Sūlbergs pasaules čempionāta rallijkrosā Latvijas posmā lauzis atslēgas kaulu (papildināts 12.30) 10

 

Foto: ekrānšāviņš no Twitter.com

Nozare.lv | 18.septembris 2017 12:11

Norvēģu autosporta zvaigzne Peters Sūlbergs, kurš svētdien Biķernieku trasē rallijkrosa pasaules čempionāta posmā cieta sadursmē ar latvieti Jāni Baumani, lauzis atslēgas kaulu, vēsta sacensību rīkotāji.

Kā vēstīts, Baumanis pusfinālā pēc starta centās iegūt labāku pozīciju, bet priekšā braucošās mašīnas izraisīja sadursmi, kā rezultātā latvietis nespēja izvairīties no ietriekšanās Sūlberga auto. No pirmā līkuma Baumanis aizbrauca otrais, taču smagās avārijas dēļ sacensības tika apturētas, mediķiem Sūlbergam sniedzot pirmo palīdzību.

Sūlbergam ilgi tika sniegta medicīniskā palīdzība, pēc tam viņu ātrās palīdzības mašīnā aizvedot no trases. Kā vēsta čempionāta rīkotāji, Sūlbergs lauzis atslēgas kaulu, bet citu nopietnu savainojumu viņam neesot.

Pusfinālā brauciens tika atkārtots, Baumanim iekļūstot finālā, kur latvietis izcīnīja piekto vietu. Tikmēr uzvaras laurus plūca zviedrs Jūhans Kristofešsons, kurš nodrošināja sev čempiona titulu.

Tāpat par čempioni tika kronēta Sūlberga un Kristofešsona pārstāvētā "PSRX Volkswagen Sweden" vienība, kas divus posmus pirms sezonas beigām nodrošināja uzvaru komandu ieskaitē.

Rīgā atslēgas kaulu lauzusī autosporta zvaigzne Sūlbergs vēl atrodas ārstu aprūpē.

Norvēģu autosporta zvaigzne Peters Sūlbergs, kurš svētdien Biķernieku trasē rallijkrosa pasaules čempionāta posmā cieta sadursmē un lauza atslēgas kaulu, vēl joprojām atrodas ārstu aprūpē, aģentūrai LETA sacīja sportista pārstāvētās komandas "PSRX Volkswagen Sweden" pārstāvis Artūrs Priednieks.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Sūlberga vadītais auto svētdien pusfinālā sadūrās ar latvieša Jāņa Baumaņa spēkratu, trieciena rezultātā norvēģim gūstot traumas un nonākot slimnīcā. Tur tika konstatēts, ka autosportistam ir lauzts atslēgas kauls.

"Sūlbergam ārsti veica padziļinātas veselības pārbaudes, viņš pa nakti palika slimnīcā un vēl joprojām ir ārstu aprūpē, jo viņi veic sportista veselības stāvokļa novērošanu un citus izmeklējumus. Sīkāk par mediķu slēdzieniem komanda šobrīd nav informēta, taču dienas otrajā pusē mēs noteikti ar preses relīzi sniegsim oficiālu informāciju," sacīja Priedītis, kurš ir šīs komandas koordinators un menedžera palīgs.

Kā vēstīts, Baumanis pusfinālā pēc starta centās iegūt labāku pozīciju, bet priekšā braucošās mašīnas izraisīja sadursmi, kā rezultātā latvietis nespēja izvairīties no ietriekšanās Sūlberga auto. No pirmā līkuma Baumanis aizbrauca otrais, taču smagās avārijas dēļ sacensības tika apturētas, mediķiem Sūlbergam sniedzot pirmo palīdzību.

Sūlbergam ilgi tika sniegta medicīniskā palīdzība, pēc tam viņu ātrās palīdzības mašīnā aizvedot no trases.
Arī pasaules čempionāta Latvijas posma rīkotāju "RA Events" direktoram Raimondam Strokšam nebija jaunākās informācijas par Sūlberga veselības stāvokli.

Strokšs sarunā ar aģentūru LETA piebilda, ka ar nedēļas nogalē Biķerniekos notikušo sacensību norisi ir apmierināts.

"Mēs esam ļoti apmierināti ar sacensību norisi, jo tika sperts ļoti plats solis organizatoriskajā ziņā, jo šī gada sacensības bija labāk noorganizētas nekā pērn," norādīja Strokšs. "Mums ļoti paveicās ar laika apstākļiem, jo, ja svētdien būtu tādi apstākļi, kādi šodien, būtu pavisam traki. Ir skaidrs, ka mums ("RA Events") jāturpina iesāktais ar vēl lielāku sparu un jāsāk gatavoties jau nākamajam gadam."

Uzvaras laurus sacensībās plūca Sūlberga komandas biedrs Jūhans Kristofešsons no Zviedrijas, kurš nodrošināja sev pasaules čempiona titulu.

Tāpat par čempioni tika kronēta abu pārstāvētā "PSRX Volkswagen Sweden" vienība, kas divus posmus pirms sezonas beigām nodrošināja uzvaru komandu ieskaitē.

 
Visi komentāri
 
MJ 18.septembris 2017 13:39
12 1 Atbildēt

Vai tiešām ir jā-latvisko (jākropļo) uzvārds??? Tas taču nav normāli - latviski būtu jāraksta - Peters Solbergs! Varbūt tad latviskojam arī Folkskvāgens? Audīīī, Subarūū utt.

Ko lai dara 18.septembris 2017 15:46
0 0 Atbildēt

Laikam valodnieki tā izlēmuši - man jau liekas, arī M.Šūmahers (daļa tak vēl atceras) ar garo "ū" neskan īsti pareizi, Reikenenu (Raikonenu) pat nepieminot...

Lubyz 18.septembris 2017 15:12
0 0 Atbildēt

Pat Priednieku latvisko par Priedīti

Bils 18.septembris 2017 16:40
2 1 Atbildēt

Ko jūs te ņemās?

Galvenais lai Pēterim ar veselību viss ok!!!

Viņam vēl dēlam Oliveram jāiemāca braukt, lai viņš kādreiz startētu WRC!!!

Labu veselību Pīter!

. 18.septembris 2017 21:37
2 1 Atbildēt

ja pasekotu Oliveram, tad viņš nemaz nav tik tālu no wrc. Sīkais jau ar veco čempionu DS3 perfekti nobrauca norvēģijas ralljikrosa posmu.

arba 18.septembris 2017 18:35
0 0 Atbildēt

Ja jau latvisko, tad lidz galam - Pēteris Sūlkalns !

iAutolv 19.septembris 2017 7:59
0 0 Atbildēt

Vai arī otrādi - Pauls Jonass angļu valodas komentētājiem ir 100% "savējais" ar tik viegli izrunājamo Pol Džonass

arba 18.septembris 2017 18:36
1 0 Atbildēt

Un Ar Šumaheru ari nav ko čakereties - Miķelis Kurpnieks !

iAuto 18.septembris 2017 21:53
0 0 Atbildēt

Šis ir labs

. 18.septembris 2017 21:36
2 0 Atbildēt

es kļuvu akls, kad ieraudzīju bērnu dārznieka līmeņa uzvārda tulkojumu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 32

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti