Ko es varu tagad darīt, lai palīdzētu Ukrainai!

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Dalamies pieredzē un droši liekam info kur un ko vajag palīdzēt!

 
iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Sveiciens! Jauns lūgums saistībā ar transportlīdzekli, ja ir kādi varianti, lūdzu dod ziņu. Nepieciešamas pasažieru busiņš (uz 2 nedēļām) un kabluks ar 5 sēdvietā (uz mēnesi). Vairāk info te: iauto.lv/zinas/latvija/40562-palidzesim-ukrainiem-nepieciesams-busins-uz-2-nedelam-un-bulku-vagis

GB12 Reģ.: 29.03.2011
5 0 Atbildēt

Vislabāk ir ziedot naudu kādām organizācijām, kas nodarbojas ar palīdzības nogādāšanu UA. Pirkt paiku vai tml un pašiem vest īsti jēgas nav, jo, pirtmkārt, Polijā pārtika ir būtiski lētāka - par to naudu uz vietas var sapirkt daudz vairāk, otrkārt, atkrīt transporta izmaksas.

Otra lieta - ir lielas iespējas palīdzēt cilvēkiem, kas ir ieradušies šeit Latvijā. Ar izmitināšanu, palīdzēšanu dokumentu noformēšanā, kādām praktiskām palīdzībām (bērnu drēbes u.tml.). Ja kāds var piedāvāt darbu, arī labi.

Nupat 10 dienas pavadīju PL/UA pierobežas pilsētā Helmā, transportējot bēgļus no UA/PL robežas uz pagaidu centriem un organizējot transportu uz LV, kā arī savedot kopā ar cilvekiem, kas viņiem palīdzētu šeit. Runāts tika ar daudziem, uzklausīti daudzi traģiski stāsti, savā ziņā dzīvots šiem cilvēkiem līdzi. Un tas, par ko viņi visvairāk bažījas, ir nākotne un darbs valstīs, uz kurām viņi dodas. Kā arī tas, kā viņi iedzīvosies vietējās kultūrās. Jo vairums no viņiem kopš PSRS sabrukuma vispār nekad no UA nav izbraukuši ārā.

Shiirs Reģ.: 13.07.2006
1 5 Atbildēt
iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

TE DAŽAS IDEJAS Ko katrs no mums Latvijā var darīt, lai palīdzētu Ukrainai šajās traģiskajās dienās? dieviete.lv/zinas/ko-katrs-no-mums-latvija-var-darit-lai-palidzetu-ukrainai-sajas-tragiskajas-dienas/

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Ziedot naudu Ukrainas atbalstam var te www.ziedot.lv/ukrainas-cilvekiem-4203 Saziedoti 6 333 895.20 €

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Šobrīd var redzēt, ka pietrūkst transports, lai palīdzētu Ukrainai! Tāpēc ir domā nopirkt pasažieru busiņu, lai vestu mantas uz Ukrainu un uz Latviju kara bēgļus.

Kritēriji: lietots busiņš ar sēdvietām līdz 10 000 eur. Kad krievu armija beigs savus noziegumus Ukrainā, tad pārdosim busiņu.

Ko iesakiet? Kāds būtu nenokaujamākais aparāts.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Kāpēc tu domā, ka pietrūkst?' Bēgļu plūsma ir apsīkusi šobrīd, vismaz PL (robežās Dorohutsk, Zosin, RavaRusk, Medyka). Pēdējās dienas, kad biju tur, man visai bieži zvanīja šoferi un prasīja cilvēkus, bet nebija ko dot, un viņi brauca mājās par pustukšām mašīnām.

Kur tu tos pasažierus domā ņemt?

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Redzu pēc pieprasījumiem palīdzēt un to, ka dīleriem nav auto.

Nortel Reģ.: 16.03.2007
0 0 Atbildēt

Šorīt runāju ar etnisko poli par darba jautājumiem. Pajautāju arī par situāciju ar bēgļiem. Ja es tagad te uzrakstītu pilno, rupjo atbildi, mani droši vien savāktu DP. Īsi un konkrēti rakstot, vairāk kā puse ir pravu kačātāji, kam vajag visu gatavu, pienest uz apzeltītas paplātes. Dzīvokli ar visām ērtībām, trīsreizēju ēdināšanu un naudas pabalstus. Viņš piedāvāja izmitināšanai savu patreiz brīvo sezonas strādnieku hosteli uz kuru sezonā rindā stāv pat Waršavas iedzīvotāji. Bēgļiem nederot! Istabas par šauru, sanmezgls stāvam kopējs (ar burbuļvannu!!!), virtuve neder, jo vajag pienest gatavas porcijas. Tik bieži vārdu kurwa es no viņa vēl nebiju dzirdējis! Jā, ir bēgļi, kuriem visa dzīve ir iznīcināta, bet aizvien vairāk parādās labas dzīves meklētāji, kuri šo situāciju izmanto, lai "pārbēgtu" uz palikšanu ES.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Diezgan precīzs vidēji parastā ukraiņa mentalitātes un domāšanas veida raksturojums.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
1 0 Atbildēt

Starp 3 miljonu bēgļu noteikti ir dučiem tūkstošu pašlabuma meklētāju. Bet ne jau 'puse'!

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Daudz esi savā dzīvē saticis ukraiņus parastos? Es esmu. Kad šamajiem pajautā - kā jūs tādu zemi kur ir viss - izrakteņi, lauksaimniecība, kalni, jūra, labs klimats - kā jūs tādu valsti esat noveduši līdz klinķim, paši kā ubagi klīstat pa pasauli, darbu meklēdami, tad bola acis un neko nemāk atbildēt. Man paziņa vienu brīdi strādāja Ukrainā, vidēji augstā menedžmenta amatā. Viņa rezumē bija īss un kodolīgs - tur visi zog visu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Tukša muldēšana, ne visi un nebūt ne visu, pie kam ļoti atkarīgs pie "kàdiem kakla kungiem".

Jo tepat LV bija situàcija kuru varētu raksturot ar precīzi to pašu vàrdu salikumu - visi kas kaut kam tika klàt, zaga visu ..

Bet nav jau tà ka visi ukraiņi ir baigie "dieva bērni" ...

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Nuuuu, mums tomēr te tā situācija ir daudz sakārtotāka, un arī publika apzinīgāka. Tomēr tie ukraiņi brauc uz šejieni darbu meklēt, nevis mēs pie viņiem uz Ukrainu. Tas, ka tiem, kuri tiek kaut kam klāt, tiem arī pie mums nupat jau arī ir ieslēgusies tāda absolūta visatļautības un pilnīgas nesodāmības apziņa

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Nu es vienkārši arī zinu "ekstrēmus gadījumus" kad bagātus kolhozus izzaga, tàpat zinu arī pozitīvus piemērus. Es lūk par to, un ka mest visus vienā maisā ir pilnīgs stulbums ....

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Laikmets, kad izzaga kolhozus, tas ir aizgājis uz neatgiešanos. Patreiz ir visādas citādas lietas - EU fondi, valsts un pašvaldību iepirkumi - tagad tur var uzrotīt piedurknes un izvērsties....

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Nu nez... es tādus no vairākiem simtiem satiku varbūt divus. Par to mukšanu uz labklājīgām ES valstīm - jā un nē. No vienas puses - lielāki pabalsti, bagātākas valstis. No otras - jāņem vērā, ka tādā Vācijā tevi (sievieti ar bērnu/bērniem) visticamāk iebāzīs kaut kādā "bēgļu" centrā kopā ar sīriešu džamaliem. Turklāt nevar neņemt vērā arī valodas jautājumu...

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Tu taču zini, ka šis ir precīzs kremļa dezītis? No kurienes viens etniskais polis lai zinātu par visiem 1,5 mio bēgļiem?

Principā tu šobrīd izplati nepārbaudītas baumas, kuras turklāt IR identificētas kā info kara sastāvdaļa. Liela daļa šo pamatojušo video ir identificēti kā viltojumi.

Esmu nelielu brīdi strādājis Ukrainā. Pasen. Augstā finanšu pārvaldības līmenī. Korupcija un zagšana bija zvērīga.

Bet! Turki un grieķi ir ģenētiski vieni un tie paši cilvēki. Atšķirību veido pārticība. Es noteikti ticu, ka ukraiņu pēckara atjaunošanas finanšu plūsma ļoti mainīs šo pārticības līmeni un noteikti mazinās zagšanu.

Nortel Reģ.: 16.03.2007
0 0 Atbildēt

Tavs virziens ir nedaudz neprecīzs. Es teiktu, ka viņš, viņi un viņas joprojām atceras savu "Abreni". Ja mēs savu Abreni bez ierunām atdevām, tad poļi ar savas "Abrenes" zaudējumu joprojām nespēj sadzīvot. To parādīja 2017 gads un zināmas darbības patreiz.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

Diezgan precīzs vidēji parastā poļa mentalitātes un domāšanas veida raksturojums

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

1984 rakstīja: Daudz esi savā dzīvē saticis ukraiņus parastos? Es esmu. Kad šamajiem pajautā - kā jūs tādu zemi kur ir viss - izrakteņi, lauksaimniecība, kalni, jūra, labs klimats - kā jūs tādu valsti esat noveduši līdz klinķim, paši kā ubagi klīstat pa pasauli, darbu meklēdami, tad bola acis un neko nemāk atbildēt. Man paziņa vienu brīdi strādāja Ukrainā, vidēji augstā menedžmenta amatā. Viņa rezumē bija īss un kodolīgs - tur visi zog visu.

psrs armijā bija daudz , vispār dīvaina rota bija . Viens iesaukums donbaskiji , tad zapadenci . Mans iesaukums zapadenci un labusi

1984 Reģ.: 30.11.2021
1 0 Atbildēt

Pat tajā padomju laikā zapadineci un donbasskije viens otru tā īsti neieredzēja... Man krievos bija labs čoms Ļoha no Gorlovkas. Klausoties stāstus par turieni - Krievija kas Krievija tur. Apmēram tā - ja Gorlovka ir Ukraina, tad mūsu Daugavpils ir pavisam latviska pilsēta...

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

Nemanīju naidu , bet ukrainiski donbaskie nerunāja nemaz . Atmiņā gan viens gadījums . Kad donbaskie sevi nosaua mi xohlii , es vēl toreiz tā nodomāju ,tu ne vārda ukrainiski ,bet sevi sauc par hoxol . Es tik labi atceros vienu no Енакиево . Daži jau pirms armijas bija pastrādājuši šahtās .

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Valodas robeža iet apmēram pa Dņepras upi - kreisajā krastā krievvalodīgie, labajā ukraiņi

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

Nortel

No sarunas ar aptuveni 30 gadīgiem vīriešiem ( bēgļiem ) . Ja bēdz no Marupoles pa Krievijas koridoru tad drošība , ja caur Ukrainas koridoru , tad liek karot . Ja nepretojas tad labi nekādi postījumi .

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

topinamburs rakstīja: Starp 3 miljonu bēgļu noteikti ir dučiem tūkstošu pašlabuma meklētāju. Bet ne jau 'puse'!

Pie tādām masām vienmēr un visur būs atkritumi . Es tomēr sliecos domāt ,ka tieši atkritumu procents būs lielāks starp bēgļiem , nevis frontē . Šie ļautiņi neies riskēt .

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Manuprāt, lielum lielākā atkritumu daļa jau sen kā viesstrādnieki ir ārpus valsts - Polijā, Baltijā, Rietumeiropā, arī Krievijā. Nu apmēram tāpat kā no 50tajiem līdz 80tajiem mūsu virzienā brauca komunisma cēlāji

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Es sliecos domāt, ka viens etniskais polis ir neuzicams informācijas avots. Nav zināmi ne motīvi, ne zināšanas, ne info apjoms.

Dirsējs tas kurwa ir

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
1 0 Atbildēt

Sliecos piekrist. Ārkārtīgi daudz poļu šobrīd labprātīgi uzņem ukraiņu bēgļus savās ģimenēs utt. Absolūts vairums adekvātu cilvēku bēgļu vidū. Starp citu, bēglim nav jābūt nabadzīgam. Arī Ukrainā bija gana daudz situētu un izglītotu cilvēku ar varbūt pat augstākiem nekā iedomājamies ienākumiem. Bet, arī tādiem bēgļiem ir tiesības mukt no ārprāta Ukrainā… Tādēļ ir arī tādi bēgļi, kuru prasības pret dzīvi ir augstākas. Un viņi, piemēram, paši šobrīd jau maksā par labu īres mitekli. Tas ir normāli, manuprāt.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

UA/PL pierobežā tusē visai daudz elitāru auto ar UA numuriem (Q8, SLR, X7 utt.). Bet viņi arī neprasa palīdzību. Zinu kādus, kuri nesavtīgi palīdz citiem. Konkrēti zinu vienu labi situētu bēgli, kurš apmaksā viena puisīša ar hidrocefāliju ārstēšanos privātklīnikā Francijā.

Maris Reģ.: 06.06.2001
1 0 Atbildēt

topinamburs rakstīja: Starp 3 miljonu bēgļu noteikti ir dučiem tūkstošu pašlabuma meklētāju. Bet ne jau 'puse'!

Tieši tā! Mana sieva palīdz ar darbu bēgļu centrā Kaļķu ielā kā brīvprātīgā un tur ir ļoti skumji stāsti, tā kā palīdzēsim saviem līdzcilvēkiem.

Katrā ziņā šis bija laiks uzzināt kurš ir kurš.

Man arī izrādījās tuvu paziņu lokā bija rašists un putina nelikumīgā iebrukuma atbalstītājs Sergeijs Nedaivoda ar kuru pat sadarbojos. Vismaz tagad zinu savu ienaidnieku vaigā.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti