RAV 4 Atsauksmes

mundinsh Reģ.: 09.09.2002

Sveiki gribetu dzirdet kadas ir atsauksmes apr sho auto jo ir velme iegadaties

gribetu pirkt dizeli bet intresee arii benzinieks

cik pateree degvielu

nu iisak sakot jebko ko varat pastastit gan plusi gan minusi

 
1 2
TDIOTS Reģ.: 07.01.2007
0 1 Atbildēt

Magistrs rakstīja: Šitas labāks:

www.autonet.lv/...

tas i pilniigs \'\'kluciitis\'\' , labaaks ira shitas :

www.autonet.lv/...

Uggga Reģ.: 04.01.2006
0 0 Atbildēt

Ja gribi parketnieku, labāk jau tad CR-V vai Outlanderu. RAVā vietas nav.

aigarsvv Reģ.: 28.03.2003
0 0 Atbildēt

Mana pieredze ar benzīnu:

+ 2 gadu laikā 0 tehnisku problēmu;

+ subjektīvi stabils līkumos un prognozējams arī ziemā, neatslēdzamā stabilitātes kontrole (ja vien nepatīk spaidīt bremzes un raustīt rokasbremzi, lai atslēgtu) pat ļauj spolēt, bet ne izslīdēt sāniski (tikai nedaudz)

+ vietas man (185cm un 85kg) šķiet pilnībā pietiekami arī, lai aiz manis apsēstos

+ neksenon gaismas ir labas

- zemos apgriezienos motors šķiet visai neatsaucīgs (un tā kā max griezes moments ir pie 4000 apgr., tad reāli dzinējs pamostās pie kādiem 3000 apgr.)

- ātrumos virs 100 km/h degvielas patēriņš strauji aug (līdz 100 kmh var iekļautos kādos 7,5-8l, pie 120 jau ir kādi 9l) - tas ir mehāniskajai kārbai

- mehāniski regulējamajam krēslam atzveltne regulējas pa iepriekš paredzētām pozīcijām - nevar noregulēt 1cm uz priekšu vai atpakaļ, kā būtu ērti - tas ir diezgan kaitinoši

- ja neviens nesēž aizmugurē, tad auto aizmugurei trepe nepatīk - tāda tā kā lēkāšana sanāk.

Gregers Reģ.: 26.02.2008
0 0 Atbildēt

Pie manis ir apdrošinājušies veseli trīs un viens bij iepriekšējai grāmatedei.

IMXO-

Plusi:

Absolūti nelūzt.

Stabils.

Pa trīs gadiem nebija nekur rūsa lai arī bija krietni apskrāpēts un buktēts.

Mīnusi:

Lēns, lēns un vēlreiz lēns, lai kaut cik moži kustētu jātur apgriezieni virs 3500.

Neglīts salons.

Cieti krēsli.

Neergonomisks.

Skaļš, liekas ka izolācja tikai durvīs, jaunajam biku labāk, bet tas vēl vairāk neiet

Uz tīra ledus dejo.

Piekare ļoti godprātīgi informē par katru vissīkāko plaisiņu un bedrīti.

Ēdelīgs, uz šosejas ātrumos līdz 130 patērē vairāk nekā mans amo, bet pilsētā kopīgi braucot no Ziepniekkalna uz Vecmilgrāvi noskaidrojām, ka patērē par 3 litri mazāk nekā mans.

Bagāžniekā vietas ir mazāk nekā Skoda Superb sedanā.

Kopsavilkums:

Joprojām atkārtoju, ka izsaku tikai savas domas un novērojumus! Domāju, ka šo auto būtu vērts pirkt tikai un vienīgi fenomenālās uzticamības dēļ, bet es labāk ņemtu Avenis par to pašu naudu.

superb Reģ.: 26.04.2003
0 0 Atbildēt

Mans paziņa pēc VW Tiguan pamēģināšanas nožēloja savu neseno izvēli - RAV 4. Uz grantenes un trepes neturas, izteikti grib griezties ap savu asi, mazāks bagāžnieks, skaļāks, motors par kūtru, salona ergonomika un ātrumu slēgšanās neapmierina. Par tehnisko izturību gan nav aizrādījumu.

superb Reģ.: 26.04.2003
0 0 Atbildēt

te no autobilda

Lielākais trūkums, ka trūkumu tikpat kā nav. Tas nebūt nav joks, tieši tā rakstīts TUV Report 2005 atskaitē, kur dažādu agregātu un mezglu atteikumu ailēs biežākais ieraksts ir 0,0 vai 0,1%. Pirmās paaudzes mašīnas uzrāda fantastisku izturību, kas darbojas kā labākā vizītkarte nākamā modeļa gribētājiem. Trīsdurvju modifikācijai trūkst braukšanas komforta. Mazs bagāžas nodalījums. Priekšējo krēslu atzveltnēm nepietiekama sānu fiksācija. Motoriem ķēdes pievads sadales vārpstai. Vārstu atstarpes regulējamas ar remontizmēra starplikām. Šis darbiņš patraucēs tikai pie 300000 km. Automātiskā ātrumkārba par daudz iepauzē pirms braukšanas uzsākšanas un dažādās situācijās kur vajadzīga ātra reakcija. Tā necieš biežu došanos bezceļos, tāpat kā sajūgs, kas normālos apstākļos vismaz 200000 km ies godam. Katrus 40000 km jāmaina eļļas ātrumkārbā, tiltos un sadales kārbā. Riteņu gultņi iztur vairāk kā 150000 km, ja netiek traumēti spēcīgā sitienā vai samocīti ar neatbilstoša izmēra diskiem. Visbiežāk, ik pēc ~ 80-100000 km sanāks mainīt priekšējās stabilizatora atsaites un pie ~120-150000 km aizmugures amortizatorus. Pusasu šarnīrpārvadi pie veseliem putekļu sargiem kalpo ļoti ilgi. Saliecot kardānpārvadu tas jāmaina komplektā – būs dārgi. Katrus 50000 km jāpārbauda pakaļējo riteņu ģeometrija un jāsasmērē regulēšanas ekscentri apakšējām svirām, lai vēlāk nenāktos mainīt visu detaļu. Pēc 150-200000 km stūres pievadam novērota neliela brīvgaita un iespējama mehānisma blīvslēgu sulošana. Vienkāršāk būs biežāk inspicēt pastiprinātāja eļļas līmeni, kā nomainīt dārgo mezglu. Priekšējie bremžu kluči iztur ~40000 km, bremžu diski ~4 kluču komplektus. Bremžu diskiem nav raksturīga pārkaršana un samešanās. Virsbūve ir labi apstrādāta un aizsegta ar plastmasas uzlikām, rūsēšana nav problēma. Bagāžas nodalījuma durvis atkal veras pret ietvi un tām būs jāstaigā apkārt.

Kāpēc pirkt šo auto?

Pirmkārt Toyota kvalitāte. Ja kas arī būs jāmaina nebūs lēti, toties uz ilgu laiku. RAV4 braukšanas spējās izcili apvieno vieglo auto ar SUV, kas daudziem ražotājiem nav sanācis. Ne pēdējo lomu izvēlē nosaka veiksmīgais eksterjera un interjera dizains. Mašīna ir labi aprīkota un pēc 2003.gada atbilst visām drošības prasībām. Euro NCAP triecientestos 4 zvaigznes.

batka Reģ.: 17.01.2007
0 1 Atbildēt

Spararats diezgan bieži medz nojukt un maksa pie dilera 800 ls neorģinals 500-600ls.Uz pusi dargak neka vaciešiem

TDI Reģ.: 29.01.2002
0 0 Atbildēt

automaac ar neesot izturiigs - tas gan no seerijas 'viena tante teica ' , tomeer vienia pazinjai pirktais 4gadiigais ravs bij ar paarlasiitu automaatu .

konkreeti man ravs ,saloonaa un grabazjniekaa,likaas mazaaks par 'veco' cirvi un arii 'shkjebjonka' , aizmugureejaa benjkjii seezjot , bij labaak dzirdama . testa draivi tika riikoti viena marshrutaa .

+bensoona serviss patiik labaak par wessu ,+cena cirvim bij 'saldaaka ' +apkopes leetaakas utt utpr

nesaku neko uubersliktu par ravu , bet es beigaas iepirku cirvjus un pagaidaam neesmu nozjeelojis .

keikei Reģ.: 08.11.2005
0 0 Atbildēt

batka rakstīja: Spararats diezgan bieži medz nojukt un maksa pie dilera 800 ls neorģinals 500-600ls.Uz pusi dargak neka vaciešiem

Apstiprinu!

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

Kops februara beigām ir ravs (ziemu vēl nav redzejis), nu jau 14500 km ,nekas nav nobiris. Domāju ne ar ko īpašu no citiem parketiem neatšķiras . ja par dīzeli tad man mierīgā braukšanā ap 6 litri sanāk , nez kā būs ziemā .

Varbūt paskaties uz tiem parketiem kam jaunie modeļi(tiguans, audi jaunais parkets, merša jaunais parkets....) varbūt izdodas uzminēt kuram būs pēc gadiem labāka atlikusī vērtība . Skaties kur izdevīgāk,ērtāk , apkopes veikt

tunos Reģ.: 20.07.2004
0 1 Atbildēt

Vakar sanāca pabraukties ar RAVU šī gada izlaidums laikam vai arī 07 gada.

Brauciens notika tumsā, gan iekš mašīnas gan ārpus

Nesapratu japāņu joku par neizgaismotajiem slēdzīšiem-vārdu sakot deg tikai spidometrs ar pričendāļiem, radio displejs, airbaga infa un klimata displejs.

a pārējais tumšsssss....

tas ir normāli???? pat avarejku slēdzi nevar tumsā atrast.

ir kautkāda spec opcija ja tumsā gribi redzēt izgaismotu paneli?

kāds ir saskāries?

GP Reģ.: 19.02.2004
3 2 Atbildēt

A pārslēgt gaismas uz nakts režīmu doma prātā neienāca?

TDIOTS Reģ.: 07.01.2007
0 0 Atbildēt

'avārejku' sledzim bij jādeg , ja nē , lampocka kirdik . Vēl ir jadeg vadītāja loga kņopei ,parejais gan japoņiem ira tumsā tīc - tā lieta mani arī kretinē bet visvairāk besī ka viss iet caur ieslēgtu aizdedzi - nau nekādas 'aiztures' logu aizvēršanai utt., neaizvēri logus -slēdz aizdedzi , citādi paliks vaļā , nau teu nekāc auddīīfaufāgens -kur ar fulti viss tas notiek .

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Uztaisi upgreidu - ieliec no kaut kāda audī tos logu/lūkas vadības relejus

TDIOTS Reģ.: 07.01.2007
0 0 Atbildēt

msh rakstīja: Uztaisi upgreidu - ieliec no kaut kāda audī tos logu/lūkas vadības relejus

labāk es ar neizgaismotiem 'padjomņikiem' braucu , nekā ar 'izgaismotiem' stāvu ceļa malā

P.S.savam G4 , nospragušo logucilātājgizgaismotopogubloku dabūju mainīt pie ~150kkm

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Kāds sakars pacēlājiem ar stāvēšanu malā?

Yorg Reģ.: 03.11.2003
0 0 Atbildēt

Par nepagaismotām pogām runājot, manam accordam ir līdzīgs variants. Gaismas ar roku nav jāslēdz, jo ir automātiskās diensgaismas. Pogas negaismojās šadā rezīmā, izņemot logu atvēršanas pogu un avareikas, protams spidometrs izgaismots. Ja gaismas ieslēdz manuāli, tad smuki izgaismojās viss kam jāizgaismojās uz paneļa. Pieļauju, ka iepriekšminētajiem japāņiem ir līdzīgi.

arny Reģ.: 02.07.2002
1 0 Atbildēt

Šajā topikā ir sajukušas vecās un jaunās RAVas. Pašam ir jaunā benzīns+tomāts = kombinācija ne visai, draudzene uzstāja, ka grib tikai tomātu. Dīzeli jaunu neatmaksājas ņemt, pārāk dārgi un nav automāta (braucu maz, RAVa ir 2007 gada aprīlis, nobraukti 26k). Tā kā braucu pamatā pa pilsētu, tad rij ap 12 litriem - padaudz. Pārējais viss patīk - salons (sākumā jāpierod, jo liekas, ka nav smuks), vizuālais utt. Tā kā man ir pilnākā komplektācija, tad nav tādu problēmu, kā sēdekļu regulēšana utt, jo viss ir elektrisks.

Par apgaismojumu uz pogām - buļļa kakas - ielēdz gaismas un viss iedegas.

Centis_Nuudele Reģ.: 26.11.2007
0 0 Atbildēt

Bik ne pa tēmu, bet par pogām....bija kādreiz VW Taro, kas patiesībā ir tīrasiņu Toyota. Tam piemēram ventilācijas kloķus izgaismoja 1 spuldzīte caur plastmasas gaismas sadalītāju vai sauciet kā gribat to štruntu.

Wot, 1 spuldzīte izdeg - visi kloķi tumsā.

GP Reģ.: 19.02.2004
0 0 Atbildēt

TDIOTS rakstīja: 'avārejku' sledzim bij jādeg , ja nē , lampocka kirdik . Vēl ir jadeg vadītāja loga kņopei ,parejais gan japoņiem ira tumsā tīc - tā lieta mani arī kretinē bet visvairāk besī ka viss iet caur ieslēgtu aizdedzi - nau nekādas 'aiztures' logu aizvēršanai utt., neaizvēri logus -slēdz aizdedzi , citādi paliks vaļā , nau teu nekāc auddīīfaufāgens -kur ar fulti viss tas notiek .

Piedod, draugs, liekas, ka ar Toyotu braucis neesi.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Centis_Nuudele rakstīja: Bik ne pa tēmu, bet par pogām....bija kādreiz VW Taro, kas patiesībā ir tīrasiņu Toyota. Tam piemēram ventilācijas kloķus izgaismoja 1 spuldzīte caur plastmasas gaismas sadalītāju vai sauciet kā gribat to štruntu.

Wot, 1 spuldzīte izdeg - visi kloķi tumsā.

It kā tas būtu kaut kas īpašs... Visādiem otrajiem, trešajiem golfiem tā ir, tāpat B2 audī astoņdesmit un passātiem... To vienu spuldzīti nomaina un brauc talāk

TDIOTS Reģ.: 07.01.2007
0 0 Atbildēt

GP rakstīja:

TDIOTS rakstīja: 'avārejku' sledzim bij jādeg , ja nē , lampocka kirdik . Vēl ir jadeg vadītāja loga kņopei ,parejais gan japoņiem ira tumsā tīc - tā lieta mani arī kretinē bet visvairāk besī ka viss iet caur ieslēgtu aizdedzi - nau nekādas 'aiztures' logu aizvēršanai utt., neaizvēri logus -slēdz aizdedzi , citādi paliks vaļā , nau teu nekāc auddīīfaufāgens -kur ar fulti viss tas notiek .

Piedod, draugs, liekas, ka ar Toyotu braucis neesi.

Šoreiz piedošu

P.S. toyota bij 7 gadus

P.S.S un ne tā lētākā............................

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

TDIOTS rakstīja:

GP rakstīja:

TDIOTS rakstīja: 'avārejku' sledzim bij jādeg , ja nē , lampocka kirdik . Vēl ir jadeg vadītāja loga kņopei ,parejais gan japoņiem ira tumsā tīc - tā lieta mani arī kretinē bet visvairāk besī ka viss iet caur ieslēgtu aizdedzi - nau nekādas 'aiztures' logu aizvēršanai utt., neaizvēri logus -slēdz aizdedzi , citādi paliks vaļā , nau teu nekāc auddīīfaufāgens -kur ar fulti viss tas notiek .

Piedod, draugs, liekas, ka ar Toyotu braucis neesi.

Šoreiz piedošu

P.S. toyota bij 7 gadus

P.S.S un ne tā lētākā............................

RAVAM visas pogas spīd ,bet ja nevēlies vari atstāt tik spidometru.

Bet atvērti logi un ieslēgtas gaismas tik caur aizdedzi regulējas

GP Reģ.: 19.02.2004
0 0 Atbildēt

Pogas spīd, kad ieslēdz tuvās gaismas/nakts režīmu. Tā tas ir LC120, Corollai, un pēdējās paaudzes RAV4. Ar citām Toyotām neesmu braucis un pētījis neesmu. Bet zinot Toyota taupību ziņi neko jaunu neizdom'a

Kad gaismas ir uz dienas (auto) režīmu, izgaismojās spidometrs un viss pārējais ir tumšs.

Kindzulis Reģ.: 20.10.2002
0 0 Atbildēt

tas pats avenshiem gan 1 gan 2 paaudzes...leksim is arii

1 2
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti