Es varu pieteikties notestet.
Leaf!
Šodienas patīkamā lieta.
Vienmēr dzirdot šo vārdu, nāca prātā pirmās paaudzes Leaf, kas ir diezgan neglīts un plastmasīgs.
Jaunākās paaudzes Nissans ir cita runa un es pat šādu automašīnu apsvērtu sev kā ikdienas auto.
Labs range, laba kvalitāte un vizuāli arī diezgan ņemams.
Priekša nedaudz mazāk, bet sānos kā Ferrari, no aizmugures savs stils un ļoti glīts.
Interjers vienkāršs, saprotams, ļoti ātri atradu kā atslēgt kaitinošākās lietas un var braukt kā cilvēks.
Braukšanas režīmu maiņa, viss elementāri, priekšā pogas, ieslēdz tikai ko vajag. "Erti, vienkārši un ātri.
Jauda pilnīgi pietiekama ikdienai, varētu vēlēties vairāk vietas aizmugurē, bet neko darīt. Pats aiz sevis nevaru normāli apsēsties un galva duras griestos, bet tā jau mana problēma.
Pašam Nissan ir tā, ka sagadījies, ka simpatizē labāk no visiem Japānas auto ražotājiem. Pat mana pirmā EV pieredze sen sen ar pirmo Leaf palikusi spilgtā atmiņā. Jāsaka toreiz tas dizains uz pārējo auto dizaina fona bija karstu diskusiju un polemiku apgarots. Varbūt tās simpātijas saistītas ar šī ražotāja auto praktiskumu un lietiskumu. Peronīgi tas mani vairāk interesē nekā spīdīga skaļa reklāma pārcenotiem brendiem…
Līdzīgi kā Toyota arī Nissan meklē un atrod savu īpašu, atšķirīgu dizainu. Materiāli vizuāli ir uzlabojušies, lai gan senāko izstrādājumu lētais izskats bija mānīgs. Tie labi kalpoja un nepadevās ekspluotācijas nolietojumam. Tad šeit būs arī taktili un vizuāli pielikts klāt.
Gaitā patīkams, un pirmais iespaids par tehniku arī labs.
Nesapratu, iespējams jāpierod pie specifiskās vadības un tās aprīkojuma lietošanas. īsti līdz galam intuitīvi nesanāca rīkoties. Arī drošības assistentu uzvedība likās pārāk uzbāzīga un traucējoša, pat kaitinoša. Labi, ka to var atslēgt. Ar šo praktisko EV ir jāsadraudzējās, tas iespējams garāku testa braucienu un nedaudz rūpīgāk apgūtu vadības izvēlnes aprīkojuma iepazīšanai, nepieciešams laiks. Resumē, auto check, ir ok.
jā, bildē tā vidus konsole tāda īpatnēja, tās pogas rindā PRND