Rīgā automašīna nāvējoši traumējusi velosipēdistu 5

 
Nozare.lv | 13.februāris 2015 7:34

Vakar Rīgā automašīna nāvējoši traumējusi kādu 58 gadus vecu velosipēdistu.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūru LETA informēja, ka Juglas ielā 1987.gadā dzimusi sieviete, vadot automašīnu "Honda", notrieca velosipēdistu, 1956.gadā dzimušu vīrieti. Cietušais no gūtajām traumām notikuma vietā nomira.

Savukārt Augusta Deglava un Ilūkstes ielas krustojumā automašīna "Audi", kuru vadīja pagaidām neidentificēta persona, notrieca divus gājējus, 1998.gadā dzimušus jauniešus, un no notikuma vietas aizbrauca. Abi cietušie ar traumām nogādāti slimnīcā.

Tikmēr Gogoļa ielā, automašīna "Audi", kuru vadīja 1971.gadā dzimis vīrietis, notrieca gājēju, 1983.gadā dzimušu vīrieti, kurš šķērsoja ielu tam neparedzētā vietā ārpus gājēju pārejas. Cietušais ar dažādām traumām nogādāts slimnīcā.

Kopumā pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēts 51 ceļu satiksmes negadījums, kuros cietuši astoņi cilvēki un viens cilvēks gājis bojā. Rīgas reģionā reģistrētas 27 avārijas, kurās cietuši pieci cilvēki un viens cilvēks gājis bojā.

 
Visi komentāri
 
Vernons 13.februāris 2015 16:02
2 0 Atbildēt

Protams, priekšā esošais satiksmes dalībnieks "svētais", tam CSN un loģiska rīcība pie kājas.

Kad sāksim macīt un popularizēt CSN pēc šo noteikumu 4., 6. un 10. punktu uzstādījuma - "Katram jarīkojas TĀ, lai neveidotu bīstamu situāciju"?

livs 14.februāris 2015 2:42
0 1 Atbildēt

P.S.: teksu aiz pirmās domu zīmes ( - ) nekādā gadījumā neuztvert noietni un nemēģināt atkārtot mājās(...tas ir - dzīvē).

Man liekas ka es sāku saprast kaut ko par tiem priekšā esošajiem.

Tas ir tā - es gribu pāriet pāri ielai, bet taisni tur, kur es esmu izdomājis iet pāri, kāds ņem un parkojās. Es ritīgi sadusmojos un skrienu ar galvu pa priekšu mašīnā iekšā. Avārija. Pats gar zemi, mašīnai sānos neiela bukte, bet vainīgs viennozīmīgi ir auto vadītājs - maisās te MAN pa kājām un neredz ka ES jau esmu ieņēmis kursu un vispār viņš šajā situācijā ir priekšā esošais satiksmes dalībnieks, kuram galvenais pienākums ir nodrošināt drošību visiem sākot ar tiem, kurus viņam ir visgrūtāk ieraudzīt: tiem, kas aklajā zonā; kas pašā aizmugurē; sānos; un par tiem, kas priekšā - uz priekšu nav nekāda jēga skatīties , tas tikai traucē drošības nodrošināšanu pārējiem. Nemaz jau nerunājot par signāliem - no sāniem un priekšas tak nevar redzēt ka viņš ir ielicis atpakaļgaitā, vai tad nevar saprast ka tas pārējiem irjāparāda ar rokām. Un tā lai nebūtu nekādu pārpratumu, jārāda kā viņš grozīs stūri, piemeklēs pārnesumus un lai visiem būtu skaidrs, kur tieši viņš grasās novietot auto pirms šī manevra ir jāizkāpj ārā un ar kritiņu jāatzīmē, kur tieši atradīsies visi četri mašīnas stūri.

Jo 4., 6., un 10. punkts patiesībā attiecas tikai uz priekšā esošajiem(nav svarīgi kādā virzienā viņi brauc un vai vispār brauc, galvenais ka priekšā), tur vienkārši nav līdz galam paskaidrots.

Un vispār vajadzētu noteikumos ieviest punktu, ka tad kad ES braucu, tad visiem ir jāpaiet maliņā. Nu vai pašā sliktākajā gadījumā jārāda laicīgi viss ko darīs un ar roku jārāda, jo no tām gaismiņām mašīnas aizmugurē neko nesaprotu un kurš gan var zināt ka priekšā esošais bremzēs pirms krustojuma, kurā deg sarkanais signāls - nu vienkārši uzprasās lai viņam brauktu virsū.

Nudien nesaprotu kā visi citi tajā bardakā, kas ir uz ielām, tiek galā un katra krustojumā nav metāllūžņu un līķu kaudzes.

Nekā personīga, bet nu dažubrīd apmēram šādi izklausās.

Vernons 14.februāris 2015 13:54
2 0 Atbildēt

CSN 4.,6.un 10. punkti nosaka kārtību un secību, kā darbojas Noteikumi, kā katram uz ceļa ir jābūt aprīkotam, un kā katram ir jārīkojas.

Tavas loģikas garā pentere neiet kopā ar šiem trim konkrētiem punktiem. Tu viņus nezini!

Un noziedzīgu politiku ceļu satiksmē kultivē CSDD, policija un prokurori. Ja netici, tad liec priekšā konkrētu piemēru un apspriedīsim.

LMT 14.februāris 2015 17:44
1 0 Atbildēt

Grūti Tev būs ko iestāstīt šim vienkāršajam autovadītājam. Bet prieks, ka godam veic sauvu eksperta darbu.

Vernons 14.februāris 2015 18:57
1 0 Atbildēt

Pasauli neizmācīsi, bet vismaz censties vajag. Vismaz mani izteicieni ir folklorizējušies, pat oponenti lieto! Vēlu veiksmi!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Laika kapsula: sportiskais 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT ar tikai 716 km nobraukumu (+ FOTO) 6

Nīderlandē piedāvā lieliski saglabātu „laika kapsulu” – 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT, kas savā 32 gadus garajā mūžā nav nobraucis pat 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 54

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti