuma, teikts feisbukā izplatītajā paziņojumā.

"Krievijas mātes sūta savus dēlus drošā nāvē, jo Ukrainas bruņotie spēki apņēmīgi notur savas aizsardzības pozīcijas un turpinās aizstāvēt savu zemi no okupantiem," uzsvērusi armija. 

PAPILDINĀTS plkst.15:55 Kremlis esot gatavs nosūtīt delegāciju miera sarunām ar Ukrainu

LETA--DPA. Krievija ir gatava nosūtīt uz Minsku savu delegāciju miera sarunām ar Ukrainasamatpersonām, piektdien paziņojis Kremlis.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis jau divkārt aicinājis Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu sēsties pie sarunu galda.

Sākotnēji viņš šo piedāvājumu izteica Putinam adresētā uzrunā trešdienas vakarā, īsi pirms Krievijas iebrukuma sākuma.

"Ukrainas drošība ir saistīta ar kaimiņvalstu drošību. Tāpēc mums šodien jārunā par drošību visā Eiropā. Tas ir mūsu galvenais mērķis - miers Ukrainā un mūsu pilsoņu drošība. Tā vārdā mēs esam gatavi runāt ar ikvienu, tostarp ar jums. Dažādos formātos un jebkurā vietā," izteicās Zelenskis.

Krievijas karaspēkam tuvojoties Kijevai, Zelenskis vēlreiz aicinājis agresoru uz uz sarunām.

"Vēlētos vēlreiz uzrunāt Krievijas Federācijas prezidentu. Kaujas notiek visā Ukrainā. Sēžamies pie sarunu galda, lai apturētu cilvēku bojāeju," uzsvēris Ukrainas prezidents.

Kā apgalvo krievu Mediji, Zelenskis esot piedāvājis runāt par "Ukrainas neitralitāti".

Krievijas Ārlietu ministrija: iespējamai Zviedrijas un Somijas uzņemšanai NATO būs jāpieņem atbildes mēri no Krievijas.

Aizsardzības ministrija Rīgā!

PAPILDINĀTS plkst.17:45 Krievi pārrāvuši Hersonas aizsardzību

LETA--UNIAN, Hersonas apgabala administrācija ziņo, ka pēc smagām kaujām ukraiņu spēki zaudējuši kontroli pār pārceltuvi uz Hersonu.

Apgabala administrācijas vadītājs Henadijs Laguta feisbukā vēsta, ka pretinieks ar ievērojamiem spēkiem, ciešot lielus zaudējumus, pārvarējis pilsētas aizstāvjus.

Viņš aicina pilsētniekus saglabāt mieru un nepadoties panikai.


 

JAUNĀKIE VIDEO NO UKRAINAS mūsu Telegram kanālā šeit >>> seko https://t.me/iAutolv 

 

 
21 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Nevienlīdzīgums 25.februāris 2022 11:30
8 0 Atbildēt

Tikmer vācietis šolcs sūta ķiveres Ukraiņiem.

Baidās par gāzi.

Pec krimas vajadzeja gāzi diversificēt, lai tagad nevajadzētu tā baidīties no uzurpātora.

Po 25.februāris 2022 14:29
5 0 Atbildēt

Krievu karavīriem vnk jāaicina putinu un viņa ģenerāļus kājām iet pa priekšu uz to Kijevu, ja reiz viņi tā ļoti vēlas un tad tikai ar tanku nopakaļ! Pretējā gadījumā viņi paši ne ar ko neatšķiras no putina.

imzz 25.februāris 2022 14:06
4 1 Atbildēt

Uzreiz nevar. Ilgtermiņā Rietumi var izdzīvot bez Krievijas. Kā tad PSRS laikā izdzīvoja, kas bija krietni lielāka valsts. Bet Rietumiem arī jādomā par nākotni, jo pat Putins nav mūžīgs. Ja Rietumu totāli atslēgs Krieviju no Rietumu civilizācijas, tad rezultātā Ķīna nopirks Krieviju ar visām panckām, un rezultātā Rietumiem būs darīšana ar Lielķīnu ( ar Krievijas autonomo apgabalu ) :-/

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti