Papildināts: Vai šeit drīkst apgriezties braukšanai pretējā virzienā no sabiedriskā transporta joslas? (+ video) 19

 
iAuto | 5.novembris 2015 7:35

It kā vienkāršs jautājums, bet kāda ir atbilde?

Satekles iela pretī Rīgas dzelzsceļa stacijai virzienā uz Merķeļa ielu. Video varam redzēt, kā "BMW" autovadītājs veic šo manevru.

CSDD komentārs: "Josla, kā arī apgriešanās vieta, ir paredzēta sabiedriskajam transportam. 298.4. 505.zīme "Josla pasažieru sabiedriskajiem transportlīdzekļiem". Josla, kas paredzēta tikai pasažieru sabiedriskajiem transportlīdzekļiem un taksometriem, kuri brauc vienā virzienā ar pārējo transportlīdzekļu plūsmu. Zīmes darbība attiecas uz joslu, virs kuras zīme uzstādīta. Ja zīme uzstādīta ceļa labajā pusē, tās darbība attiecas uz labo braukšanas joslu."

Ja arī Tu pamani interesantu video, tad sūti to mums uz e-pastu iauto @ iauto.lv, vai spied pogu "Ziņo"!

Pieraksties uz mūsu jaunumiem iAuto YouTube kanālā un abonē to šeit >>>

 
19 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Kanibaals 4.novembris 2015 7:30
13 0 Atbildēt

Palasi CSN, jā atsevišķos gadījumos var, bet ne šinī gadījumā, jo josla atrodas pa kreisi.

105. Ja ceļš apzīmēts ar 505., 506., 508. vai 509.ceļa zīmi, pa joslu, kas paredzēta pasažieru sabiedriskajiem transportlīdzekļiem, pārējo transportlīdzekļu vadītājiem, izņemot taksometrus, aizliegts braukt, kā arī aizliegts apturēt transportlīdzekli šajā joslā.

106. Ja josla pasažieru sabiedriskajiem transportlīdzekļiem apzīmēta ar 505.ceļa zīmi un 940.ceļa apzīmējumu un iekārtota brauktuves labajā pusē, un nav atdalīta no pārējās brauktuves ar nepārtrauktu ceļa apzīmējuma līniju, transportlīdzekļa vadītājam jānogriežas pa labi no šīs joslas. Šajā joslā atļauts iebraukt arī, lai pasažieri iekāptu transportlīdzeklī vai izkāptu no tā, ja tas netraucē pasažieru sabiedrisko transportlīdzekļu vai taksometru satiksmi, kā arī lai izbrauktu pa labi uz ceļa ar šādu joslu.

jaaanis 4.novembris 2015 16:45
13 0 Atbildēt

Kanibaals jau atbildēja ar visiem CSN punktiem, bet es nesaptrotu kāpēc rodas tāds jautājums ja bez problēmām, pēc noteikumiem var apgriezties 10 metrus tālāk, krustojumā aiz luksafora.

gaiduks 4.novembris 2015 2:02
7 12 Atbildēt

atver acis, noverte situaciju, ja nav apdraudejums- brauc kaut reversa līdz vansu tiltam. neredzu neko pretlikumigu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti