Ar viedo satiksmes un stāvvietu vadības sistēmu Barselona kļūst par viedāko pilsētu Eiropā

 

Barselona Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Diāna Āboliņa | 10.janvāris 2020 13:25

Dienvideiropas metropole Barselona jau agrāk izpelnījusies mobilo un digitālo tehnoloģiju analītiķu atzinību, iegūstot titulu "Globālā viedā pilsēta"

Barselona var lepoties ar viedo satiksmes un stāvvietu vadības sistēmu, gudro apgaismojuma sistēmu un viedo energoefektivitātes vadības sistēmu. Taču tehnoloģijas attīstās ļoti strauji, tāpēc Barselona ir parakstījusi nodomu protokolu ar globālo tehnoloģiju uzņēmumu "Huawei", lai paātrinātu digitālo revolūciju un uzlabotu uzņēmējdarbības vidi.

Gudrās pilsētas "smadzenes" ir viedais vadības centrs, kas ļauj efektīvāk izmantot pilsētas resursus – cilvēkiem līdzdarboties pilsētas infrastruktūras plānošanā un attīstīt veselības aprūpes informācijas sistēmas. Atsevišķas sadarbības jomas, uz kurām attiecas nodomu protokols, ietvers novatoriskus tehnoloģiskus risinājumus, piemēram, 5G, viedo pilsētu aplikācijas un digitālo pārveidi, kā arī veicinās augstas kvalitātes darbavietas.

 "Tas papildina to 200 tehnoloģiju uzņēmumu sarakstu, kas pēdējos gados ir pārcēlušies uz pilsētu, un uzsver to ekonomisko stimulu nozīmi, kurus Barselona ir veikusi Āzijā. Ceram, ka tas mums palīdzēs kļūt par stratēģisko partneri biznesā tādos projektos, kā šis," sacīja Barselonas pilsētas domes priekšsēdētājs Jaume Kolboni (Jaume Collboni).

Īpašas platformas palīdzēs cilvēkiem plānot kopējo pilsētas infrastruktūru, uzlabot biznesa pieredzi un paātrināt pakalpojumu sniegšanu. Speciālas lietojumprogrammas ietver saprātīgu ceļu analīzi un novatoriskus iekšzemes navigācijas risinājumus, kas integrēti ar viedām tehnoloģijām, aptieku un slimnīcu informācijas sistēmas, foto arhivēšanas un komunikāciju sistēmu risinājumus, virtuālo e-muitu, kam pamatā ir "Huawei" izstrādātie glabāšanas mehānismi.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Hyundai ST1 – komerctransports mazajiem uzņēmējiem

Dienvidkorejas autoražotājs Hyundai izstrādājis minivenam Staria līdzīgu daudzfunkcionālu furgoniņu "Service Typ 1", ko varēs izmantot dažādu kravu transportēšanai. Lasīt vairāk

 

Šī auto cena patīkami pārsteidz! Bet vai tas ir vienīgais...? (+VIDEO) 3

Mūsu rīcībā ir kāds līdz šim Latvijā vēl neredzēts auto. To izmēģināt aicināsim mūsu uzticamo draugu, radio dīdžeju un kvēlu autoceļotāju Egonu Reiteru. Lai maksimāli koncentrētos uz šī auto tehniskajiem dotumiem un gaitas komfortu, Egonu automobilī mēs iesēdināsim ar aizsietām acīm un līdz pat brauciena beigām neatklāsim viņam šī auto nosaukumu. Lasīt vairāk

 

Satiksmes autobusa un vieglās automašīnas sadursme Rīgā (+ FOTO) 25

Rīgā, Zolitūdē, Gramzdas un 15.līnijas krustojumā šodien, 15. martā, notikusi sadursme starp satiksmes autobusu un vieglo automašīnu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti