iAuto intervija: saruna ar Reini Nitišu pirms sacensībām Biķerniekos 4

 

Foto: reinisnitiss.com

Jānis Grīnhofs speciāli iAuto | 28.septembris 2016 20:30

Jau šajā nedēļas nogalē Biķerniekos rūks pasaules ātrākie rallijkrosa auto. Starp braucējiem būs arī jēkabpilietis Reinis Nitišs, kurš trasē dosies ar Olsbergs/MSE sagatavoto Ford Fiesta spēkratu.

Kā jau tika ziņots Reinis atgriezies pie Ford Fiesta stūres. Jau iepriekšējā posmā Barselonā jēkabpilietim bija iespēja startēt ar Fordu un aprast ar šī gada modofikāciju. Starplaikā starp Barselonas un Rīgas sacensībām šo rindu autoram bija iespēja parunāt ar Reini par komandu maiņu sezonas izskaņā.

Kādas sajūtas tev ir atgriešoties pie Ford un Osbergs/MSE?

Reinis Nitišs. Sajūtas ir labas. jau Barselonā sapratu, ka auto daudz kas ir pamainījies kopš iepriekšējās sezonas. Taču bija arī man jau zināmas lietas. Auto viennozīmīgi labāk brauc. Ir sajūta, ka viss salikts pa "plauktiņiem". Mums uz doto brīdi šis bija viss pieņemamākais variants. Taču es nepārstāvēšu Olsbergs/MSE komandu. Esmu privātais braucējs, komandas "klients".

Šosezon tev bija plāns attīstīt jaunu auto. Kāpēc pēkšņi tāds lēmums, gandrīz sezonas vidū pārtraut sadarbību ar Renē Mūniha komandu?

R.N. Sākums bija daudzsološs, bet viss sāka ievilkties. Potenciāls Seat bija, taču attīstība gāja nepareizajā virzienā. Komanda ar visiem risinājumiem gribēja tikt galā pati, neņemot vērā jau esošo pieredzi. Tas daudzas lietas apgrūtināja, kavēja virzīšanos uz priekšu. Sezonas gaitā komanda daļēji nepildija sākumā panāktās vienošanās. Kaut kas bija jāmaina. Taču galvenais iemesls, auto nebija ātruma. Tāda sacensība, kāda bija Francijā, vairs nebūs. Tā vairāk bija apstākļu sakritība, kuru izmantojot un nobraucot bez kļūdām, tika finālā sasniegta piektā vieta. Tāpēc Kanādas posma laikā tika pieņemts lēmums pārtraukt sadarbību ar Renē komandu. 

Kāda bija šķiršanas?

R.N. Šķiroties paspiedām viens otram roku. Nebija nekādu aizvainojumu. Renē izprata situāciju un novēlēja veiksmi turpmāk. Izrādīdams savu pozitīvo attieksmi, Mūnihs deva iespēju nobraukt Francijas posmu. 

Vai Ford ir pietiekoši konkurētspējīgs?

R.N. Ford Fiestai daudz kas jauns nācis klāt. Barselona jau daļēji apradu ar jaunievedumiem. Biķerniekos varēšu ātrāk aklimatizēties ar šo auto. Fiesta viennozīmīgi kļuvusi jaudīgāka, labāk vadāma. Komanda ieguldijusi lielu darbu. Uzskatu, ka droši varēšu pacīnīties ar vadošajiem braucējiem. Liela nozīme ir komandas profesionalitātei. Mehāniķi zin savu darbu un labi strādā. Viegli uzturēties komandā, kur visus pazīsti un ir darbīga, pozitīva atmosfēra. Tas noteikti cels manu motivāciju Biķernieku trasē.

Vai pašmāju trasē nebūs vieglāk cīnīties?

R.N. Visi TOP braucēji ir pietiekoši profesionāli. Jau pēc treniņiem viņi būs apraduši ar trasi un mēs būsim līdzīgās pozīcijās. Varbūt kaut ko pamainīt vienīgi varētu laika apstākļi 

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Ervīns 29.septembris 2016 8:38
6 2 Atbildēt

LMT - kāpēc tādas muļķības ir jāraksta? Reinis jau ir ļoti daudz sasniedzis un novēlu vairākas uzvaras daudzos čempionātos!

LMT 29.septembris 2016 8:07
4 5 Atbildēt

Plātīzers ir līmenī!

Latelekoms 30.septembris 2016 19:14
2 0 Atbildēt

Vecīt, Tev mazāk būtu jāpļāpā!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti