Vācijas parlaments apstiprina pretrunīgi vērtēto ceļu nodevu sistēmu 1

 

Foto: Ekrānšāviņš no Google.com

Nozare.lv | 31.marts 2017 13:07

Vācijas parlamenta augšpalāta Bundesrāts piektdien apstiprinājis pretrunīgi vērtēto ceļu nodevu sistēmu, neskatoties uz kaimiņvalstu pausto kritiku šai iecerei, kas diskriminētu ārvalstu autovadītājus.

Šis likums pieņemts pēc pagājušajā mēnesī panāktā kompromisa ar Eiropas Komisiju (EK), kas bija draudējusi vērsties pret Vāciju tiesā, ja šis nodevu projekts netiktu padarīts godīgāks pret ārvalstniekiem.

Likums paredz zemākas izmaksas īstermiņa caurlaidēm, kuras, visticamāk, izmantotu viesi, cenai desmit dienu caurlaidei tagad sākoties no 2,5 eiro vairumam videi draudzīgo automašīnu.

Tikmēr cena gada caurlaidei tiks noteikta 130 eiro apmērā Vācijas un ārvalstu automobiļiem, taču Vācijāreģistrētiem autovadītājiem šie līdzekļi tiks atmaksāti, pateicoties līdzvērtīgam atskaitījumam no viņu transportlīdzekļu nodokļa.

Berlīnes iecere jau sadusmojusi kaimiņos esošo Austriju, Beļģiju un Nīderlandi, kas uzskata to kā nodevu vien ārvalstu automašīnām.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
vieplis 31.marts 2017 15:38
2 0 Atbildēt

Paredzētās ārzemniekiem piemērojamās 10-dienu un 2-mēnešu maksas, no vairākiem avotiem, tostarp bussgeldkatalog.kfz-auskunft.de/pkw-maut.html (Stand November 2016, tātad pēc tam, kad 2015-2016.g. gaitā Eiropas Komisija drusku sadeva Vācijai pa nagiem. Vajadzētu būt tas pats, ko tagad stumda Bundestāgā).

Sākotnējā 2015.g. projektā no ārzemniekiem (acīmredzot saskaņā ar pašiem vāciešiem piemērojamām 3 kategorijām - Euro0+1+2+3 / Euro4+5 / Euro6) bija paredzēts iekasēt:

par 10-dienu caurlaidi 5 / 10 / 15 euro, un

par 2-mēnešu caurlaidi 16 / ?? / 30 euro.

Pēc tam, kad Eiropas Komisija sadeva Vācijai pa nagiem, izmaiņas acīmredzot šādas.

3 kategoriju vietā 5 kategorijas, saskaņā ar kurām:

par 10-dienu caurlaidi 2,50 / 4 / 6 / 14 / 20 euro, un

par 2-mēnešu caurlaidi 7 / 11 / 14 / 30 / 40 euro.

(Dažos avotos 6 euro vietā 8.)

Varbūt kāds, kurš tā intensīvāk lasa vācu oriģinālavotus, ir ieraudzījis un var dalīties ar detalizētāku un aktuālāku atšifrējumu 5 kategorijām?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Mazda CX-80: septiņas sēdvietas, hibrīdi un dīzeļi (+ FOTO)

Mazda nesen prezentēja savu pilnīgi jauno flagmani CX-80. Tā virsbūve veidota, domājot par ērtu manevrēšanu ikdienas braukšanas un parkošanās situācijās, taču ar trim sēdvietu rindām tā nodrošina papildu daudzpusību lielākām ģimenēm. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 12

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Rīgas dome ārkārtas sēdē lems par 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma atjaunošanai 5

Šodien izsludināta Rīgas domes ārkārtas sēde, kurā deputāti lems par vairāk nekā 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma remontiem, liecina ārkārtas sēdes darba kārtība. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti