Tā kā mana mašīna ir maziņa un viegla(Skoda Fabia)tad viņai vajag riepas ar virzienu.Varbūt uz lielākiem auto Graspics jūtas labāk!Pagāšgad iegādājos Pirelli Snowcontrol 3,esmu apmierināts ar pirkumu.
- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
Ziemas riepas 2013/2014
Ziema gan kārtīgi nav sākusies, bet tik un tā sāka neomulīgi ar vecajām Michelin X-Ice North palikt, jo protektors knapi atļautos 4mm dziļš. Un no vecuma jau sprēgāt sākušas, šipi visi izbiruši. Tā nu iedziļinājos šī gada piedāvājumā. Sākumā gribēju bezšipu Mišelinu ņemt, bet beigās tomēr atgriezos pie pārbaudītām šipu vērtībām. Vienīgais noteikums - lai ir pēc iespējas klusākas, cik nu šipenēm tas iespējams. Paldies krievu riepu saitiem, ja kas. Tur ļoti daudz cilvēku nepaslinko un savas atsauksmes par riepām ieliek. Tur par jauno Gislaved NordFrost 100 daudz labas atsauksmes tieši trokšņa sakarā. Michelin jaunajai šipenei bija vairāk sūdzību par troksni. Arī par Continetal jauno šipeni ar ielīmētajām naglām daudz atzīmes par troksni, pie tam tā ielīmēšana neko diži vairāk nedod. Nokians uz slapja izteikti slīdot. Tā nu noriskēju un iepirku, jo reiz man bija Gislaved Nordfrost3, kuras vairākus komplektus nobraucu (izcils modelis). Nemāku vēl neko teikt par sniegu/ledu, bet trokšņa ziņā tiešām nav skaļas. Skaļākas par bezšipu ir, bet minimāli. Monotonā gaudošana izpaliek, līdz 50km/h vispār pilnīgi klusas. Arī slapjais, plikais asfalts nerada problēmas, bremzējas lieliski (atceros Hakappelitas regulāro slidināšanos..). Cilvēkam kā man, kas regulāri katru dienu no laukiem uz Rīgu 200km braukā - ideālas. Ja vēl kāds šobrīd meklē klusas šipu riepas, iesaku šīs. Jo riepu veikalos pārdevēji nekādi palīgi nav, tikai noburkšķ, ka visas šipu riepas ir skaļas. Bet tā nav taisnība. Ir skaļākas, ir klusākas. Un ir arī bezšipu, kas gaudo tā kārtīgi (sevišķi lētajā galā). Ceru, ka kādam šis penteris noderēs.