Reinis Nitišs starp Norvēģijas pusfinālistiem 2

 

Foto: REINISNITISS.COM

RA Events | 13.jūnijs 2016 8:06

Šodien Norvēģijas pilsētā Hellā noslēdzās Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta piektais posms NAF World RX of Norway.

Četru kvalifikāciju kopsummā jēkabpilietis Reinis Nitišs ierindojās 11. vietā un iekļuva sacensību izšķirošajā daļā – pusfinālā, kura finišu sasniedza sestajā vietā. Pasaules RX Norvēģijas posma kopvērtējumā Nitišs ierindojās 12. vietā.

Virs Hellas trases arī šodien turpināja spīdēt saule, un vismaz par riepu izvēli galva nebija jālauza nevienam. Dienas laikā notika divas noslēdzošās kvalifikācijas, kā arī finālbraucieni. Trešās kvalifikācijas kopvērtējumā Reinis Nitišs uzrādīja 11. ātrāko laiku, savukārt ceturtajā kvalifikācijā Nitišam – 9. ātrākais laiks, kas, četru kvalifikāciju kopvērtējumā, rallijkrosa braucēju ierindoja 11. vietā, ļaujot jēkabpilietim cīnīties par punktiem sacensību pusfinālā. Savā otrajā pusfinālā šosezon Nitišs finišu sasniedza sestajā vietā – iegūstot vēl vienu punktu čempionāta kopvērtējumā.

“Abos kvalifikācijas braucienos izdevās labs starts, mašīna šodien mani klausīja uz vārda, un arī pats braucu bez kļūdām. Šķiet, izdarījām visu, kas šodien bija mūsu spēkos, un tas nesa cerēto rezultātu - uzlaboju savu pozīciju kopvērtējumā, pakāpos no 14. vietas uz 11. vietu un iekļuvu pusfinālā.

Šī bija ļoti gaidīta iespēja atkal būt starp 12 ātrākajiem braucējiem un startēt pusfinālā. Brauciens izdevās labi, kā jau rallijkrosā ierasts, bija arī pa kādai sadursmei. Lai gan finišu sasniedzu sestais, svarīgi, ka man bija iespēja cīnīties arī par augstāku pozīciju. Tas ir solis pareizā virzienā uz priekšu, ja salīdzina ar mūsu iepriekšējiem rezultātiem.

Lai gan vienmēr var vēlēties ko vairāk, esmu apmierināts ar sasniegto rezultātu. Jaunas sporta automašīnas izveidošana un uzlabošana nav viegls uzdevums, un šīs sacensības atgādināja, ka, lai sasniegtu rezultātu, ir jāturpina šis laikietilpīgais darbs. Liels paldies visiem maniem faniem un atbalstītājiem, kuri ikreiz piestāj pie ALL-INKL.com Münnich Motorsport komandas telts, lai uzsistu man uz pleca un citādi uzmundrinātu. Tas ir papildu enerģijas lādiņš, kas vienmēr dod pareizo motivāciju visu izdarīt par 115%!" pēc sacensībām stāsta Reinis Nitišs.

Tikmēr otrs latviešu braucējs Jānis Baumanis uzrādīja devīto (trešā kvalifikācija) un četrpadsmito (ceturtā kvalifikācija) ātrāko laiku un pēc četrām kvalifikācijām ierindojās astotajā vietā, kvalificējoties pusfinālam. Baumanis startēja otrajā pusfinālā, kura finišu sasniedza sestajā vietā, neiekļūstot finālbraucienā.

 
Visi komentāri
 
REXX 14.jūnijs 2016 11:23
0 1 Atbildēt

Būsim reāli. Šis komercpasākums nav ieinteresēts kaut kādu mistisku latviešu pilotu sasniegumu parādīšanai. Vienīgie ieinteresētie ir braucēju pašreizējās komandas- jāparāda labs sniegums (neapšaubāmi, mūsu puiši ir talantīgi), lai var piesaistīt skaļus uzvārdus-tādus, kā Bloks, Lēbs, Solbergs, u.c., protams, ne tieši viņus,- līdz ar to- piķi, reklāmdevējus, utt. Komercpasākumam kā tādam ir svarīgi reitingi, skatījumi, utt., ko atkal nodrošina skaļu uzvārdu piedalīšanās, un ja vēl viņi pacīnās savā starpā- kas var būt vēl labāk. Kuram vajag, ka jēkabpilietis Reinis apbrauc vairākkartēju pasaules čempionu Solbergu? Nez, ko pagājušgad dabūja dzirdēt Olsbergs MSE no promotiera par Reiņa sasniegumiem?

Arī melno karogu piešķiršana mūsu braucējiem, lai pavilktu savējos, un pārkāpumu no "spicajiem" pret mūsējiem "neredzēšana" ...

Tie ir mani minējumi. Būšu priecīgs, ja kāds pierādīs, ka šis tiešām ir sports ar visnotaļ godīgu cīņu, bez biznesa interesēm. Lai reāli uzvarētu- mums vajadzīga sava komanda, bet, diemžēl, kurš gan to Latvijā var atļauties?

tautietis 30.jūnijs 2016 20:47
1 0 Atbildēt

reāli jau var uztaisīt ,bet vajag piķi un bez visādām liekulībam ,visi servisi strāda uz diviem ,vai vienu braucēju,un rezultāts būs un tad varam viņus ar pirkstu pabakstī t,,mēs no latvijas,bet to lai sasniegtu janomet vasas intrigas nost un rezultāts būs...........

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti