Nitišs arī otrajās sacīkstēs pasaules rallijkrosa čempionātā sasniedz finālu 1

 

Foto: qnigan.com

Nozare.lv | 25.maijs 2014 19:30

Latvijas rallijkrosa talants Reinis Nitišs svētdien arī savās otrajās sacensībās pasaules čempionāta prestižākajā klasē "SuperCar" tika līdz finālam, tomēr tehnisku problēmu dēļ nevarēja tajā piedalīties.

Pasaules čempionāta otrā posma četros kvalifikācijas braucienos Nitišs allaž bija starp līderiem, summā tiekot pie ceturtās, piektās, astotās un devītās vietas.

Šis sniegums latvietim deva vietu pusfinālā, kurā viņš negaidīti spēja uzvarēt un sasniegt finālu. Tiesa, pirms tā Nitiša sacīkšu mašīnai tika atklātas elektronikas problēmas, kas liedza doties uz starta un spēkoties starp posma labākajiem sešiem braucējiem.

Latvietis līdz ar to tika klasificēts posma septītajā vietā.

Kā ziņots, pasaules čempionāta prestižākajā klasē Nitišs maija sākumā debitēja ar izcīnītu trešo vietu. Šis ir augstākais Latvijas autosportistu sasniegums Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) pasaules čempionāta statusa sacensībās.

Par sezonas otrā posma uzvarētāju kļuva latvieša komandas biedrs "Olsbergs MSE" komandā Andreass Bakerūds no Norvēģijas.

Tikšana līdz šī posma finālam ļauj Nitišam saglabāt vietu starp sezonas kopvērtējumā līderiem. Viņš ar 43 punktiem pašlaik ir ceturtais, bet līderis ar 49 punktiem ir Bakerūds.

Nitišs iepriekšējā sezonā kļuva par Eiropas čempionu "Super 1600" klasē, bet jaunizveidotajā pasaules čempionātā viņš pārstāv "Olsbergs MSE" komandu.

Tikmēr Eiropas rallijkrosa čempionāta "Super 1600" klasē svētdien Jānis Baumanis turpat Lielbritānijā izcīnīja 17.vietu. Viņam neveiksmīgs bija pats sacensību sākums, jo treniņos tika konstatēts motora defekts. Lai gan komanda veiksmīgi motoru nomainīja, bet Baumanis zaudēja tikai vienu kvalifikācijas braucienu, mainīgie laika apstākļi neļāva viņam sasniegt pusfinālus.

Sezonas pirmajā posmā Baumanis spēja izcīnīt trešo vietu.

"Super 1600" klasei Eiropas čempionātā būs deviņi posmi - tās pašas sacīkstes, kas Nitišam pasaules čempionātā, izņemot Argentīnas, Turcijas un Kanādas posmus.

Baumanis šosezon "Super 1600" klasē plāno aizvadīt pilnu Eiropas čempionāta sezonu. Latvietis šajās sacensībās startē "Set Promotion" komandas sastāvā pie jaunākā "Renault Twingo" modeļa stūres.

Nākamais posms šajos abos seriālos norisināsies jūnija vidū Norvēģijā.

 
Visi komentāri
 
Crankshaft 27.maijs 2014 8:47
0 0 Atbildēt

Žēl, bet, jo "elektronizētāks" kļūst autosports, jo šādām

auto "izpausmēm" lielāka iespēja. Man svētdien Bauskā

bija tieši tāds pat gadījums - vienam no ātrākajiem braucējiem elektronika "drāza smadzenes" visu vīkendu - 2 apļus iet, 2 neiet, tad atkal iet, tad vispār apstājas, pēc 5 minūtēm atkal iet ka tik nu ... Nekas Reini, gan arī tavā ielā būs svētki! Par So(ū)lbergu jau biji ātrāks :-) :-) :-)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 8

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 

Porsche Panamera sasniedz trešo paaudzi (+ FOTO)

Sportiskais modelis ir apritē jau 15 gadus, laiks jaunās paaudzes uznācienam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti