Modernizētā Škoda Octavia pieejama pasūtīšanai Vācijas tirgū 28

 

Foto: Škoda

iAuto | 26.februāris 2024 10:47

Jaunākā Octavia tiek piedāvāta sedana un universāla modifikācijas, cena Vācijas tirgū sākas no atzīmes 30 730 eiro.

Dažas dienas pēc modeļa virtuālās pirmizrādes Čehijas autobūves uzņēmums Škoda atvēris pasūtījumu grāmatu modernizētās Octavia pircējiem. Feislifta gaitā Octavia tikusi pie pārveidotiem bamperiem un radiatora režģa, kas savienojas ar jaunā dizaina lukturiem. Par papildmaksu pieejami LED Matrix priekšējie lukturi, bet 10 collu Digital Cockpit Plus kokpits un Climatronic divu zonu gaisa kondicionēšanas sistēma tagad ir standarta aprīkojums.

Jaunākās Octavia motoru izvēlē trīs iespējas: sākuma līmeņa dzinējs ir 1,5 TSI 115 Zs agregāts, kas patērē 5,7–5,2 l/100 km apvienojumā ar manuālo 6 pakāpju pārnesumkārbu, bet šī paša dzinēja 150 Zs versija patērē 5,7 - 5,3 l/100 km. Trešā iespēja ir divlitru TDI dīzeļdzinējs ar 150 Zs un 4,8–4,5 l/100 km patēriņu kombinācijā ar 7 pakāpju tiešās pārslēgšanas DSG pārnesumkārbu.

Aprīkojuma komplektācija Octavia Selection (no 30 730 eiro) ietver LED priekšējos lukturus, 17 collu vieglmetāla diskus, ar ādu apvilktu multifunkciju stūri, parkošanās sensorus priekšā un aizmugurē,  braukšanas profilu izvēli. Būs arī apsildāmi priekšējie sēdekļi, kruīza kontrole,  gaismu un lietus sensori, informācijas un izklaides sistēma ar 10 collu ekrānu, piecas USB-C pieslēgvietas un Wireless Smart Link ērtai mobilā tālruņa savienošanai.

Modeļa Octavia Sportline (no 38 060 eiro) aprīkojumā pazemināta sporta piekare un progresīvā stūrēšana, 18 collu riteņu diski, Sportline emblēmas un speciāli logotipi aizmugures spoileris sedanam vai jumta sliedes universālam. Vēl vienu akcentu piešķir uz zemes no priekšējām durvīm projicētais Škoda uzraksts, kā arī kristālstikla optika aizmugurē ar dinamiskajiem virzienrādītājiem. Aizmugures un aizmugures sānu logi Sportline versijai ir tonēti, tam jāpieskaita īpašs salona noformējums, sportiska stūre, atpakaļskata kamera un jaudīgākais no benzīna motoriem (150 Zs).

Octavia Combi universāls Selection versijā ir par 700 eiro dārgāks, par Sportline universālu jāpiemaksā 800 eiro.

 
28 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
profs 26.februāris 2024 11:47
16 0 Atbildēt

pie benzīna patēriņa var droši pieskaitīt 2 litrus klāt !

sviesc 26.februāris 2024 11:08
12 9 Atbildēt

Itkā gribam tikt no dīzeļa vaļā, bet tai pat laikā liekam auto mopēda benzīna dzinējus. 2.0tdi vai 1,5 benzīns? šeit izvēle diezgan skaidra. Šādi turpinot, dzinējs būs jāmaina kopā ar eļļu. Tā teikt: izejmateriāls.

khe 26.februāris 2024 11:21
10 8 Atbildēt

precizēšu - patēriņa atšķirība ir par labu dīzelim, bet šādā gadījumā dīzeli ir jēga ņemt tikai, ja nobrauc kādus 50k km gadā, citādi neredzu nevienu ieguvumu, lai pirktu dīzeli.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

BMW X4 kļuvis lieks

Savu trešo paaudzi BMW X4 nepiedzīvos. Lasīt vairāk

 

Ko es nopirku Amazon PRIME 2024 dienās? Cik kas maksāja? 1.daļa (+ VIDEO) 10

iAuto iegādājas preces no Amazon par izdevīgām cenām. Atveda pie durvīm 7-8 dienu laikā - šodien būs jau nākošā piegāde. Lasīt vairāk

 

Apjomīgs saules parks dažās minūtēs (+ VIDEO) 4

Tehnoloģija ar konteineros uzglabājamiem, salokāmiem saules paneļiem, ļauj jaunu un apjomīgu enerģijas parku izvērst īsā laikā. Lasīt vairāk

 

Bentley izlaidis pēdējās automašīnas ar W12 dzinēju (+ FOTO) 4

Pēdējie ar divpadsmit cilindru motoriem komplektētie Bentayga, Continental GT un Flying Spur eksemplāri nobraukuši no konveijera zīmola rūpnīcā Krū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti