Opel Vectra 2.0 Automāts slāpst nost

Opelvectra Reģ.: 13.01.2016

Opel Vectra 2.0 Automāts slāpst nost

Kā jau pēc virsraksta redzat, augstā laikā viss strada labi, bet kad mašīna uzsilst, tad viņā grib slāpt nost, + tam visam spidometrs arī gļučī, tākā grib rādīt, bet nerāda pareizi, vai vsp stāv uz nulles. Kas varētu būt pie vainas?

Esmu dzirdējis ka kloķvārpstas skaitītājs, bet cik tāds izmaksā? Mašīna ir automāts, un diezgan laba. Lasīju citos forumos, bet neko jaunu neuzināju, tapēc vēršos pie jums.

 
DidzisKalnietis Reģ.: 20.03.2014
0 0 Atbildēt

Nezinot neko vairāk par auto (izl.gads, motors, modifikācija utt) diez ko precīzi nepateikšu, vēl jo vairāk tāpēc, ka Opel ir aprīkots ar savdabīgu elektroniku, kas var defektus uzrādīt visdīvainākajos veidos.

Tā slāpšana varētu norādīt uz, teikšu, kādu no pozīcijas devējiem, taču varētu būt arī pie vainas kas cits, piemēram aizdedzes spole, ja tā ir viena. Uzmanīgu dara otra pieminētā izpausme - spidometrs. Tas viss kopā rada aizdomas, ka kaut kur ir bojāts, vai panācis vaļā kāds štekeris (pietiek ar apsūbējušiem kontaktiem, aizlūzis kāds vadiņš, kaut kur nav "masas", aprūsējis savienojums utt.

Jebkurā gadījumā šeit bez datorista-elektriķa-diagnosta būs grūti tikt galā, jo var sanākt vainas meklēt pilnīgi ne tur, kur tās patiesībā ir.

Nevienam ieteikumam internetā, vai forumā es ieteiktu neklausīt, jo tas var sanāk diezgan dārgi, un īsto problēmu vat arī neatrast.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Pārdod kamēr vari

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nu, jautājums varētu būt par motora temperatūras devēju, to, kas iet uz automātiku, vai dod pareizu signālu? Ja uz paneļa rāda, ka motors uzsilis, tas var neko nenozīmēt, dažiem auto ir 2 dzinēja temperatūras devēji, no kuriem viens iet tikai uz paneli. Bet ja spidometrs nerāda, tas jau izraisa jautājumu par elektrisko shēmu kā tādu. Vai auto nav kādreiz ticis sists, dzinējs nav mainīts, elektriskā shēma nav pārrakta? Tad var gadīties, ka spraudņi sasprausti pavirši un nāk laukā, vai atsevisķi vadi pavirši savienoti ar uzpresēšanas metodi.

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Bez dzinēja un elektrosistēmas diagnostikas tā visa ir zīlēšana kafijas biezumos vai pat vēl sliktāk.

Bet tomēr!

Iespēja vainīgs ir apgriezienu sensors, kuram uzkarstot, iekšēji parādās aprāvums un vairāk nespēj nolasīt apgriezienus! Ja tas ir apgriezienu sensors, tad brīdī, kad tam ir aprāvums, nevarēs iedarbināt vispār automašīnu. Nevis, iedarbina un noslāpst utt.

Vajag vairāk datus par auto benzīns, dīzelis. Un kāda ir novērojama motora darbība tajā brīdī, kad motors sāk slāpt. Vai nav novērojams jaudas zudums u.c.?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

>Iespēja vainīgs ir apgriezienu sensors, kuram uzkarstot, iekšēji parādās aprāvums

Kāds vēl aprāvums. Apgriezienu sensors ir holla devējs, kas darbojas uz magnētiskā principa. Uzkarstot magnētiskais efekts ir mazāks tāpēc arī zūd signāla stiprums.

Auto-Apkope Reģ.: 02.06.2014
0 0 Atbildēt

Motora slapsanai par celoni var but gan elektrisks/elektronisks, gan mehanisks defekts. Tapec vajag sakt ar vienkarsako - ar datordiagnostiku.

Opelvectra Reģ.: 13.01.2016
0 0 Atbildēt

Atvainojos ka ar nokavēšanos. Prieks ka atbildējāt. Mašīna Opel Vectra 96 gada 2.0 benzīn motors jauda 100kW. Diagnostikā rādija ka zonde un gaisa masas mērītājs, bet tie tika nomainīti, un tur problēmas nevarētu būt, un kā Imzz prasija vai nav sista, nē nav, jo ir tikai viens īpašnieks.

Slāpšanas mirklī jauda nepazūd, vnk noslāpst, bet jauda ir laba, Drizāk ktkas ar elektroniku varētu būt, bet vēlētos zināt precīzāk kas tur vel varētu būt, kā ar to kloķvārpstas sensoru ? cik sapratu tas varētu būt vaina. Bet kā ar spidometra sensora? Ko tas dod, un dara?

DidzisKalnietis Reģ.: 20.03.2014
0 0 Atbildēt

Jautājums - kas taisīja diagnostiku? Ja tika noteikta nepareiza diagnoze, tad tas nebija ar autorizētu programmu, jo tik gudrs Opel dators gan ir, lai nestāstītu muļķības, kā tas ir noticis šajā gadījumā.

Tas datoriķis nav pieslēdzies ar korektu programmu. Piedod, bet skopais maksā divreiz. Ne lambdas zondes mainīšana, ne gaisa mērītājs it kā nav no lētajiem, tātad jau iekriti. Žēl!

Meklē normālu diagnostu, vai brauc uz Opel centru - būs lētāk. Neviens nesaka, ka arī remonts jāveic tur pat, bet vismaz kaite būs noteikta ar 97% ticamību...

Jau teicu - neticu nevienam padomam, ko forumos atradīsi. Opel tam nepadodas...

Opelvectra Reģ.: 13.01.2016
0 0 Atbildēt

Lambanda zonde un gaisa masas merītājs neizmaksāja dārgi, ap 70 ero sročā, un viņu tur pat arī pārbaudija, un viss gāja, mašīna mats matā no manas. Bet Didzi, par diagnostiku man nekas nebija jamaksā paziņa pieslēdza(viņs strādā auto servisā) paklausīšu taavu padomu aizvilkšu līdz Opel Centram

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 1 Atbildēt

Ne lambda, ne apgriezienu sensors, piemēram, Honda automašīnām neizsauc nekādu kritisku problēmu. Parādās paziņojums par kļūdu, sensori tiek ignorēti, apgriezieni nostabilizējas un var braukt tālāk. Pat noraujot MAP(aizstāj MAF) sensoru Honda ir braucama, lai gan tad tiek ierobežoti apgriezieni un degviela drošs paliek nedrošs tiek padota stipri vairāk kā vajadzētu. Tā lūk ir redundance. Pamēģini šo pašu atkārtot uz jebkura VAG auto un tas vairs nav braucams vai arī degvielas patēriņš ir "kosmosā".

Inguselis Reģ.: 31.01.2017
0 0 Atbildēt

Opelvectra rakstīja: Atvainojos ka ar nokavēšanos. Prieks ka atbildējāt. Mašīna Opel Vectra 96 gada 2.0 benzīn motors jauda 100kW. Diagnostikā rādija ka zonde un gaisa masas mērītājs, bet tie tika nomainīti, un tur problēmas nevarētu būt, un kā Imzz prasija vai nav sista, nē nav, jo ir tikai viens īpašnieks.

Slāpšanas mirklī jauda nepazūd, vnk noslāpst, bet jauda ir laba, Drizāk ktkas ar elektroniku varētu būt, bet vēlētos zināt precīzāk kas tur vel varētu būt, kā ar to kloķvārpstas sensoru ? cik sapratu tas varētu būt vaina. Bet kā ar spidometra sensora? Ko tas dod, un dara?

Man opelis omega arī slāpa nost,es iztīrīju vakuma trubu(tukšgaitas) 1mm dīzīte aizsērē!

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti