50 000 eiro vērtā 360 grādu kamera dažu stundu laikā palīdzēs piefiksēt 20 -30 satiksmes pārkāpējus, prognozē VP 36

 

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/Valsts_policija

Nozare.lv | 22.oktobris 2019 15:19

Valsts policija (VP) prognozē, ka ar jauno 360 grādu novērošanas sistēmu dažu stundu laikā varēs konstatēt 20 līdz 30 ceļu satiksmes noteikumu pārkāpējus, žurnālistiem pastāstīja VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

VP šodien prezentēja ar 360 grādu kameru aprīkotu netrafarētu policijas automašīnu, kas, neapturot transportlīdzekli, spēs konstatēt dažādus autovadītāju pieļautoss pārkāpumus.

Prezentētais transportlīdzeklis ir pelēkas krāsas "Renault Trafic dci 145" modeļa mikroautobuss, kurš pilnvērtīgu patrulēšanu sāks jau no šodienas.

Kā pastāstīja VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs, 2017.gadā valdība atbalstīja Ceļusatiksmes drošības koncepciju un viens no veicamajiem pasākumiem bija specializētas sistēmas izveide, kura spēj nolasīt numurzīmes un fiksēt pārkāpumus neapstādinot transportlīdzekļa vadītāju.

Konkrētā automašīna ir aprīkota ar četrām kamerām un mikroautobuss izvēlēts, jo tas ir augstāks par vieglajiem auto, kā rezultātā arī kameras redzamība ir labāka.

Vienlaikus Velšs uzsvēra, ka sistēma nav stacionāra un kameras busiņam ir piestiprinātas ar vienkāršiem stiprinājumiem, kas nozīmē, ka nepieciešamības gadījumā kameras var pārvietot uz jebkuru citu policijas transportu.

Pārkāpuma izdarītājs, līdzīgi kā ar foto radariem netiks apturēts, taču vēlāk saņems pārkāpuma protokolu ar automašīnas attēlu, numurzīmi un fiksēto pārkāpumu. Pārkāpumus jaunā sistēma konstatēs gan esot automašīnai kustībā, gan stāvot.

Velšs pauda cerību, ka šī nav pēdējā šāda tipa automašīna, kura tuvākajā laikā nonāks VP rīcībā, jo kopumā valdība atbalstījusi trīs šādu transportlīdzekļu iegādi.

To, cik drīz VP varētu savā īpašumā iegūt pārējās divas automašīnas, būs atkarīgs no pieejamā finansējuma. 

"Koncepcija paredz finansējumu piešķirt no valsts budžeta vai Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja līdzekļiem. Šo sistēmu iegādājāmies no LTAB un nākamgad kopā ar Iekšlietu ministriju lemsim par turpmākajām iespējām," sacīja Velšs.

Šīs sistēmas iegāde izmaksājusi 49 999 eiro un tā testēta visu aizvadīto gadu.

 
36 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Vernons 22.oktobris 2019 20:50
15 7 Atbildēt

Mani nepamet sajūta, ka kustības drošība šeit ir pēdējā vietā. Bizness. Es kādreiz policistam atļāvos pateikt, POLICIJA uniformai uz muguras jānomaina pret PAREX.

CSN nepilnīgi, ceļu infrastruktūra štruntīga, ceļu policija gadiem ir CSDD pavadā. Ļoti īsā! Un pie šādiem apstākļiem ir pilnīgi vienalga, Zivtiņš, Krapsis vai kāds cits Vientiesis nekas nemanīsies.

ev bet nē 22.oktobris 2019 21:16
12 8 Atbildēt

Tu laikam esi ģēnijs- labāk neko nedarīt ar tiem padlām, kas brauc pie stūres ieurbušies telefonos. Tagad saņems dāvanu pastā un nākamreiz padomās. Negribi maksāt, nepārkāp moteikumus- tieši tas pats kas ar ātruma pārsniegšanu. Stacionārie radari ir visiem zināms kur atrodas un joprojām tirliņi uzraujas. Nekāds biznesa projekts, bet gan autobraucēju debīlisms.

650 22.oktobris 2019 17:58
7 0 Atbildēt

Ar Cik % LV teritorijas "pārklājuma" varam rēķināties?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Hyundai ST1 – komerctransports mazajiem uzņēmējiem

Dienvidkorejas autoražotājs Hyundai izstrādājis minivenam Staria līdzīgu daudzfunkcionālu furgoniņu "Service Typ 1", ko varēs izmantot dažādu kravu transportēšanai. Lasīt vairāk

 

Šī auto cena patīkami pārsteidz! Bet vai tas ir vienīgais...? (+VIDEO) 3

Mūsu rīcībā ir kāds līdz šim Latvijā vēl neredzēts auto. To izmēģināt aicināsim mūsu uzticamo draugu, radio dīdžeju un kvēlu autoceļotāju Egonu Reiteru. Lai maksimāli koncentrētos uz šī auto tehniskajiem dotumiem un gaitas komfortu, Egonu automobilī mēs iesēdināsim ar aizsietām acīm un līdz pat brauciena beigām neatklāsim viņam šī auto nosaukumu. Lasīt vairāk

 

Satiksmes autobusa un vieglās automašīnas sadursme Rīgā (+ FOTO) 25

Rīgā, Zolitūdē, Gramzdas un 15.līnijas krustojumā šodien, 15. martā, notikusi sadursme starp satiksmes autobusu un vieglo automašīnu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti