Reinis Nitišs 2014. gadā startēs pasaules rallijkrosa čempionātā, OlsbergsMSE Ford komandā 1

 
LAF | 23.janvāris 2014 16:10

Eiropas rallijkrosa čempions Super 1600 klasē Reinis Nitišs 2014. gadā startēs pasaules rallijkrosa čempionāta prestižākajā klasē SuperCar, pārstāvot vienu no spēcīgākajām komandām OlsbergsMSE Ford. Nitišs būs viens no diviem Zviedrijas komandas pilotiem pasaules čempionātā. Komanda bauda Ford rūpnīcas atbalstu, bet pilotu treneri būs bijušais pasaules rallija čempions Markuss Gronholms un BTCC salonauto čempions Endrjū Džordans.

Reinis Nitišs Foto: Publicitātes attēls

Reinis Nitišs startēs pasaules čempionāta SuperCar klasē, būdams viens no diviem šīs vienības galvenajiem pilotiem. Komandas biedrs būs norvēģis Andreass Bakerūds, kurš jau aizvadījis vienu sezonu pasaules prestižākajā rallijkrosa klasē. Abi izmantos OlsbergsMSE Ford sagatavotās Ford Fiesta SuperCar automašīnas.

Komandas biedri Andreass Bakerūds un Reinis Nitišs Foto: Publicitātes attēls

Reinis Nitišs: „Esmu nonācis lieliskā, profesionālā komandā ar rallijkrosa labākajiem speciālistiem. Pērn izcīnītais Eiropas čempiona tituls Super 1600 klasē lika spert tālākus soļus, un jau sākotnēji šajā starpsezonā mūsu mērķis bija 2014. gada pasaules čempionāts. Lai gan solis no priekšpiedziņas Super 1600 uz SuperCar ir milzīgs, esmu gatavs šim izaicinājumam. OlsbergsMSE Ford man tic, pērn es sevi pierādīju, un esmu gatavs cīnīties par komandas izvirzītajiem uzdevumiem. Sākotnējās sacīkstēs mans uzdevums būs iekļūt top-12, tātad sasniegt pusfinālu fāzi. Domāju, tas ir realizējams uzdevums.”

Komandas vadītājs Andreass Eriksons atzīst, ka tik jauna sportista pieņemšana komandā startam SuperCar ir izaicinājums, taču ne risks, jo Nitiša 2013. gada Eiropas čempiona tituls apliecina sportista talantu.

OlsbergsMSE Ford komandas braucēji Foto: Publicitātes attēls

Andreass Eriksons: „Mēs pieņēmām Reini Nitišu savā komandā, jo mēs pērn redzējām, cik strauji viņš ir spējīgs progresēt. Ja sezonas sākumā es redzēju kļūdas, kuras radīja pieredzes trūkums, tad sezonas beigās viņš bija neuzvarams. Mēs ticam Reinim! Reiņa un viņa ģimenes mērķtiecība ir apbrīnojama. Attiecībā uz tehniku – komanda gatavo divas jaunas Ford Fiesta SuperCar automašīnas Reinim Nitišam un komandas biedram pasaules čempionātā Andreasam Bakerūdam. Tās būs jaunas, savā starpā vienādas un ļoti ātras!”

Lieliska ziņa Reinim Nitišam ir fakts, ka par OlsbergsMSE Fordkomandas menedžeri kļuvis somu speciālists Jusi Pinomaki, kurš pērn bija Reiņa pārstāvētās komandas SET Promotion vadītājs. Pinomaki un Nitišs pērn izveidoja lielisku sadarbību, kuru šobrīd iespējams turpināt, abiem nonākot jaunā komandā.

Jusi Pinomaki: „Neredzu šobrīd iemeslus, kāpēc Reinis Nitišs šogad nevarētu veiksmīgi pievienoties SuperCar klases līderiem. Skaidrs, ka jāmācās mums visiem būs ļoti daudz, sevišķi pilotiem, lai sasniegtu rezultātus. Taču pērn, strādājot ar Nitišu Set Promotion rindās, es pilnībā esmu ieguvis pārliecību, ka Reinis ir talantīgs, strauji progresējošs sportists. Šobrīd Reinim nav izteiktu vājo punktu, kas mūs uztrauktu – viss ir kārtībā, šobrīd visu izšķirs darbs.”

Tā SuperCar ir īpaši jaudīga un spēcīga tehnika, tās pareiza pilotēšana noteiks sportistu prasmi sasniegt rezultātus un braucienu finišu. Komanda piesaistījusi lieliskus speciālistus – Markusu Gronholmu un Endrjū Džordanu.

Markuss Gronholms, Reinis Nitišs un Andreass Bakerūds Foto: Publicitātes attēls

Markuss Gronholms: „Pārkāpšana no Super 1600 mašīnas uz SuperCar tehniku nesagādā fiziskās sagatavošanas problēmas, ja sportists sevi uztur labā sportiskajā formā. Cits jautājums, kā ar šo jaudu un šo ātrumu, turklāt konkurentu agresivitāti tikt galā psiholoģiski. Jauniem braucējiem tas noteikti būs izaicinājums. Sāku iepazīt Reini un vēroju viņu, bet, kad tiksim līdz nākamajiem izmēģinājumiem, gūšu vairāk informācijas par viņa prasmēm, kā arī braukšanas jomām, kurās jāstrādā. Pagājušā gada rezultāti apliecina, ka mums ir labs sportists, tāpēc palīdzēsim viņam iejusties jaunajā pasaulē.”

Endrjū Džordans: „Man ir rallijkrosa pieredze, bet pamatā esmu autošosejas braucējs, tāpēc ar Reini Nitišu vairāk strādāšu tieši asfalta braukšanas pilnveidošanās. Nitišam ir liela kartinga pieredze un panākumi, kas nozīmē, ka pamati asfalta braukšanā ir stabili. Atliek slīpēt nianses. Arī man būs izaicinājums strādāt ar šiem pilotiem, jo man būs svarīga manu padomu pārnešana uz rezultātu tabulu augšējām ailītēm.”

Bez diviem pasaules čempionāta SuperCar klases pilotiem Nitiša un Bakerūda OlsbergsMSE Ford nosauca sastāvu startiem citos seriālos. Komanda tiks pārstāvēta arī Eiropas rallijkrosa čempionātā, ASV bāzētā Global Rallycross čempionātā, kā arī Zviedrijas nacionālajā seriālā.

OlsbergsMSE Ford komandas braucēji Foto: Publicitātes attēls

 
Visi komentāri
 
Priecīgais 23.janvāris 2014 17:26
0 0 Atbildēt

Super! Apsveicu!

Cerams tas Latvijā popularizēs rallijkrosu un pārsviedīs uz šo perspektīvo disciplīnu provinciālā autokrosa piekritējus.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti