Toyota plāno pārdot 3,5 miljonus baterijas elektroauto 2030. gadā

 

Foto: Ekrānbilde

iAuto / MI | 18.decembris 2022 7:13

Toyota CEO Akio Toyoda decembrī prezentēja uzņēmuma atjaunināto stratēģiju, kas paredz būtiskus ieguldījumus elektrisko transportlīdzekļu ražošanā.

Uzņēmums līdz šim ir fokusējies uz hibrīdiem un ir kavējusies attīstīt akumulatora elektroauto, bet tagad plāno palielināt baterijas elektroauto ražošanu līdz pat 3,5 miljoniem gadā 2030. gadā, no kopējiem 10 miljoniem transportlīdzekļu visā pasaulē.

Toyota arī paziņoja, ka tā investēs 70 miljardus dolāru elektrifikācijas pasākumos, ieskaitot vismaz 30 dažādu elektroauto modeļu izstrādi visās tirgus grupās. Šis paziņojums ir radījis lielu uzmanību medijos, un daži to uztver kā Toyota atzīšanos, ka elektroauto ir tās nākotne. Toyota plāno līdz 2025. gadam izlaist 14 baterijas elektroauto modeļus un vēl vismaz 16 līdz 2030. gadam.

  • Toyota ir viens no pasaules lielākajiem un veiksmīgākajiem automobiļu ražotājiem
  • Toyota ir vadošais tirgus līderis hibrīdu automobiļos
  • Toyota ir vērsta uz baterijas jeb akumulatora elektroauto ražošanas palielināšanu, taču tā joprojām plāno ražot arī hibrīdus un ūdeņraža transportlīdzekļus.

Toyota solījumā 70 miljardi dolāru tiks izlietoti ne tikai akumulatora elektrisko transportlīdzekļu ražošanai, bet kopumā elektrifikācijai. Svarīgi atzīmēt, ka termins "elektrifikācija" attiecas uz transportlīdzekļiem ar elektrisko motoru un tajā ietilpst ne tikai elektroauto ar bateriju jeb akumulatoriem, bet arī hibrīdi un spraudņhibrīdi.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Motocikla vadītājs brauc pa velo ceļu Vienības gatvē; Kāds ir paredzētais soda mērs? (+ VIDEO) 6

Motocikla vadītājs pārkāpj noteikumus un Rīgā, Vienības gatvē pārvietojas nevis pa brauktuvi, bet gan pa velo celiņu. Lasīt vairāk

 

Policija Limbažu novadā aptur motociklistu, kurš brauca ar ātrumu 154 kilometri stundā 13

Vakar, 15. maijā, pusdienlaikā Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Rietumvidzemes iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas Limbažu novadā, Liepupes pagastā, veicot satiksmes uzraudzību, apturēja motocikla vadītāju, kurš pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu. Lasīt vairāk

 

Gandrīz 120 000 eiro – Mercedes-AMG GT 43 Coupe pārsteidz ar cenu (+ FOTO) 8

Mercedes-AMG nepatīkami pārsteidzis savas tehnikas entuziastus ar cenu, ko tas noteicis jaunajam GT 43 Coupe jau par bāzes modeli prasot gandrīz 120 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Ko dara poļi, kad uz automaģistrāles sastrēgums? (+ VIDEO) 10

Autovadītājs ir "šokā" redzot, kā rīkojas vairums autovadītāju Polijā, uz A2 maģistrāles brīdī, kad tur izveidojas sastrēgums. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti