iAuto ir klāt Citroen elektroauto e-C4 X pasaules pirmizrādē Kopenhāgenā; cena netiek atklāta (+ VIDEO)

 
iAuto | 30.jūnijs 2022 5:35

Citroen papildina elektroautomobiļu piedāvājumu ar e-C4 X, vienlaicīgi ar bezemisiju modeli debitē arī modelis C4 X fastback ar benzīna un dīzeļdzinēju.

Elektroauto pasaules pirmizrāde notika 29.jūnijā vienlaicīgi uzreiz divās pilsētās Kopenhāgenā un Stambulā.

Elektriskajiem Berlingo, Spacetour, Jumper un C4 pievienosies e-C4 X, kļūstot par piekto modeli franču markas elektrisko transportlīdzekļu piedāvājumā.

Jaunuma pamatā ir mazās klases eCMP platforma, taču pēc izmēriem tas atbilst modeļiem, ko ražo uz lielākās EMP2 platformas. Tādēļ  4,60 m garajam e-C4 X ir salīdzinoši īsa riteņu bāze (2,67 m), taču – pietiekami liels bagāžas nodalījums (510 l.).

Citroen e-C4X

No lielākās klases atceļojusi My Citroën Drive Plus multimediju sistēma ar 10 collu ekrānu, balss vadību, digitālo asistentu un attālinātās atjaunināšanas iespēju.

Piedziņas komplektu veido Stellantis zināmais 100 kW (136 Zs) elektromotors un 50 kWh baterija aptuveni 360 km. Automašīnai ir vairāki braukšanas un enerģijas rekuperācijas režīmi, pieejamas līdz pat 20 modernas drošības sistēmas, Advanced Comfort sēdekļi un piekare, elektriski darbināms panorāmas jumts.

Zināms, ka Sport režīmā automobilis varēs sasniegt maksimālo ātrumu 150 km/h, līdz simtam ieskrienoties 9,5 sekundēs.

ICE modelim C4 X paredzēti PureTech benzīna tiešās iesmidzināšanas motors, kā arī BlueHDi dīzeļdzinējs.

Citroen jaunumu cena vēl nav atklāta, taču eksperti prognozē, ka elektriskajam e-C4 X tā varētu būt aptuveni 40 000 eiro.

Foto: iAuto.lv

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Vorsprung durch Technik - jaunais Audi Q6 e-tron kļūs pieejams arī Latvijā (+ FOTO)

Audi Q6 e-tron ir pirmais sērijveida modelis, kas izstrādāts uz PPE (Premium Platform Electric) elektroauto platformas, un tas ir nākamais solis premium elektriskās mobilitātes attīstībā. Jaunais elektriskais SUV simbolizē Audi saukli Vorsprung durch Technik. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti