Rallijkrosa pilots Baumanis Francijā prognozē spraigu cīņu 2

 

Foto: Publicitātes foto

Dzintars Hmieļevskis | 4.septembris 2014 9:00

Gatavojoties FIA pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta posmam Francijā, Bretaņā, kas notiks šajā nedēļas nogalē, 6. un 7. septembrī, Latvijas sportists Jānis Baumanis, kurš startē Eiropas čempionāta "Super 1600" klasē aizvadījis testus un prognozē spraigas sacensības šīs nedēļas nogalē Loeā (Lohéac) trasē.

“Kopvērtējumā patlaban atrodos trešajā pozīcijā savā klasē, un mans mērķis ir rezultātu uzlabot, lai varētu cīnīties arī par augstākām vietām. Nenoliedzami, papildus spriedzi rada sezonas noslēguma tuvums, jo atlikuši vairs tikai trīs sacensību posmi, tādēļ katrs izcīnītais punkts šobrīd ir zelta vērtē − atbildība ir ļoti liela, jo arī konkurenti ir nopietni gatavojušies Francijas posmam," stāsta J. Baumanis.

Francijā notiekošā FIA pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta posma trasi J. Baumanis raksturo kā viltīgu un ātru. Trases kopējais garums ir 1088 metri, no tiem 67% ir grants segums.

"Rallycross of France" ir viens no populārākajiem FIA pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta posmiem, un pulcē lielu sacensību dalībnieku un skatītāju skaitu. Pērn šo posmu klātienē apmeklēja 70 000 skatītāju. Trase tiek saukta arī par Rallijkrosa templi, jo aplis veidots arēnas formā un skatītājiem ir lieliska redzamība no apkārt esošajiem pauguriem.

Trīs posmus pirms 2014. gada sezonas beigām J. Baumanis ar 113 izcīnītiem punktiem atrodas kopvērtējuma trešajā pozīcijā. Čempionāta līderis ar 145 punktiem ir krievu braucējs Sergejs Zagumenovs, kuram ar 120 punktiem seko viņa tautietis Ņikita Misuļa. 4. un 5. vietu kopvērtējumā ar 100 punktiem ieņem dāņu braucējs Ulriks Linnemans un čehs Ondrejs Smetana.

Maksimālais punktu skaits, ko iespējams izcīnīt vienā posmā ir 30 punkti.

Neraugoties uz lielo konkurenci šogad sportistiem no Latvijas ir izredzes izcīnīt godalgotās vietas gan "Super 1600", gan "Super Car" klasēs, kur Reinis Nitišs pēc aizvadītiem septiņiem no 12 posmiem atrodas 3. vietā.

 
Visi komentāri
 
xx89 5.septembris 2014 9:14
0 0 Atbildēt

Pamatā visas rallijkrosa trases ir pārskatāmas no viena skatu punkta. Francijas trase ir gan interesanta, gan prasīga braucējiem, tomēr labākās trases atrodas vairāk uz ziemeļaustrumiem(skandināvu trases tīri objektīvi tiek uzskatītas par visīstākajām, jo to izveidē izmantoti visi iespējamie elementi). Skandināvu trasēs liela loma tiek atvēlēta reljefa izmaiņām un tramplīniem. Dalībnieku sastāvs šogad pagaidām fiksēts Zviedrijā.

Crankshaft 6.septembris 2014 8:15
0 0 Atbildēt

Dārgie iAuto, ja pieturamies pie likumiem svešvārdu atainošanā latviski, tad tā apdzīvotā vietiņa saucas

"Loeaka", ja gribas, var noklausīties

www.forvo.com/word/seigneur_de_loh%C3%A9ac/

Loeakas trase vispār ir gabaliņš bez kauliem, ļoti ātra un saldēdiens ir tramplīns "dzokeraplī" kurš arī tā nav dāvana,

ir ātrs un garākais visā Eiropas rallijkrosā. Liela problēma varētu būt tās franču braucēju masas - kad paskatās uzvārdus vien, jau tā jocīgi paliek... :-( Jācer, ka mūsu

puikas nepievils! Veiksmi abiem!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti