Nepatiess lietota auto nobraukums jeb odometra rādījumu viltošana

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Pērkot lietotu auto svarīgi ir būt drošam par patieso auto nobraukumu! Ne tikai Latvijā liela problēma ir automobiļa nobraukuma viltošana. Kāda pieredze, ko darīt? Kā neiegrābties?

 
1 2
gunbox Reģ.: 23.12.2016
8 0 Atbildēt

Ja nav pazīšanās, tad neko neuzzinās. Vienīgi tiešām tikai realitātē apskatot un raujot nost visu, kur var dziļāk ielīst. Ja vien zina ko meklēt. Vēl viens konkrēts piemērs. Ieliku sludinājumu, ka pērku Volvo S80. Tad vēl neskatījos uz pēdējo kuzavu. Pazvanīja krieviski runājošs, no Lietuvas. Autoplius.lt bija ielicis sludinājumu. Ja pareizi atceros kaut kas ap 250tk.km nobraukums un 2005 gada. Bildēs izskatījās auto tāds pats, kā tā gada visi SSā, ja ne labāk. Prasīju, lai nobildē VIN un atsūta. Mūsu dīleris neko nevarēja pateikt un tad kā reiz caur pazīšanos biju dabūjis kontaktus un šis pastāstīja. Auto esot Zviedrijā bijis taksis. Pirmajos 2 gados 400tk.km nobraukums un 16 reizes servisā uz remontiem. Vairāk gan info par auto neesot. Kādi secinājumi par mūsu tirgu? Man, piemēram, vemt gribas.

iciks Reģ.: 29.05.2013
4 0 Atbildēt

Škodas centrā šo to jau uzzināt varēja. Gluži izdrukas nedeva, bet pastāstīt pastāstīja par to, kaut vai kādi ikgadējie nobraukumi Vācijā (cik nu bija pieejami). Par vienu auto pateica, ka pie tāda un tāda nobraukuma norakstīts avārijas dēļ.

Tas gan pirms gadiem 3. Varbūt kopš tā laika kas mainījies.

Guzis Reģ.: 23.08.2006
3 0 Atbildēt

Meklējot kādu sedanu uzmetu skatu vienai Mazdai - itkā ap 90k nobraukums, bet padaudz gadu. Pēc CSDD viss sakrīt, LV auto. Apskatot dabā, bija skaidrs ka tur it nevis 90, bet 390k, acīmredzot kāds liels braucējs katru gadu pirms skates atgriezis!

gunbox Reģ.: 23.12.2016
4 0 Atbildēt

Varbūt arī katru gadu griezis, bet diez vai katru gadu labojis arī visās kļūdās fiksēto nobraukumu. Tādos gadījumos jāmeklē objektīvs diagnosts, kurš pārbaudīs visu iespējamo. Bez pirmspirkšanas diagnostikas nemaz auto LV šodien nedrīkst pirkt, it sevišķi Rumbulas šrota tirgū.

Guzis Reģ.: 23.08.2006
6 0 Atbildēt

Rumbulas tirgus vispār ir īpašs stāsts. Nē, nu var gadīties veiksmīgs eksemplārs, bet pamatā tur nonāk tie, ko normālā ceļā pārdot nesanāk. Tā ka salīdzinoši nesen meklēju vēl kādu auto, viedoklis par tirgus dinamiku ir. Ja normāls eksemplārs no privātā, pa adekvātu ātrās pārdošanas cenu - tiešām aiziet 1-2 dienās. Ilgi marinējas tikai visādi franču brīnumi, vācu vai japāņu auto pazūd momentā.

opelis Reģ.: 03.10.2005
3 0 Atbildēt

Man savā laikā gadījās Maskavas ielas placī nopirkt labu T4. Braucu vienkārši garām, skatos - no treilera krauj nost tādu VW T4, kādu man gribētos. Apstājos, skatos - auto apskrāpēts no abām pusēm, salons piecūkots, sēdekļiem originalo krāsu nevar redzēt. Bet auto trīs gadi un nobraukums 60 t.km. Uzzīmējās plača saimnieks, saka ja gribi - ņem tādu kā stāv, cena bija nedaudz lētāka, kā placī jau stāvošam izlaizītam analogam. Paņēmu un nenožēloju - pats nobraucu sešus gadus, tagad auto jau vairākus gadus ripo pie cita braucēja, bez lielām problēmām.

405 Reģ.: 10.02.2004
2 0 Atbildēt

Nu T4 gan ir pavisam cits auto, ja salīdzina ar jekuru citu auto pēc 2000.gada, kaut vai to pašu T5. Viņu pērkot, man liekas, ka vispār nav iespējas ieberzties,ja vien viņš nav pilnīgi sarūsējis. Man ir tieša saskare vienu tādu jau vairāk kā 10 gadus, tam ir apgriezies odometrs jau vienu reizi (tas ir tas ko es zinu) un tagad rāda 600 000, auto tiek ekspluatēts pārsvarā pa mūsu "vislabākajiem" ceļiem. Jā, tiesa, katru gadu apskatē ar īlēnu izbaksta kādu jaunu caurumu un tas ir jāpiemetina, UN VISS. Man šajos pašos apstākļos divu gadu laikā 1.paaudzes focus sadalījās reizinātājos, pat 2.paaudzes foresteris izrādījās krietni švakāks par T4, tagadējais autiņš jau arī pusgada laikā krietni sagura. Tā ka nobraukumu pēc manām domām šim auto tiešām var nemaz nezondēt

1 2
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti