Rīgas domes komiteja skatīs jautājumu par Vanšu tilta kāpņu atjaunošanas scenārijiem

 
Nozare.lv | 21.marts 2018 8:59

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja šodien lems par kādu no trim iespējamajiem Vanšu tilta kāpņu atjaunošanas scenārijiem, liecina komitejas dienas kārtība.

Balstoties uz ekspertu slēdzienu, Rīgas domes Satiksmes departaments piedāvā Vanšu tilta kāpnes demontēt un rekonstruēt pilnībā, paredzot to īstenot aptuveni 10 mēnešu laikā, liecina departamenta sagatavotā informācija komitejai.

Pēc Vanšu tilta kāpņu konstrukcijas sabrukšanas Satiksmes departaments steidzamības kārtā uzdeva SIA "Inženierbūve" veikt kāpņu tehnisko inspekciju un novērtēt kāpņu stāvokli. Pēc apsekošanas uzņēmums apstiprināja, ka kāpņu dzelzsbetona bloku un to margu stāvoklis ir neapmierinošs un, ka bojājumu rezultātā margu konstrukcijas var nogāzties, kas arī ir noticis.

Tāpat uzņēmums norādīja, ka margu elementu remontēšana nav lietderīga un tās nepieciešams demontēt pilnībā.
Departaments situācijas risināšanai saredz trīs iespējamos variantus - remontēt kāpnes ierasto uzturēšanas darbu laikā, veikt pilnīgu kāpņu pārbūvi, izstrādājot atsevišķu būvprojektu, vai arī veikt kāpņu pārbūvi kopā ar visa Vanšu tilta rekonstrukciju, kas tiek plānota tuvāko gadu laikā.

Kā savā vēstulē komitejai norāda Satiksmes departamenta pārstāvji, vislietderīgākais būtu tieši otrais variants, kurš paredz pilnībā atjaunot un izlīmeņot segas konstrukciju, novērst ūdens atvades problēmas un izbūvēt jaunas margas. Šos darbu īstenošana varētu aizņemt aptuveni desmit mēnešus, iekļaujot arī būvprojekta izstrādes procesu.

Līdz kāpņu pārbūvei, Vanšu tilta kāpnes Daugavas labajā pusē būs slēgtas un gājēju plūsma zem Vanšu tilta, 11.novembra krastmalā tiks daļēji ierobežota.

Tilta kapitālais remonts nav veikts kopš tilta uzbūvēšanas 1981.gadā. Tiltam regulāri tiekot veikti ikdienas uzturēšanas darbi un lokāli remontdarbi. Vanšu tilta pēdējā speciālā inspekcija tika veikta 2013.gada beigās.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti