Reinis Nitišs Hokenheimā iekļūst pusfinālā (+ foto) 2

 
Ra Events | 3.maijs 2015 10:22

Sestdien turpinājās Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) otrais posms. Dienas laikā Supercar klases dalībnieki veica atlikušās divas kvalifikācijas kārtas, kurās jēkabpilietis Nitišs divreiz uzrādīja trešo ātrāko laiku, kas dienas izskaņā viņam ļāva ierindoties 2. vietā un kvalificēties pusfinālam, kurā viņš startēs no pirmās starta rindas. Sacensību finālbraucieni notiks rīt plkst. 12:40 pēc Latvijas laika.

Pasaules RX posma norises vietā Hokenheimā, Vācijā, šodien bija apmācies laiks, tomēr lietus bija mitējies, bet gaiss uzsilis līdz pavasarīgi siltam līmenim – aptuveni 15-17 grādiem pēc Celsija skalas.

Trešās kvalifikācijas kārtas braucienu Nitišs iesāka ar ātru startu un pēc pirmā līkuma bija izvirzījies brauciena līderpozīcijā. Brauciena turpinājumā visi četri Nitiša sekotāji piedzīvoja sadursmi, kas latvietim ļāva atrauties un finišu sasniegt pārliecinoši pirmajā vietā.

Arī ceturtās kvalifikācijas braucienā Nitišam padevās ātrs starts, tomēr pēc pirmā līkuma lielāks ātrums bija Sūlbergam, un Nitišs ierindojas otrajā vietā. Lai gan par uzvaru braucienā neizdevās pacīnīties, Nitišs braucienā demonstrēja nekļūdīgu sniegumu un nosargāja otro vietu līdz pat brauciena finišam.

“Šodien skatītāji Hokenheimā vēroja ne tikai DTM un citas autošosejas sacensības, bet arī elpu aizraujošus Pasaules RX notikumus – teju visos braucienos bija spraigas divcīņas un sadursmes. Spriežot pēc klātesošo skatītāju aplausiem un ovācijām – viņi noteikti izbaudīja rallijkrosu!

Veiksmīgi, ka pats nebiju iesaistīts kādā no starpgadījumiem, un tas ļāva man braukt ātri un uzrādīt konkurētspējīgu rezultātu. Šobrīd svarīgi noturēt uzņemto kursu, lai arī posma finālbraucienos iegūtu vērtīgus punktus čempionāta kopvērtējumā!” apņēmīgs pirms starta pusfinālā ir Nitišs.

SVĒTDIENA, 3. MAIJS:

12:25 Treniņbraucieni

11:30 Tiešraides translācijas sākums TV6 un www.rallycrossrx.com

12:40 Finālbraucieni

*pēc Latvijas laika; norādītie laiki ir provizoriski un var mainīties.

 
Visi komentāri
 
janka 3.maijs 2015 13:50
1 4 Atbildēt

viņš jau finālā izcīnīja 2. vietu .

vajag svaigākas ziņas likt .

iAuto 4.maijs 2015 0:56
1 0 Atbildēt

Paskaties cikos ziņa ir ielikta?

Rezultāti tagad arī jau ir publicēti!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti