Izraisa avāriju un aizbēg (+ video) 20

 
iAuto | 30.jūlijs 2013 16:39

Gluži vai vakardienas tēmas turpinājums, tikai šoreiz lomās Mercedes C 180 (agresīvais braucējs) un Ford Focus (upuris).

Kā vēstīts Youtube portālā ievietotā video aprakstā, kuram izmantots Pervouraļskas (Krievija) ceļu policijas sastādītais protokols, 22.jūlijā nezināms vadītājs, kas atradās pie stūres Mercedes C 180 markas automašīnai, bremzējot traucēja tajā pašā virzienā braucošo Ford Focus. Mēģinot izvairīties no sadursmes ar Mercedes, Ford vadītājs iebrauca pretējā joslā un sadūrās ar kravas automobili.

Mercedes C 180 vadītājam policija rekomendē labprātīgi ierasties policijas nodaļā, bet notikuma aculieciniekus lūdz piezvanīt pa telefonu.

No apakšā pievienotā vēstījuma, ko vairākos interneta portālos izvietojusi cietušā autovadītāja sieva, var noprast, ka vainīgais atrasts – tas izrādījies, kāds 24 gadus vecs jaunietis, kas savas salīdzinoši īsās dzīves laikā paguvis savākt 28 likumpārkāpumus.

 

 
Visi komentāri
 
es 30.jūlijs 2013 19:22
1 0 Atbildēt

Acīmredzot forda vadītājs ielaidās "pārrunās" ar MB vadītāju, kā rezultātā atkal pats vien bija vainīgs. Kautkā neiet tiem fordistiem...

scope 30.jūlijs 2013 19:58
0 1 Atbildēt

Nopietni?

Tad jau sanāk, ka nedrīkst aizrādīt nevienam īblim neatkarīgi no tā, kā tas izpildās, lai tik neaizskartu vārgo dvēselīti? Skumji, ka tāda doma vispār nāk prātā.

es 30.jūlijs 2013 21:06
2 1 Atbildēt

Aizrādi tad, ja esi pārliecināts, ka nedabūsi bietē (netiksi grāvī).

solaris 30.jūlijs 2013 21:10
0 1 Atbildēt

Kādās pārrunās, ko tu murgo?! Paņem acis rokās un paskaties to video vēlreiz! Forda vadītājs brauca visu laiku vienā ātrumā un vienādā distancē aiz priekšējā, tātad mersim neko pāri nedarīja.

Savukārt infantilais, mazvērtības kompleksu nomocītais merša vadītājs apzināti radīja avārijas situāciju, kas izskatās pēc tīšas slepkavības. Pēc tam, ka pirmo reizi izbrauca uz kreisās joslas, viņam priekšējais auto atbrīvoja ceļu, taču viņš tā vietā, lai brauktu prom, piebremzēja un atgriezās labajā joslā. Un otrajā reizē izlienot uz kreisās joslas tāpat, kaut arī ceļš bija brīvs, speciāli bremzēja.

Tu tajā video kaut ko citu saskati?

es 30.jūlijs 2013 21:22
2 0 Atbildēt

Kas notika no 50-tās sek. līdz 1:04 min? Fordelis pat ātrumu nometa argumentējot MB.

solaris 30.jūlijs 2013 22:07
0 0 Atbildēt

Nu? Ap 42.sekundi priekšā braucošais mersis sāk bremzēt, kā rezultāts ir, ka viņi abi nomet ātrumu, turklāt Fords to dara spiestā kārtā, jo priekšējais bremzē. Ap 49.sekundi Fords apdzen kravinieku un 50.sekundē gan mersis, gan viņam priekšā esošais auto pārkārtojas labajā joslā. Sanāk, ka Fords labajā joslā pārkārtoties fiziski nevar, jo tur ir mersis un kraviniekus. Taču traucēt tam agresīvajam mersim viņš arī negrib, tāpēc vienkārši nomet ātrumu - lai dotu iespēju mersim bez stresa atgriezties uz kreisās joslas un aizbraukt prom. Kāpēc tu domā, ka ar šo rīcību Forda vadītājs "argumentē" merša vadītāju?! Gluži otrādi - ja Forda vadītājs būtu tur paātrinājies, tad varētu uzskatīt, ka viņš traucē mersim. Mersim no 50.sekundes vairs pilnīgi nekas netraucēja skriet. Tā ka padomā divreiz!

ssdd 30.jūlijs 2013 20:58
1 2 Atbildēt

Redz ka priekšā nesās un nevar piebremzēt, lai šis brauc ātrāk prom

subaru 30.jūlijs 2013 21:42
2 0 Atbildēt

a kāpēc nevarēja pēc fūrs apsteigšanas pārkārtoties labajā joslā, lai mersis skrien ???

Vai tiešām vajag ieslēgt sev galvā aunu un kaut ko censties kādam pierādīt ?

Pēc pirmāas priekšā piebremzēšanas neizskatījās, ka fordists ieturētu drošu distanci - ja jau priekšā otmarozoks, kas met pa nažiem ... karoč - secinājums - laižam, lai skrien un gan jau menti noķers .. naskuj pašam provēt kaut ko pārmācīt ???

solaris 30.jūlijs 2013 22:12
2 2 Atbildēt

Bet labajā joslā taču bija gan mersis, gan kravinieks, kur tad viņš lai vēl pārkārtojas?! Un kāpēc tu domā, ka viņš centās kaut kā "pārmācīt"? Viņš pēc merša pirmā vipendrona tieši arī pakāpeniski samazināja ātrumu, līdz ar ko mierīgi deva iespēju mersim atgriezties kreisajā joslā un skriet. Mersim taču nekas netraucēja to darīt!

subaru 1.augusts 2013 1:31
0 1 Atbildēt

hmm .. labajā joslā bija KRAVINIEKS un aiz kravinieka mersis ... tātad - apsteidzot kravinieku bija tik vine cik jāpārkārtojas pa labi uzreiz pēc manevra ... nevis jābrauc taisni, jāsagaida, kad mersis arī apsteigs kravinieku, iebrauks labajā joslā un sāks dzīt fordu ... so simple ....

tā, ka Solaris - šoreiz Tavs pieņēmums ir absurds.

(tāpēc, ka mersis bija labajā joslā (tātad aiz kravinieka) un ja Tu apsteidz kravinieku un uzreiz pārkārtojies pa labi, tad mersim nebūtu nemaz kur iespraukties labajā joslā ;) )

solaris 1.augusts 2013 20:07
0 1 Atbildēt

Bāc, tu vispār to video noskatījies?? Pēc kravinieka apsteigšanas tas mersis bija nevis aiz tā, bet gan priekšā kraviniekam. Līdz ar to Fordam tieši blakus. Līdz ar to mersim nebija problēmu nedaudz paātrināties un izbraukt atpakaļ uz tad jau brīvo kreiso joslu un aizskriet prom. Savukārt Fordam būtu ārkārtīgi bīstami censties pārkārtoties pa labi aiz merša, kurš nupat jau bija veicis vipendronu ar nevajadzīgu bremzēšanu (no 42.sekundes) tieši deguna priekšā kraviniekam. Faktiski Fordam nebija, kur pārkārtoties.

Nestrīdies te bezjēgā, paņem acis rokās un noskaties to video rūpīgāk!

subaru 2.augusts 2013 10:21
1 0 Atbildēt

Vispār es runāju par pirmo kravinieku ... pirms tā jau mersis tur blakus 'trinās'.

P.s. - ko nevar celt, to nevajag nest ... pēc pirmās merša piebremzēšanas filmētājs, nevis ietur drošu distanci (jo mersis tak var uzbremzēt atkal), bet gan pasaka pašol na* un brauc 20 metrus no merša pakaļas ... Jautājums - vai Tu tā darītu ?

Cik mani ir nācies saskarties ar priekšē bremzētājiem, es nekad nelīmējos viņiem pakaļā ... vēl vairāk, es jau čekoju situāciju un ja potenciāls bremzētājs nikni iet garām, tad es jau laicīgi samazinu ātrumu un esmu gatavs bremzēšanai.

Kanibaals 31.jūlijs 2013 0:11
0 0 Atbildēt

Ja rūpīgāk ieklausās abu starpā vienu brīdi bija "inteliģentas" pārrunas, tā kā daļēji arī izprovocēja uz tādu uzvedību.

Palaidniex 30.jūlijs 2013 22:18
4 1 Atbildēt

Vienīgā kļūda - vajadzēja likt mersim pakaļā. Noskatoties video, netiktu atrasts pamatojums merša "pēkšņajai, ļoti svarīgajai bremzēšanai 2. joslā", kā arī tas čebukins būtu nokavējis visas savas svarīgās ģēlas, jo ar sasistu mersi tak prom nebrauktu

solaris 30.jūlijs 2013 22:21
1 1 Atbildēt

Šoreiz pilnībā piekrītu "Palaidniex" viedoklim (ko viņš kļūdaini ielicis pie iepriekšējā raksta par BMW). Es ar šādu videoreģistratora ierakstu, sēžot Fordā, arī būtu braucis mersim pakaļā (protams, bremzējot). Pēc tam tas nekaunīgais čalis varētu tēlot varoni jau citādā situācijā.

vm. 30.jūlijs 2013 23:24
0 0 Atbildēt

viņa kļūda, bet tas ir šofera asinīs - mēģināt izvairīties un lai apzināti kādam ieliktu apkaļā ir diezgan pamatīgi sevi jāmotivē

EcoA 31.jūlijs 2013 8:42
1 0 Atbildēt

Kā jūs domājat, kas bija cēlonis visam šim pasākumam??

Video redzamais ir tikai sekas.

Vai tad nu tiešām Mersis no zila gaisa tā ņēma un leca visiem uz šosejas priekšā?

Es necenšos Mersi attaisnot un neatbalstu tādu rīcību. Vienkārši analizēju situāciju.

solaris 31.jūlijs 2013 8:58
0 1 Atbildēt

Bet ja pie Mercedes-Benz auto stūres Krievijā sēž 24 gadus jauns čalis, kuram jau ir 28 pārkāpumi (tie tikai pieķertie), tad, manuprāt, skaidrs, ka šāda viņa rīcības iemesls ir neadekvāta attieksme pret citiem satiksmes dalībniekiem. Impulsīvi gribēja sodīt kaut kādu tur Ford vadītāju, kurš sēž kreisajā joslā, un nav spējis novākties pa labi (tas nekas, ka fiziski to nevarēja, jo tur bija kravinieks, tam merša vadītājs nepievērsa uzmanību).

HIPPY 31.jūlijs 2013 12:17
1 0 Atbildēt

Lielākā kļūda bija bremzējot raut uz grants. To var darīt tikai advancēti šoferi.

Jānis Zvejnieks 4.augusts 2013 17:16
0 1 Atbildēt

Mersis nekur nesteidzās,bet,pēc smagā apdzīšanas,samazināja ātrumu,atkal iebrauca kreisajā joslā un,spaidīdams bremzi,sāka ''pārmācīt'' fordu.Tipisks atsaldenis...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti