Nofilmēta 70 spēkratu sadursme Slovēnijā (+ video) 45

 
iAuto | 1.februāris 2016 17:06

Pateicoties kādā automašīnā ievietotam videoreģistratoram, kļuvis pieejams video, kurā redzami dramatiski skati no šausminošās 70 spēkratu sadursmes Slovēnijā (skatīties līdz beigām).

30.janvārī notikusī masveida avārija ir lielākā autoavārija šīs valsts vēsturē. Tajā iesaistīti 70 automobiļi, bet četri cilvēki gājuši bojā. Video dzirdams (vēlāk arī redzams), kā trieciens seko triecienam un avarējušajiem pievienojas arvien jauni  transportlīdzekļi, savukārt cilvēkiem ir vien dažas sekundes, lai tiktu drošā vietā.

 
Visi komentāri
 
Vernons 1.februāris 2016 17:49
5 28 Atbildēt

Un nevienam neienāca prātā doties pretī kustībai!

Pirmkārt jābrauc lēnāk. Otrkārt, pa labo nomali jābrauc atpakaļgaitā prom no šīs "kaudzes".

Katram jārīkojas TĀ. Un kāpēc netiek mācīts KĀ?

Nedarbojas, distances vērošana. Drošības garantijām pietrūkst prāts.

kaspis 1.februāris 2016 17:52
13 0 Atbildēt

priekšējais tak garantē visu... ;-D

Vernons 1.februāris 2016 17:54
2 20 Atbildēt

Kaspi! Un Tev tam prāts pietiek?

Kanibaals 1.februāris 2016 20:30
11 0 Atbildēt

Vernon, pats taču sludini, ka CSN ir jāievēro katram otrajam, jo aizmugurē braucošajam nekas nav jāgarantē. Šeit skaidri redzams, ka priekšā braucošie nenogarantēja laicīgu miglas izklīšanu.

Vernons 1.februāris 2016 22:21
2 23 Atbildēt

Tā ir Tava un Tev līdzīgo teorija, kad katram pirmajam CSN prasības neeksistē.

Katram otrajam "jāievēro" tikai distance. Nu un kur esam ar kolektīvi vērotu distanci?

Palaidniex 2.februāris 2016 8:20
10 1 Atbildēt

te kaut viens no pakaļā licējiem ievēroja drošu distanci???

uz ielas bieži redzi ievērotu drošu distanci?

Nezinu gan 1.februāris 2016 18:47
13 1 Atbildēt

vai tas ir prāta darbs doties pretī kustībai - notiem viena liela daļa jau ir pie Pētera. Vienīgais, ko šādā gadījumā var darīt, ir ieslēgt avārijas gaismas un mesties "pāri apmalei" - citādi pašus samals

Kanibaals 1.februāris 2016 20:28
2 1 Atbildēt

Un nevienam neienāca prātā izlikt avārijas trīsstūri vai arī iet ar mobilā lukturi gar malu pretī kustībai un brīdināt pārējos. Bet nu jā spriežot pēc tā kā palecas gaisā pēc sadursmes tur katrs otrais ir pašnāvnieks.

Mnde 1.februāris 2016 20:53
13 1 Atbildēt

Jabūt mega stulbam, lai neteiktu ka nemirstīgam "Kalnietim", lai pie šādas Vernonu, to kuri ručkā velk talāk kā redz, intensitāes uz šosejas, ietu ķimerēties pa grabažnieku, meklējot trijstūri... Saplacinās pirms būz trijsturis izņemts no kārbas...

Mnde 1.februāris 2016 20:41
5 0 Atbildēt

Vernon, katram pašam spidometrā nav jāskatās? Drošs ātrums un droša distance nav jāievēro?

Jālec uz galvas nezinamā vietā ūdenī?

Droši jānesās ātrāk, nekā ar ātrumu, kas atbilstu apstāšanās ceļa garumam redzamības (braukšanas) virzienā...

Vernons 1.februāris 2016 22:24
1 0 Atbildēt

Nu te Tevi pilnībā atbalstu! Ar to arī sākās komentārs!

Palaidniex 2.februāris 2016 8:21
12 2 Atbildēt

Un, kā tad pēkšņi piekrīti?

Parasti neskatoties uz paša ātrumu pa priekšu braucēji vienmēr vainīgi - tiem kaut kur jāpačib, jāteleportējas, jāmūk, kad pārāk ātri pielido tāds vernons...

Pļurkt 1.februāris 2016 22:02
1 1 Atbildēt

Te pat Latvijā vēl pusmēnesi atpakaļ gandrīz bija tas pat! Labi ka ne autobānis, bet līkumots asfalts.

Man priekšā braucošais krasi sabremzēja un ieslēdza atpakaļgaitas miglenieku. No sākuma nodusmojos, bet pēc 5 sekundēm priekšējais auto gandrīz pazuda miglā un kustējās ne vairāk kā 20 km.st.

Redzot ka man tuvojas kaut kas no aizmugures ieslēdzu aizmuguras miglenieku, avarijkas un bremžugunis.

Nepagāja ne 5 minūtes ka migla beidzās, bet mašīnu virtene jau bija savākusies uz kādām 20!

A ja prieksējais nebūtu sabremzējis, un uz ceļa prieksā šim būtu kaut kas apstājies..... Bums garantēts un lūžņu kaudze arī.

Vernons 1.februāris 2016 22:16
3 23 Atbildēt

Filmētājam pilnīgi, ne viss daļēji aiz baltās līnijas bija jānovācas un ar ieslēgtām avārijas gaismām pretēji aizliegumam braukt atpakaļgaitā, tas bija jādara.

Nostāties kā "tramvaja vagonam rindā un gaidot nākamo nav prāta darbs.

Jūs esat par jauniem un neatceraties 37 auto sadursmi uz Jūrmalas šosejas miglā. Pa zālīti visai rindai garām aizbrauca tikai attapīgie!

Pārlasiet pirmo komentāru un tad rakstiet savu "gara darbu"!

kaspis 1.februāris 2016 22:52
11 1 Atbildēt

Tu to savu "pirmkārt, jābrauc lēnāk" varēt rakstīt tajos video komentāros, kur tu attaisno slepkavīgos lidotājus...

Palaidniex 2.februāris 2016 8:26
12 1 Atbildēt

Atradies penzis, kurš vienīgais atcerās. Mums divi kolēģi tur normāli pabijha un neko nesasita...

Visādi vernoni, kuriem pa priekšu braucējiem nezkas bija jāgarantē salidoja čupā lecot uz galvas nezināmā (neredzamā) vietā.

Ar absolūtiem vernoniem ir vēl trakāk, tie pat ideālā redzamībā neredz pa pa priekšu braucošos, gājējus pie/uz pārejām, paģēr no tiem garantijas un treīszvaigžņu ordeņa kavaliera statusu lampām, citādi aklums, vai zinies!

Un jā - totāli vernoni vēl atļausies diktēt kad pa priekšu braucējs drīkst vai nedrīkst palēnināties. Jo viņa augstmanības prāt te tā nevajadzētu vai pat no komentāriem spriežot kvartāla garumā spīdinātas dekoratīvas lampiņās neko nenozīmējot...

Artūrs 5.februāris 2016 18:31
0 0 Atbildēt

Par to atpakaļ braukšanu pa piemalas zonu aiz baltās līnijas, domāju, ka laba doma gadījumos, kad zini, ka aiz tevis tuvumā nav bijušas vēl vairākas mašīnas, jo savādāk pastāv mega risks, ka paspēsi tik ieslēgt atpakaļgaitu un aidā - kāds pakaļā. Principā 20m atpakaļ un vari jau uzskatīt, ka auto ir pasargāts, jo pa joslām braucošajiem vēl nebūs redzams aizsistais ceļš.

Tomēr, ja lec laukā no autiņa, vispareizākais manuprāt tomēr būtu skriet nevis krūmos un skatīties action, bet gan pa joslu atpakaļ un brīdināt tuvojošos autovadītājus par briesmām!

Crankshaft 2.februāris 2016 8:05
1 0 Atbildēt

Vernons

Filmētājam pilnīgi, ne viss daļēji aiz baltās līnijas bija jānovācas un ar ieslēgtām avārijas gaismām pretēji aizliegumam braukt atpakaļgaitā, tas bija jādara.

Nostāties kā "tramvaja vagonam rindā un gaidot nākamo nav prāta darbs.

Jūs esat par jauniem un neatceraties 37 auto sadursmi uz Jūrmalas šosejas miglā. Pa zālīti visai rindai garām aizbrauca tikai attapīgie!

-----------------------------

Jā, to gadījumu es atminu. Es gan toreiz apstājos vēl pirms

totālās miglas, nobraucu cik var pa labi, praktiski uz zālītes,

un tad lēni, lēni zagos atpakaļgaitā atpakaļ uz viadukta pusi. Tobrīd spoguļos vēl bija dažu desmitu metru redzamība, bet priekšā viena vienīga balta siena...

Vienalga, pa šoseju Jūrmalas virzienā automašīnas nesās

ierastajos ātrumos. :-(

Kanibaals 2.februāris 2016 8:39
2 2 Atbildēt

>Vienalga, pa šoseju Jūrmalas virzienā automašīnas nesās

ierastajos ātrumos. :-(

Un pareizi darīja, jo avārijas notiek tad, kad ierastais ātrums miglā strauji tiek samazināts. Miglas dēļ neviena avārija nav notikusi, notiek tāpēc, ka kāds ieraugot miglu apstājas ceļa vidū tā vietā, lai pavāktos malā.

Kanibaals 2.februāris 2016 12:01
0 0 Atbildēt

Nesaku, ka ātrumu nevajag samazināt, bet tad tas jādara laicīgi, lai aizmugurē braucošie arī sabremzējas un aiziet pa ķēdīti tālāk bremžu uguņu domino efekts.

iAuto 2.februāris 2016 10:46
3 0 Atbildēt

Jūrmalā tās bija būtība avāriju grupas, kuras bija dēļ milzīgas miglas saskrejušas aizmugurē tam auto, kurš attiecīgā vietā bija apstājies.

iAuto 2.februāris 2016 10:52
0 0 Atbildēt

Jāpameklē būs fotofrāfijas no tiem laikiem

Pļurkt 2.februāris 2016 17:50
0 0 Atbildēt

kuras bija dēļ milzīgas miglas

+++

Tak beidz vienreiz runāt krievu pārcēlumos!!

Krievs esi vai?? Vai skolā latviešu valodas stundās degunu urbināji!??

Palaidniex 2.februāris 2016 8:35
7 1 Atbildēt

Bet tā jau interesantāk pasekot vernona murgiem, kur stingri identiskās situācijās tas nostājās radikāli pretējās pozīcijās, galvenais ar vieniem un tiem pašiem argumentiem...

Tā teikt - juridiskā atriebēja sindroms, frontes līnijas puses izvēle atkarīga no personiskajām simpātijām vai empātijas pret konkrēto pārkāpēju recidīvistu! :D

te jāsighnalizē ilgāk, te vesela kvartāla garumā signāls ir nepietiekams, te jānogriežas no ceļa vidus, te no malas, te teju visas situācijas tiek skaidrotas ar bremžu bojājumiem (pat pilnīgi apšaubāmas), te bremžu apzināta vbojāšana tiek uzskatīa par vainu mīkstinošu apstākli...

Vernons 2.februāris 2016 9:15
0 17 Atbildēt

"Katram ceļu satiksmes dalībniekam uz ceļa ir jārīkojas TĀ, lai neveidotu bīstamu situāciju un neradītu zaudējumus!"

Tādiem kā Tu pietrūkst prāta, jo nezina KĀ.

Kāds sakars distancei ar neadekvātu ātrumu situācijai?

kaspis 2.februāris 2016 9:44
7 0 Atbildēt

kā kāds sakars distancei ar neadekvātu ātrumu situācijai? Ja tu brauc par ātru, TU PATS SEV nozodz distanci, kas ir nepieciešama, lai, pirmkārt, garantētu SAVU palikšanu starp dzīvajiem un veselajiem... Labrīt.

Palaidniex 2.februāris 2016 10:15
11 0 Atbildēt

Viņam jau nepielec, ka sava ātruma izvēlei ir visai tiešs sakars ar distances veidošanos. Tāpēc speciāli vernonam atgādināšu ka mazāks ātrums par pa priekšu braucēju nozīmēs to, ka distance palielinās, vienāds - saglabāsies nemainīga, lielāks - distance saruks!

xx89 2.februāris 2016 8:44
11 0 Atbildēt

Cilvēku vieglprātībai nav robežu. Filmētājs novērtējis situāciju laicīgi sabremzējas, kur tie citi lidoja šādos apstākļos??????!!!!

stāvbremze 2.februāris 2016 9:33
5 0 Atbildēt

Man šajā visā interesē neredzamais - kāpēc rindā otrais uzbrauca pirmajam? Pirmais noteikti kustību veidoja, balstoties uz CSN prasībām un pašsaglabāšanās instinktiem, bet 2. un visi pārējie 68 nekad nebija dzirdējuši, ko nozīmē vadīt automobīli pirms bīstamības stadijā, un nonāca pie atziņas, ka ar reakciju vien ir par maz, ja pats sev esi nolaupījis sekundes un metrus drošai automobīļa apturēšanai.

bobcat 2.februāris 2016 10:08
1 0 Atbildēt

atceros ka šāda situācija bija tālajā 1996 gada vasarā pie Jūrmalas, kad saskrējās vairāk kā 30 mašīnas. Mūsējai toreiz paveicās, veiksmīgi nobraucām malā uz lauka.

Atradu arhīvā, ka tikai ir pieminēta tā āvārija www.diena.lv/arhivs/slikta...ejas-10502112. Rokas trīcēja vēl ilgi no adrenalīna. Vēl šo baltu dienu, skatos spoguļos kad vajag tā straujāk apstāties.

stāvbremze 2.februāris 2016 10:30
2 0 Atbildēt

Braucot pa bāņiem, neskaitāmas reizes esmu redzējis situāciju, kad kilometrā ir sastrēgums, bet autovadītāji blakus joslā turpina gāzt un tad pēkšņi - liek pa bremzi tā, ka riteņi čīkst un aktīvās drošības sistēmas darbojas. Tā ir autobāņa slimība pie kilometra redzamības attāluma - proti, josla plata, visi brauc, es arī braucu un, nu, nedaudz atpūtīšos ar kājām krustā aiz galvas. Iestājas darba rutīna!

Man nepatīk tas, ka autovadītāji nemāk organizēties darbam grupā. Viens otru apsteidz un apdzen, turklāt, kā māk, nevis droši. Iebraucējam Latvijā pirmajā momentā noteikti šķiet - te nu gan visi tik mērķtiecīgi, ka skriešus raujas uz darbu! Un tā skriešana rada mūsdienu ceļa nenormālo tempu, protams, arī sekas, kuras redzam gada, piecgades un desmitgades statistikā. Žēl, ka satiksmes negadījumu izplatība un dinamika nav mazinājusies pēdējā piecgadē.

ABECEDE95 2.februāris 2016 11:44
23 0 Atbildēt

[..pa labo nomali jābrauc atpakaļgaitā prom no šīs "kaudzes"..] - Vernons.

Ja līdz šodienai domāju, ka Vernons ir vienkārši, nu tā, viegli tērēts, tad nu pēc šī viņa komentāra man skaidrs, ka cilvēks ir psihiski ļoti nevesels. Patiešām nevesels.

Vernons 2.februāris 2016 12:07
2 27 Atbildēt

Četri gājuši bojā! Tu varētu būt piektais!

Ir starpība braukt ar vieglo, vai ar puspiekabi, kur aiz Tevis Tonnām dzelžu garantē tavu izdzīvošanu. Neesi bijis Vācijā un neesi pieredzējis tur uz bāni lūžņu kaudzi!

Ar vienvirziena domāšanu visi šo kaudzi sakrāva!

Filmētājam bija vieta un laiks pa labo nomali stumties atpakaļ. Tam nepietika prāts, ātri novākties uz nomales un negaidīt līdz kāds sasitīs!

kaspis 2.februāris 2016 12:15
8 0 Atbildēt

un kur garantija ka uz nomales tevi uz masu nepaņem lidojoša fūre? Man prāta pietiktu auto PAMEST un skriet prom ko kājas nes BRAUKŠANAS VIRZIENĀ un ne jau starp stāvošajām mašīnām, bet pa malu prom! Dzelži ir tikai dzelži, sava dzīvība un veselība dārgāka bet briesmas nāk no aizmugures, no turienes, kur tu mani sūti braukt atpakaļgaitā... Par signāliem runājot - auto standartekipējums (avārijas gaismas, migla) ir nepietiekams šādiem gadījumiem. Manā auto parasti braukā līdzi 1200lum diožu lukturis, kam ir arī stroboskopa funkcija - pirms pamest auto, atstātu tādu ieslēgtu uz savas mašīnas jumta, ar skatu uz ienākošo plūsmu - tad lai nu brīdina tos, kas spēj saprast ka jābremzē ir pirms neredzamas sienas, nevis pēc iebraukšanas tajā...

ABECEDE95 2.februāris 2016 12:22
15 0 Atbildēt

Absolūti saprotama un VIENĪGĀ pareizā psihiski vesela cilvēka rīcība - ujobivatj no turienes, lai paliktu dzīvs. Bet, kā mēs redzam, viens-otrs brauks miglā biesmām pretī un vēl atpakaļgaitā! PSC, trūkst vārdu...

P.S. Mans komentārs 12:12 adresēts tam tur - ar palamu vernons.

kaspis 2.februāris 2016 15:42
7 0 Atbildēt

nu man ar tā liekas, rupjāk runājot - kapistevidevinjipērkonimūcnakujprom ;-D Ja ir iespēja pašam notīties no sadursmju epicentra, tas ir jādara.

Ir pašam nācies piedzīvot braucienu Rīga-Krāslava, kad Daugavas migla bija visu rītu un reti kur varēju pabraukt ar 50-60kmh, pārsvarā braucu uz 40 visu ceļu, ko lai saka, drošība pirmajā vietā. Steidzīgajiem, kas pieraduši ka visu garantē "priekšā esošais" gan savādāka rīcība...

ABECEDE95 2.februāris 2016 12:12
10 0 Atbildēt

Tu, glupais trolli, nevari zināt, kur esmu bijis un ko esmu pieredzējis. Neazmirsti šodien iedzert tabletes, ko dakters izrakstījis.

Vernons 2.februāris 2016 12:18
1 20 Atbildēt

Savu argumentu trūkumu nevajag kompensēt ar personīgiem apvainojumiem, tas Tev un nevienam citam godu nedara!

Noteikumus Tu nezini! Nianses ne tik! Un kā izdzīvot uz ceļa Tev vēl jāmācās! To nekur nemāca!!! Tikai un vienīgi ar pieredzi tas atnāk, bet arī pieredze Tev vēl nepietiekama. Vēlu Veiksmi izdzīvot!

Palaidniex 2.februāris 2016 12:37
19 0 Atbildēt

Vernon, nu neblamējies pats arī, tu taču arī nezini noteikumus, jo tev ir reālas problāmas saprast tajos melns uz balta uzrakstīto.

Pļurkt 2.februāris 2016 17:52
9 0 Atbildēt

Kas ir??? Taisnība acīs kož!!

Vernons 2.februāris 2016 12:54
0 25 Atbildēt

Jautājums ir sekojošs, kam domāta tā nomale aiz baltās nepārtrauktās svītras un ko tur drīkst darīt.

Vernons 2.februāris 2016 15:06
0 26 Atbildēt

Knibinot sarkanu taustiņu, tas neatrisina lietas būtību! Es saprotu ka vairums nezina un nevar arī zināt, jo Latvijas CSN tas nav pat paredzēts!

Visi 19 ir miruši! Nav ko lepoties ar nezināšanu, jāmācās uzzināt!

kaspis 2.februāris 2016 15:22
14 0 Atbildēt

kādi noteikumi? kādas nianses? Manuprāt, kā reiz šajā diskusijā nospiedošais vairākums tomēr saprot, ka jāizvēlas tāds braukšanas ātrums, kas nodrošina SAVA transportlīdzekļa apturēšanu REDZAMĪBAS ROBEŽĀS. Un ja tā darītu VISI, tad šādas masveida sadursmes nebūtu iespējamas jau saknē! BET nē, vienmēr atrodās kāds nervons, kam jāvelk ar jaunāko setru pilnā ručkā, jāsastumj līķu kaudze vienā čupā un par visu jāvaino PRIEKŠĀ ESOŠAIS, KAS NAV DEVIES VIŅAM PRETĪ PA NOMALI PRET SPALVU! Bravo. Tešam visi aklā miglā jo priekšējais nav signalizējis. Aplaudēju stāvus. Ko citu lai saka. Savu rīcību jau izteicu iepriekšējos komentāros.

Palaidniex 2.februāris 2016 15:25
18 0 Atbildēt

Citēsim tevi - nepārtrauktas līnijas šķērsošana - nāvessods! CSN neko tādu neatradu, bet neskaitāmos tavos CSN traktējošajos citātos - kavaibiezs...

Un tātad - kuras valsts CSN ir raskstīts, ka tā josla ir domāta, lai aiz tās varētu ar ieslēgtiem avārijas uguņiem braukt atpakaļgaitā visus ņemot uz izbrīnu?

kaspis 2.februāris 2016 15:48
22 0 Atbildēt

Speciāli nervonam, kā jābrauc miglā:

www.youtube.com/watch?v=Gxy_9ENclq0

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti