Par fotoradaru konstatētajiem pārkāpumiem pērn piemēroti sodi 15,3 miljonu apmērā 9

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 28.februāris 2019 11:27

Par pārvietojamo un stacionāro fotoradaru konstatētajiem pārkāpumiem pagājušajā gadā soda naudās kopumā piemēroti 15 362 255 eiro, liecina Valsts policijas (VP) un Iekšlietu ministrijas informācija.

Konstatējot satiksmes noteikumu pārkāpumus ar VP rīcībā esošajiem pārvietojamiem fotoradariem, kopumā noformēti 84 223 protokoli par kopējo naudas summu 3 423 210 eiro.

Par pārkāpumiem satiksmē, kas konstatēti ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas rīcībā esošajiem stacionārajiem fotoradariem, pērn noformēti 273 947 protokoli, piemērojot sodus kopumā 11 939 045 eiro.

Pagājušajā gadā reģistrēti 3722 gadījumi, kad pie stūres lietoti mobilie telefoni. Tāpat pērn pieķerti 675 agresīvi braucēji un reģistrēti 15 577 gadījumi, kad nav lietotas drošības jostas un aizsargķiveres.

Jau ziņots, ka valdība iepriekš uzdevusi Iekšlietu ministrijai un sadarbības partneriem izvērtēt esošā stacionāro fotoradaru projekta rezultātus un piedāvāt tālākos risinājumus satiksmes drošības uzlabošanā.

Ekspertu sagatavotais priekšlikums paredz, ka tuvākajos gados uz ceļiem varētu uzstādīt 50 fotoradarus ar mērierīcēm, kā arī 50 fotoradarus-mulāžas. Mērierīču izvietojums fotoradaru ietvaros regulāri tiktu mainīts, līdz ar to autovadītāji nezinātu, vai ceļa malā stāvošais fotoradars konstatē pārkāpumu.

Patlaban uz ceļiem izvietoti 100 stacionārie fotoradari. Pirmie stacionārie fotoradari tika izvietoti 2015.gada februārī. Paralēli stacionāro fotoradaru projektam tika realizēts arī pārvietojamo fotoradaru projekts. Patlaban VP rīcībā ir 12 pārvietojamie fotoradari.
 

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Osis 1.marts 2019 10:13
3 1 Atbildēt

Nevar nepiekrist, ka fotoradars, piemēram, uz vidzemes šosejas taisnākā posma ir kaitinošs. Bet es nesaprotu kādēļ tik daudzi iekrīt. Ja šoferim nav pataloģiskas tieksmes pārkāpt ātrumu liekas nevajadzētu būt pārāk daudz problēmu. Iesaku šoferīšiem lietot Vāzi kas brīdina pa šīm ierīcēm un kruizkontroli, kas palīdz nodrošināt vienmērīgu maksimālo ātrumu. Uz šodejas uzlikt 100-103Km, pilsētā 60-65Km un problēmu ar radariem nebūs. Īpaši automašīnās kurās nejūt ātrumu

interesents 28.februāris 2019 14:40
2 0 Atbildēt

Ja piemēroto iekasēs,vai tad tā nauda nebūs samērojama ar Nekustamā Īpašuma nodokļa kopsummu? Tā teikt,brīvprātigie maksājumi (ziedojumi) pret neizbēgamajiem?

Vernons 1.marts 2019 9:27
2 1 Atbildēt

To foto radaru tadai mazai Valstij ka Latvija ir nejega daudz.

Man rodas pamatotas aizdomas, ka ne visi iekase Valsts budzeta! Neesiet slinki un savu nomaksato soda kvits kopiju aizsutiet Valsts ienemumu dienestam, lai atbild, kur palika mans maksatais sods.

Polija notiesaja vairakas ekipazas, kuras par darba un atputas rezima parkapumu soda naudu sanema sava bankas konta!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti