Jānis Baumanis pēc pasaules rallijkrosa čempionāta Zviedrijas posma pirmās dienas - ceturtais 1

 

Foto: Baumanis Motorsport Photography

Baumanis Motorsport | 3.jūlijs 2016 8:15

Latviešu autosportists Jānis Baumanis pirmo sacīkšu dienu Holjes trasē, kur norisinās pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta posms, ir noslēdzis ceturtajā pozīcijā.

Sestdiena, kā ierasts, sākās ar brīvajiem treniņbraucieniem. Tajos Jānis Baumanis uzrādīja 17.labāko apļa laiku, taču tas, kā vēlāk izrādījās, neatspoguļo sportista un viņa sacīkšu Ford Fiesta patieso ātrumu - jau pirmajā kvalifikācijas braucienā latvietis bija krietni vien ātrāks un, savā braucienā ar labāko apļa laiku, Niklasam Gronholmam zaudējot vien 0,336 sekundes, finišēja otrais. Pirmās kvalifikācijas kārtas kopvērtējumā tas Jānim nodrošināja ceturto pozīciju.

Otrajā kvalifikācijas braucienā iepriekš apžuvušo Holjes trasi atkal izmērcēja lietus un tas rezultātā bija mazāk veiksmīgs. Lai arī Jānis savā sacīkstē finišēja otrais, piekāpjoties vien pašreizējam Holjes posma līderim, mājiniekam Johanam Kristofersonam, kopējā konkurencē uzrādītais rezultāts deva 11.vietu. Jāteic gan, ka kopvērtējuma rezultātu tas pagaidām nebojā, jo divu kvalifikācijas braucienu summā Jānis Baumanis joprojām ir ceturtais.

“Otrajā kvalifikācijā nesanāca optimāls starts, tomēr jau pirmajā aplī biju izvirzījies otrajā vietā. Sekoja īsta kontaktcīņa ar daudz apdzīšanām, sitieniem pa sāniem un aizmuguri. Tas atņēma laiku, bet jūtu, ka ir labi. Vēl ir dažas lietas, kas jāizmaina mašīnā, lai uzlabotu sniegumu tieši slapjā laikā, un tad rīt ar paceltu galvu jādodas uz priekšu. Katrā ziņā darīšu visu, ko varēšu,” - tā Jānis Baumanis.

Svētdien pasaules čempionāta dalībniekiem jāveic atlikušie divi kvalifikācijas braucieni, pēc kuriem būs skaidrs, kuri sportisti startēs pusfinālā.

Pasaules rallijkrosa čempionātā Jānis Baumanis šobrīd ieņem 11.vietu, ko viņam dod aizvadītajos piecos posmos iekrātie 45 punkti.

 

 
Visi komentāri
 
sviesc 3.jūlijs 2016 17:19
0 0 Atbildēt

shon tika lidz pusfinaalam.

ja neklibotu taktika, domaju bija iespeeja tikt liidz finaalam.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti