NEZ Rallijkrosā piedalījies rekordliels dalībnieku skaits (+ foto) 2

 

Foto: Edijs Elksnis

333 | 20.jūlijs 2016 12:04

Ropažu novadā, sporta kompleksā „333”, ar rekordlielu dalībnieku skaitu tika atklāta NEZ rallijkrosa sezona. Pirmajā NEZ rallijkrosa posmā uz startēja 97 dalībnieki, no kuriem 36 startēja NEZ ieskaitē, 47 folkreisa un 14 – LADA RX ieskaitēs.

Paralēli sacensību norisei skatītājus pārsteidza arī vieni no Latvijas labākajiem autobraucējiem – Haralds Šlēgelmilhs un Jānis Baumanis, vizinot skatītājus 333 lielajā trasē ar sportiskajām Mazda MX5 un Ford Focus RS.

NEZ sacensības norisinājās četrās klasēs. NEZ Super 1600 klasē par uzvarētāju kļuva igaunis Andre Kurg, otro vietu izcīnīja latvietis Arnis Odiņš, bet trešo vietu ieņēma Eliss Dukaļskis arī no Latvijas. NEZ 2000 klasē sīvā cīņā pirmo vietu izcīnīja Kristians Sandmo no Norvēģijas, savukārt otro un trešo vietu attiecīgi ieņēma Deniss Kristensens no Dānijas un braucējs ar pseidonīmu „Crazy Mike” no Somijas. NEZ Open klasē nepārspēts palika norvēģis Ula Frošaugs, otro vietu izcīnīja Raimo Kauttio no Somijas, bet trešo vietu sīvā cīņā ieguva latvietis Edmunds Ēglis. NEZ Supercars klasē par uzvarētāju kļuva igaunis Andri Oun, viņam sekoja norvēģis Frode Ālbergs un Vadzims Kishkurna no Baltkrievijas.
Savukārt NEZ komandu ieskaitē šogad triumfēja Norvēģija. Otro vietu ieņēma Somijas braucēji, bet trešo vietu izcīnīja Latvija.

Latvijas rallijkrosa čempionāta 1.posma LADA RX ieskaitē par uzvarētāju kļuva Valters Liepiņš, otro vietu izcīnīja Ivars Joelis, bet trešo vietu – Ivo Traubergs.

Folkreisā Junior klasē TOP3 vietas izcīnīja Dāvis Emīls Ūdris, Matīss Pelēnis un Miks Gabrāns, Classic klasē uz pjedestāla kāpa Kaspars Zuģickis, Ritvars Bendziks un Ģirts Ķilpe, kopvērtējumā par uzvarētājiem kļuva Jānis Orbidāns, Emīls Baltaiskalns un Dāvis Emīls Ūdris, savukārt komandu ieskaitē laurus plūca komandas „Rawel Racing”, „Autocross.lv folkreisa komanda” un „Kavita V”.

NEZ Rallijkrosu atbalsta portāls iAuto.lv

iAuto.lv atbalsta autosportu

 
Visi komentāri
 
JanisGrinhofs 21.jūlijs 2016 0:21
0 0 Atbildēt

Latvijā rallijkrosam pagaidām čempionāta statuss vēl nav piešķirts. Braucēji cīnās par Latvijas kausu.

REXX 21.jūlijs 2016 16:18
0 0 Atbildēt

Labs, skatāms pasākums. Žēl tikai, ka 333 nav skatītāju sēdvietu. Jāņem savs ķeblītis līdzi:).

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO) 4

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti