Vectra B Feist Lift modelis( ar jaunāku ABS el. vadības bloku) ABS problēma

zakari Reģ.: 19.11.2018

Sasniedzot 50km/h brīžiem salonā dzirdams viegli tikko manāma vibrējoša skaņa itkā ieslēdzas ABS, brīdī kad ir šī skaņa skaroties pie bremžu pedāļa ABS jau strādā (sit pa pedāli un nevienmērīgi bremzē-velk pa kreisi). šis notiek tikai pie ātruma 48-65km/h. teiksim ja gribu lēni nobremzēt no 60 līdz 40km/h pirmos 10 zaudēju ar ieslēgtu ABS zem 48 tas atslēdzas un bremzē normāli. Pārējā ātruma diapazonā ABS darbojas kā nepieciešams (normāli ieslēdzas un kontrolē bremzēšanu pēc nepieciešamības)

Mēģināju nomainīt vadības bloku(uz darba mehānisma)- nepalīdzēja. kļūdu nav, tas ir lampiņa ABS vai check engine nedeg.

Vai kāds ko tādu iepriekš ir redzējis un vai var ieteikt kā risināt? nevēlos visu mainīt pēc kārtas

 
msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

ESP funkcija tam ABSam arī ir?

Pa lielam izklausās ka kādam ritenim devējs dod pārāk vāju signālu - impulsrats pilns ar rūsu vai devējs pārāk tālu izlīdis, ja tam konstrukcija to pieļauj [nezinu kā tādam opelim ir] . Ja man sētā stāvētu VAGmobīlis ar tādu problēmu, es spraustos klāt ar kompi, skatītos mērījumu grupas, kur redzams kādu riteņu griešanās ātrumu bloks redz, un izbrauktu kādu līkumu - tam ritenim, kur cipars ir anomāls, meklētu vainu. Gan jau tam opeļa blokam arī ar kaut ko var līdzīgi pieslēgties.

zakari Reģ.: 19.11.2018
0 0 Atbildēt

bez ESP.

Īsi pēc jautājuma publicēšanas sāku domāt par izciļņu disku, tas ir stipri norūsējis un izvirzījumi ir daļēji nodrupuši. Iespējams devējs neredz izvirzījumus...

Par diagnostikas kompi līdz šim neiedomājos, jo kļūdu nebija un nezināju ka ir iespējams redzēt kustības ātrumu.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Nezinu vai tam tavam blokam var, bet vajadzētu. Fofāgena grupas ABSa blokiem plika kļūdu lasīšana bez mērījuma grupām bija līdz deviņdesmito vidum.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Vnk disks līks - līks disks uzvedas tāpat kā ABS. Un tāpēc velk pa kreisi - kreisais priekšējais. Nav krimināli līks, jo zem 48 nav vairs sajūtama raustīšanās.

zakari Reģ.: 19.11.2018
1 0 Atbildēt

vainīgs bija izciļņu disks uz gultņa pēc kura ABS devējs nolasa riteņa kustību.

nomainīju problēma pazuda- laikam par daudz norūsēja pa 20 gadiem

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti