Autobraucēju ievērībai: stipra sniega un sasalstoša lietus dēļ naktī var būt apgrūtināti braukšanas apstākļi 2

 

Foto: iAuto.lv

Latvijas Valsts Ceļi | 26.janvāris 2018 16:50

Meteorologi informē, ka šonakt valsts austrumu rajonos gaidāms ilgstošs sniegs, kā arī sasalstošs lietus. Prognoze liecina, ka strauji pieaugs sniega segas biezums, veidosies apledojums, snigšanas laikā redzamība būs ierobežota. Gaisa temperatūra svārstīsies ap nulle grādiem.

Aicinām autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem un uzmanīgiem šādos nelabvēlīgos laika apstākļos, izvēlēties piemērotu braukšanas ātrumu, ievērot lielāku distanci un plānot papildu laiku ceļā.

 

Īpaši apgrūtināta braukšana gaidāma pa ceļiem, kas ziemā tiek uzturēti ar sniega kārtu – reģionālās un vietējās nozīmes ceļi ar grants segumu. Iestājoties siltākam laikam, arī lietus un slapjā sniega ietekmē, uz tiem veidojas atkala un ceļi kļūst ļoti slideni. Grants ceļu kaisīšanai ar pretslīdes materiāliem vai rievu ievilkšanai šādos laikapstākļos ir īslaicīgs efekts, jo lietus un mitrums smiltis no ceļa noskalo, rievojums izkūst un tie ātri vien atkal kļūst slideni.

 

Autoceļu tīrīšana un kaisīšana notiek prioritārā secībā, sākot ar valsts galvenās nozīmes autoceļiem un autoceļiem ar lielāku satiksmes intensitāti, vēlāk pievēršoties reģionālās un vietējās nozīmes ceļiem, atbilstoši autoceļu uzturēšanas prasībām un specifikai.

 

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
gastarbaiters 27.janvāris 2018 13:50
6 0 Atbildēt

Citās valstīs tā nav. Es jau piecus gadus dzīvoju Spānijā. Tur ceļus tīra normāli. Ne reizi sniegu uz ceļiem neredzēju. Arī nodokļu tur mazāk. Maksāju tikai pusi algas par dzīvokli, kuru dalu kopā ar četriem nēģeriem no Sudānas, un viss. Var paēst zupu, ko dala PAR VELTI, var nopirkt hamburgerus pa 2 USD ( gaļu principāli neēdu, jo tā ir dārga). Dzīve lieliska. Ne tā kā te. Maksā nodokļus, un pat ceļus netīra.

Man viens draugs dzīvo Šveicē, tur toletē bagātiem slēpotājiem slauka dibenus un rauj baigo piķi. Viņš stāsta, ka arī kalnos, kur sniegs visu gadu, ceļi ir tik tīri, ka mašīnas drīkst tur iebraukt tikai ar ķēdēm.

Latvānijā vispār netīra.

ezis71 26.janvāris 2018 22:13
1 0 Atbildēt

Par kaisīšanu nestrīdos bet tīrīšanas nenotiek jo tiek taupīta degviela,visa cerība tiek likta uz sāls maisījumu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 8

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 6

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 2

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti