Reinis Nitišs uzņem tempu Barselonā 1

 

Foto: REINISNITISS.COM

RA Events | 18.septembris 2016 10:07

Vakar tika dots starts Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta Spānijas posmam Barselonā, kurās Reinis Nitišs piedalās ar Olsbergs MSE sagatavotu Ford Fiesta RX automašīnu.

Pēc veiktām divām kvalifikācijām Nitišs 20 sportistu konkurencē ierindojas 11. vietā.

Pirmā sacensību diena Spānijā norisinājās patīkamos laika apstākļos, saulei mijoties ar nelielu vēju, kas atviegloja redzamību trases putekļainajās daļās. Reinim Nitišam šis ir pirmais starts ar Olsbergs MSE komandas tehniku, turklāt pirms sacensībām netika aizvadīti treniņi, kas ļautu pielāgoties jaunajai automašīnai. Pirmo kvalifikācijas kārtu Nitišs noslēdza ar 16. ātrāko laiku, bet otrajā kvalifikācijā, veicot tīru un ātru braucienu, spēja uzrādīt sesto ātrāko laiku. Pirmās dienas kopvērtējumā jēkabpilietis ierindojas 11. vietā.

"Šī ir ļoti interesanta pieredze – uzreiz sacīkšu režīmā apgūt jaunu auto. Lai arī ar šo mašīna braucu divas iepriekšējās sezonas, Olsbergs MSE to ir uzlabojusi un braukšanas sajūtas ir krasi atšķirīgas no tā, kādas palikušas atmiņā.

Galējos punktos man vēl mazliet trūkst pārliecības par to cik tālu ir automašīnas galējās robeža, bet jūtu, ka ar katru apli spēju uzrādīt arvien labāku rezultātu. Ļoti ceru, ka rītdien varēšu noturēt otrajā kārtā uzņemto tempu, vai to pat uzlabot!" stāsta Reinis Nitišs.

Tikmēr otrs latviešu braucējs Jānis Baumanis pirmajā kvalifikācijas kārtā uzrādīja astoto ātrāko laiku, bet otro kārtu noslēdza vienpadsmitais un pēc sestdienas kvalifikācijām ierindojas devītajā vietā.

Atgādināsim, ka Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta devītais posms Barselonā turpināsies šodien. 

 
Visi komentāri
 
RX 18.septembris 2016 14:12
0 1 Atbildēt

Lai Reinim izdodas un veicas !

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti