No svētdienas, 1.aprīļa, par iebraukšanu Jūrmalā jāmaksā; ir izmaiņas 20

 

Jūrmalas caurlaide Foto: iAuto.lv

Jūrmalas Dome, iAuto.lv | 29.marts 2018 15:49

Svētdien, 1.aprīlī, atsākas periods, kad par iebraukšanu Jūrmalas pilsētas īpaša režīma zonā jāmaksā. Iebraukšanas maksa vienai dienai ir 2 (divi) eiro. Šogad ir ieviestas izmaiņas caurlaižu iegādei.

Lai mazinātu drūzmēšanos un braucējiem nebūtu jāstāv rindās pie caurlaižu iegādes aparātiem, iebraukšanas maksu varēs samaksāt arī pēc iebraukšanas pilsētā, tikai jāievēro, ka caurlaidei obligāti jābūt nopirktai tam datumam, kad transportlīdzeklis iebraucis Jūrmalā. Ar vienu dienas caurlaidi īpaša režīma zonā varēs iebraukt neierobežotu reižu skaitu tajā datumā (līdz plkst.23.59), kuram caurlaide iegādāta, nevis tikai vienu reizi, kā tas bija iepriekš.

Vienas dienas caurlaidi konkrētai dienai var nopirkt mājaslapā visitjurmala.lv, maksājot ar internetbankas starpniecību. To var izdarīt vai nu pirms došanās uz Jūrmalu, arī vairākas dienas iepriekš, vai jebkurā laikā tajā pašā dienā, kad transportlīdzeklis iebraucis īpaša režīma zonā. Par caurlaidi var samaksāt arī pēc izbraukšanas no Jūrmalas, jau aizbraucot mājās, tikai jāņem vērā, ka maksājums jāveic iebraukšanas dienā līdz plkst. 23.59. Svarīgi atcerēties, ka, iegādājoties caurlaidi, jānorāda transportlīdzekļa reģistrācijas numurs. Arī mobilo aplikāciju “Mobilly” un “Riga Card” lietotāji par iebraukšanas caurlaidi var samaksāt pirms vai arī pēc iebraukšanas pilsētā.

Šogad nopērkama arī nedēļas caurlaide, kas maksā 10 eiro un derīga septiņas dienas neierobežotam iebraukšanas reižu skaitam septiņu dienu laikā. Jāņem vērā, ka gan vienas dienas, gan ilgtermiņa caurlaide derīga tikai konkrētam transportlīdzeklim, kura reģistrācijas numurs ir norādīts, pērkot caurlaidi.

Ja pilsētā plānots uzturēties vairākas dienas, neizbraucot no īpaša režīma zonas, jāiegādājas tikai viena dienas caurlaide tam datumam, kad transportlīdzeklis iebraucis pilsētā. Ja no īpaša režīma zonas nav plānots izbraukt, ar iebraukšanas dienā iegādātu caurlaidi pilsētā var uzturēties neierobežotu dienu skaitu. Taču, ja nākamajā vai citā dienā transportlīdzeklis izbrauc no īpaša režīma zonas, tad, vēlreiz atgriežoties pilsētā, caurlaide ir jāiegādājas. Automātiskās kontroles sistēmas fiksēs transportlīdzekļa reģistrācijas numuru iebraukšanas dienā un pārbaudīs, vai iebraukšanas dienā transportlīdzeklim ir iegādāta caurlaide.

Arī šogad autostāvvietas Jūrmalas pilsētas teritorijā vietās, kur atļauta autotransporta novietošana, ir bez maksas, izņemot privātās autostāvvietas.

Vienas dienas iebraukšanas caurlaidi varēs iegādāties arī caurlaižu iegādes automātos Priedainē un Vaivaros, maksājot ar karti vai skaidrā naudā. Taču pirms samaksas veikšanas caurlaides iegādes automātā jāievada automašīnas reģistrācijas numurs, jo šogad kontrole būs pilnībā automatizēta. Videotehniskās ierīces fiksēs iebraukušo transportlīdzekļu reģistrācijas numuru un vēlāk datubāzē pārbaudīs, vai transportlīdzeklim iebraukšanas dienā līdz plkst.23.59 ir iegādāta caurlaide. 

Sods par iebraukšanu īpaša režīma zonā paredzēts 50 eiro apmērā.

Jau otro gadu ilgtermiņa caurlaides ir tikai elektroniskā veidā (tās tiek reģistrētas informācijas sistēmā) un tiek piešķirtas konkrētiem transportlīdzekļiem. Caurlaides nedēļai, vienam mēnesim vai visam periodam var iegādāties elektroniski portālā epakalpojumi.jurmala.lv. Transportlīdzekļiem ar pilnu masu līdz 3,5 tonnām caurlaide septiņām dienām maksā 10 eiro, 30 dienām – 31 eiro, visam periodam (no 1. aprīļa līdz 30. septembrim) – 107 eiro. Transportlīdzekļiem virs 3,5 tonnām maksa attiecīgi ir 12, 43 un 213 eiro.  

Iebraukšanas nodeva nav jāmaksā elektromobiļiem un transportlīdzekļiem, kuri pielāgoti vadītājam invalīdam (tiem caurlaide nav nepieciešama). No nodevas samaksas atbrīvoti arī transportlīdzekļi, kas pārvadā I grupas invalīdus, bērnus invalīdus, kā arī invalīdus, kuriem ir apgrūtināta pārvietošanās, bet šiem autobraucējiem pirms iebraukšanas Jūrmalā ir vai nu jāreģistrē iebraukšana portālā epakalpojumi.jurmala.lv, vai, iebraucot pilsētā, jāpiereģistrējas pašvaldības policijas dežūrdaļā Dubultu prospektā 2 Dubultos. Pati persona ar invaliditāti (I grupas invalīds vai invalīds ar apgrūtinātu pārvietošanos) var noformēt caurlaidi visai sezonai vienam savam īpašumā, valdījumā vai turējumā reģistrētam transportlīdzeklim portālā epakalpojumi.jurmala.lv bez maksas.

Jūrmalniekiem, kuriem ir deklarēta dzīvesvietas adrese vai pieder nekustamais īpašums Jūrmalā, caurlaides uz īpašumā, valdījumā vai turējumā esošajiem CSDD reģistrētajiem transportlīdzekļiem tiek piešķirtas un reģistrētas informācijas sistēmā automātiski bez maksas. Tāpat arī juridiskajām personām, kurām Jūrmalā ir reģistrēta juridiskā adrese, caurlaides uz īpašumā vai turējumā esošajiem CSDD reģistrētajiem transportlīdzekļiem tiek reģistrētas automātiski. Pārbaudīt caurlaides darīgumu var šeit. Citos gadījumos caurlaides noformēšanai jāiesniedz pieteikums portālā epakalpojumi.jurmala.lv.

Iebraukšanas maksa Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā ir spēkā kopš 1996. gada. Nodeva par iebraukšanu rudens un ziemas periodā Jūrmalā atcelta no 2013. gada rudens, lai sekmētu pakalpojumu sniegšanas uzņēmumu attīstību. Savukārt vasaras sezonā, kad Jūrmalu apmeklē liels skaits viesu, ar iebraukšanas maksu tiek regulēta tranzīta transporta plūsma pilsētā, lai saudzētu vidi. Nodeva par iebraukšanu Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā noteikta saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes 2017. gada 12. janvāra saistošajiem noteikumiem Nr. 1 “Par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā”.

Plašāka informācija par caurlaidēm atrodama šeit.

Lasi vēl portālā iAuto:

Pēc iAuto.lv rīcībā esošās informācijas, par iepriekšējā "sezonā" Jūrmalas pašvaldības policijas piemērotajiem vairāku tūkstošu EUR sodi par iebraukšanu Jūrmalā ir pārsūdzēti un sāksies pirmās tiesas sēdes. Raksti savu pieredzi komentāros?

 
20 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Slinkais 29.marts 2018 18:21
8 3 Atbildēt

kkādu sviestu stum. var maksāt ar mobilly. nekādu satiksmes uzraugu posteņos nav. ir slaidas meitenes, kuras palīdz jefiņiem, kuri neprot mobilly, un kuriem nav spēka pašiem izkāpt un iemest 2eur

iAuto 29.marts 2018 18:22
7 2 Atbildēt

Vienkārši izlasi rakstu

Nortel 30.marts 2018 10:36
6 0 Atbildēt

Šī sistēma mums neder. Jo mēneša beigās auto īpašnieks pēķšņi vairs "nezinās", kurš ar viņa auto braucis.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 28

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 2

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti