Vairākos mikroautobusu maršrutos Rīgā turpmāk vairs nedarbosies braukšanas maksas atlaides

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 1.janvāris 2020 7:59

No šodienas vairākos mikroautobusu maršrutos Rīgā vairs nedarbosies braukšanas maksas atlaides, kā rezultātā tiks mainīta arī maršrutu numerācija, informē uzņēmumā SIA "Rīgas satiksme".

Lai efektīvāk plānotu uzņēmuma resursus un novērstu maršrutu dublēšanos, no šodienas tiks veiktas izmaiņas vairāku minibusu numerācijā, pirmo ciparu aizstājot ar skaitli trīs. 

237.maršruta mikroautobuss turpmāk būs 337, 241.mikroautobuss - 341., bet 244.mikroautobuss - 344. 

Tā kā pārejas periodā jaunajos 300-tajos maršrutos kursēs ne tikai ekspresbusi ar oranži - balto krāsojumu, bet arī ar zili - balto krāsojumu, "Rīgas satiksme" aicina pasažierus pievērst īpašu uzmanību maršrutu numerācijai, jo minibusos, kuru numerācija sākas ar 2, darbojas Rīgas domes piešķirtās atlaides, savukārt ekspresbusos, kuru numerācija sākas ar skaitli 3, Rīgas domes piešķirtās atlaides nedarbojas. 

Ņemot vērā, ka šobrīd jau ir 346.ekspresbusa maršruts, 246.minibusa maršruts tiks slēgts, taču tiks veiktas izmaiņas 346.minibusa maršruta kustības sarakstā. Tādējādi Rīgā no šodienas būs desmit ekspresbusu maršruti un astoņi minibusu maršruti. 

No šodienas ir slēgts maršrutu taksometru stacijas galapunkts Satekles ielas krustojumā ar Elizabetes ielu, tādēļ 233.minibusa maršruta un 344., 322., 346.ekspresbusa maršrutu galapunkts pilsētas centrā turpmāk būs Abrenes ielā. 

233.minibusa un 344., 346.ekspresbusa maršruts kursēs no galapunkta "Abrenes iela" pa Abrenes ielu, Dzirnavu ielu, Satekles ielu un tālāk pa maršrutu. Virzienā uz Abrenes ielu kursēs pa maršrutu līdz Satekles ielai tālāk pa Satekles ielu, Dzirnavu ielu un Abrenes ielu. Grozītajos kustības sarakstos, reisu skaits nemainās. 

322.ekspresbusa maršruts kursēs no galapunkta "Abrenes iela" pa Abrenes ielu, Turgeņeva ielu un tālāk pa maršrutu. Virzienā uz Abrenes ielu kursēs pa maršrutu līdz Satekles ielai tālāk pa Satekles ielu, Dzirnavu ielu un Abrenes ielu. Grozītajos kustības sarakstos, reisu skaits nemainās.

Savukārt 271.minibusa maršrutā tiks veiktas izmaiņas atiešanas laikos, lai mazinātu sastrēgumu ietekmi uz kustības sarakstu. Kopējais reisu skaits, tai skaitā iebraukšanu skaits un laiki pieturvietā "Linezers" nemainīsies. 

Ar ieviestajām izmaiņām uzņēmums cer ietaupīt aptuveni 1,75 miljonus eiro gadā. Mikroautobusu satiksmi Rīgā nodrošina SIA "Rīgas mikroautobusu satiksme".
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Vācijā uziet pamestu Lada un Kia autosalonu (+ VIDEO) 1

Youtube kanāla Forgotten Buildings autori ierodas Vācijā, lai uzfilmētu materiālu par autosalonu, kas sākotnēji nodarbojies ar Lada, bet vēlāk – ar Kia automobiļu pārdošanu. Lasīt vairāk

 

Latvijas munīcijas ražotne darbu daļēji varētu sākt līdz gada beigām (+ VIDEO) 2

Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kas ieguvusi finansējumu no Eiropas Komisijas fonda munīcijas ražošanas atbalstam. Kamēr līgumi vēl nav parakstīti, Aizsardzības ministrijā par summām un termiņiem izsakās piesardzīgi. Tomēr aizsardzības ministrs cer, ka rūpnīca sāks darbu jau šā gada beigās. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti