Lietuvieši mudina: metiet prom ķīniešu telefonus !

imzz Reģ.: 27.02.2015

Pirms pāris dienām Lietuvas paziņojums radīja virsrakstus visā pasaulē, BBC, CNN, Reuters un daudzi citi to pārpublicēja. "Patērētājiem vajadzētu izmest savus ķīniešu tālruņus un izvairīties no jaunu pirkšanas, brīdinājusi Lietuvas Aizsardzības ministrija. Nacionālā kiberdrošības centra ziņojumā tika pārbaudīti Ķīnas ražotāju 5G mobilie tālruņi. Tajā apgalvots, ka vienā Xiaomi tālrunī ir iebūvēti cenzūras rīki, bet citam Huawei modelim bija drošības trūkumi..Pētījumā arī atklājās, ka Xiaomi ierīce pārsūta šifrētus tālruņa lietošanas datus uz serveri Singapūrā."

www.bbc.com/news/technology-58652249

Un te ir tāda Džima Saltera sīkāka analīze, ja kāds grib iedziļināties."Security audit raises severe warnings on Chinese smartphone models"

arstechnica.com/information-technology/2021/09/security-audit-raises-severe-warnings-on-chinese-smartphone-models/

 
650 Reģ.: 25.01.2017
2 1 Atbildēt

Nu lab ka neviens LVijas uzņēmums vairs nepiedāvā nevienu ķīniešu izstrādājumu principā nē, ta kur nu vēl kkādu to xu-jomi.Nevienā LV mob sakaru operātoru tirdzniecības telpā uz vistuvāk piejamā plaukta pašā centrālajā godavietā nav novērojama itin neviena hu-jawei wifi ierīce.Nee,nē.

Ierindas indivīdam, kurš nav ne 008 aģents nedz valsts pamatu graušanas speciālists, noteikti ir īpaši Svarīgi,uz kādu serveri kurā zingapūrā,gonkongā vai giperborejā viņa konkrētā ierīce (telefons,videoreģistrātors,veļassmašīna,televīzors,planšette,cepešpanna) sūta šos datus.Mūsdienās ir palicis vēl ļoooottti daudz ierīču un/vai zīmolu, kuriem nav sava servera, kurā tie apkopo savu lietotāju datus un paradumus.Labi, ka applam un zamzungam un/vai assusam tādu nav.Jā.

Savukārt, to ierīču vid/stat LohLietotājam nav itin nekādu iespēju šo te apkopojumu konfigurēt vai vispār no tā sūda atteikties.Nee.Jā.

People Reģ.: 28.09.2020
0 0 Atbildēt

Es drīz ieradīšos Ķīnā, lai man atslēdz izsekošanu...

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt
People Reģ.: 28.09.2020
0 0 Atbildēt

Ja vajag manu viedokli, tad Apple Iphone iebāž roku dziļi kabatā. Par 0 vērtu filmu ir iespēja samaksāt 3,99eur. Tiešām mani nervi viņu netur. Nu kā brauzeri (bez debitkartes) es pieļauju viņu izmantot, bet priekš tam ir reizes lētāki aparāti.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Nu tak pērc kuru andrīti gribi, alfabētspieks būs virsū.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti