Reinis Nitišs Beļģijas pusfināla zonā 2

 

Foto: Publicitātes attēls

RA Events | 15.maijs 2016 7:53

Sestdien netālu no Metē pilsētas sākās Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta trešais posms Kapaza World RX of Belgium. 19 dalībnieku konkurencē, pēc divām Supercar klases kvalifikācijām jēkabpilietis Reinis Nitišs ierindojas desmitajā vietā.

Svētdien notiks divas noslēdzošās kvalifikācijas, kā arī sacensību finālbraucieni.

Vēsa un drēgna bija pasaules čempionāta Beļģijas posma pirmā diena, kuras laikā norisinājās treniņbraucieni un divas kvalifikācijas. Zīmīgi, ka šodien Beļģijā startēja arī Eiropas rallijkrosa čempionāts Supercar klases automašīnām, kas netālās Metē pilsētas iedzīvotājiem un viesiem sagādāja īpašu atmosfēru – uz starta kopumā stājās 46 automašīnas ar 600 zirgspēku jaudīgajiem dzinējiem. Pirmās kvalifikācijas kopvērtējumā Reinis Nitišs uzrādīja 10. ātrāko laiku, savukārt otrajā kvalifikācijā Nitišam – 12. ātrākais laiks.

“Pirmajā braucienā sanāca misēklis startā! Pozitīvi, ka auto nenoslāpa pavisam un ar dažu sekunžu zaudējumu varēju turpināt braukt. Turklāt, man ne tikai izdevās noķert konkurentus, bet līdz brauciena finišam pat izdevās pakāpties līdz trešajai pozīcijai.

Arī otrais brauciens šodien nebija ideāls – startēju no piektās pozīcijas, tātad – pašas ārmalas. Lai gan ar startu šoreiz viss bija kārtībā, no pašas ārmalas izcīnīt labu pozīciju pirmajā līkumā ir teju neiespējami – tad jābūt izcilam startam, bet konkurentiem jākļūdās… Brauciena turpinājumā šoreiz nācās cīnīties ne tikai ar konkurentiem, bet arī putekļiem, un vājas redzamības apstākļos pieļāvu kļūdu, izbraucot ārpus trases!

Gandarījums, ka arī ar nosacīti neveiksmīgiem braucieniem spēju uzrādīt pietiekami labus laikus, lai šobrīd ierindotos 10. pozīcijā un rīt spētu cīnīties par vietu pusfinālā. Turklāt, trešajā braucienā man būs otrā starta pozīcijas un ļoti ceru, ka izdosies veiksmīgs starts un varēšu parādīt visu ALL-INKL.com Münnich Motorsport uzbūvētās Seat Ibiza RX automašīnas potenciālu!" pēc pirmās sacensību dienas stāsta Reinis Nitišs.

Tikmēr otrs latviešu braucējs Jānis Baumanis uzrādīja astoto (1. kvalifikācija) un sesto (2. kvalifikācija) ātrāko laiku un pēc sestdienas kvalifikācijām ierindojas sestajā vietā.

 
Visi komentāri
 
Bils 15.maijs 2016 10:22
1 0 Atbildēt

Šoreiz virsrakstā, šķiet, vajadzēja Baumaņu Jāni izcelt vai vismaz pieminēt!

iAutolv 15.maijs 2016 10:33
1 0 Atbildēt

par Baumaņu Jāņa panākumiem atsevišķs raksts, turpat Sports-Kross

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti