Klāt pasaules rallijkrosa čempionāts 3

 
Jānis Grīnhofs speciāli iAuto | 1.maijs 2014 13:00

Jau šo svētdien, 4.maijā Portugālē, Montalegro startēs jaunais Pasaules čempionāts rallijkrosā, kurā piedalīsies arī jēkabpilietis Reinis Nitišs. Kā veiksies Reinim un cik aizraujošs būs čempionāts, redzēsim jau pavisam drīz.

Reiņa "kaujas" auto Foto: erc24.com

Ar sacensībām Montalegro savu ceļu sāk pirmais Pasaules čempionāts rallijkrosā. Pateicoties promoutera IMG pūlēm, populārais Eiropas čempionāts pagājušā gada nogalē ieguva Pasaules čempionāta statusu. Jaunais čempionāta statuss piesaistīja lielu sportistu uzmanību. Dalību čempionātā apstiprinājuši dažādu seriālu pārstāvji. Papildus intrigu radīs komandu cīņas, jo organizators ir izveidojis tām atsevisķu ieskaiti.

Pagaidām dalību ir apstiprinājušas sešas komandas, taču ar nākamajiem posmiem skaits pieaugs. Tātad Portugālē tiks aizvadītas pirmais posms, pavisam čempionātā būs 12 posmi un tas noslēgsies novembrī. 9 posmos, kuri tiks aizvadīti Eiropas trasēs paralēi norisināsies Eiropas rallijkrosa čempionāts. Portugālē sportisti sacentīsies gan Pasaules, gan Eiropas ieskaitē. Pasaules čempionātā  braucēji sacentīsies tikai ar jaudīgajiem Super Car spēkratiem, bet Eiropas ieskaitē arī ar Super 1600 un Touring Car klases braucamajiem.

Raibs un intriģējošs Portugālē būs arī dalībnieku sastāvs. Uz starta stāsies vairāku seriālu čempioni, Pasaules rallija eksčempions Petters Solbergs, Globālā rallijkrosa čempionāta uzvarētājs Tomas Heikkinens, bijušais CART un F1 čempions Žaks Vilenēvs, divkārtējais Eiropas čempions Super Car klasē Timurs Timerzijanovs, agresīvais un ātrais anglis Liams Dorans un viņa komandas biedrs, Touring Car čempions Dereks Tohils, kā arī Olsbergs MSE pārstāvošie, Super 1600 zvaigznes Andreas Bakkeruds un Reinis Nitišs. Andreas Super Car klasē aizvadīja pagājušo sezonu un ir jau uzkrājis zināmu pieredzi.

Reinim šī būs pirmā sezona karaliskajā klasē, taču jēkabpilietis ir talantīgs braucējs un labs skolnieks un ir gatavs visus pārsteigt ar labu sniegumu. Reinis deg nepacietībā doties trasē un reālā cīņā ar konkurentiem saprast savu ātrumu, varēšanu. Kā Reinis pats atzīst, viegli nebūs, daudz lietu jāapgūst pirmo reizi, jāiegūst pieredze, taču sportists ir apņēmības pilns. "Liela uzmanība būs jāpievērš starta manevram, jāiemanās kāds jauns knifiņš. Super 1600 klasē izmantotie paņēmieni te vairs nestrādā. Kaut ko izdomāsim, startam šajā sporta veidā ir ļoti liela nozīme", tā Reinis Nitišs. Reinis nebūs vienīgais latvietis Montelegro trasē. Eiropas čempionātā Super 1600 klasē ar Reno Twingo Set Promotion komandas sastāvā uz starta izies Jānis Baumanis. Vēlēsim mūsējiem veiksmi!  

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
atvars 1.maijs 2014 14:58
3 3 Atbildēt

ļer ļer ļer.. raksts par neko.

SANCCO 1.maijs 2014 19:53
3 1 Atbildēt

Lai zenam veicās!

Sportiska un tehniskā veiksme lai nepamet mūsu talantu!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO)

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti