Pirmais un pēdējais līkums - Nitišs pastāsta par sacensībām Vācijā (+ foto) 2

 

Foto: EKS

RA Events | 2.oktobris 2017 8:08

Vakar Esteringā norisinājās 2017. gada FIA pasaules rallijkrosa čempionāta vienpadsmitā posma All-Inkl.com World RX of Germany izšķirošās cīņas.

Pēc pirmās dienas Reinis Nitišs ieņēma 10. pozīciju, bet pēc abām svētdienas kvalifikācijām jēkabpilietim 11. pozīcija, nodrošinot startu pusfinālā. Starts pusfinālā šoreiz no trešās rindas un leģendārā Esteringas trases pirmajā līkumā Nitišam neveiksmīga sadursme, kuras rezultātā zaudētas vairākas sekundes, dzēšot jebkādas cerības uz augstvērtīgu rezultātu – sacensību izskaņā Nitišam 12. pozīcija.

Spēcīgais lietus pa nakti padarīja trasi dubļainu un īpaši izaicinošu, tomēr dienas gaitā saules stari izžāvēja segumu, ļaujot braucējiem pāriet uz sausam laikam paredzētajām riepām. Reinis Nitišs ar Audi S1 EKS RX quattro Supercar abās noslēdzošajās kvalifikācijas kārtās uzrādīja 11. rezultātu, kas nodrošināja startu pusfināla braucienā, kura finišā Nitišam sestā pozīcija. Līdz ar to Nitišs Esteringā ierindojās 12. vietā, gūstot 7 punktus čempionāta kopvērtējumā. Par sacensību uzvarētāju kļuva Reiņa komandas biedrs Matiass Ekstroms.

“Šī rīta pirmajā brauciens risinājās par samērā slapju trasi. Pirmā apļa pirmā līkuma burzmā ieguvu vadību, bet prieki nebija ilgi. Jau otrā apļa sākumā Bakeruds spēcīgi iebrauca mašīnas sānos, izsitot mani no trajektorijas. Sadursmes rezultātā zaudēju ne tikai pozīciju – tika bojāta arī stūres iekārta un atgūt zaudēto vairs nebija iespējams. Arī ceturtās kvalifikācijas brauciena pirmajā līkumā izdevās pakāpties līdz otrajai vietai (aiz Kevina Eriksona), taču brauciena noslēgumā diemžēl pamatīgā putekļu daudzuma dēļ pazaudēju ieejas punktu džokera sekcijai, tur zaudēju daudz laika,” iesāk Reinis Nitišs.

“Pusfināla pirmajā līkumā viss notika Esteringas “labākajās tradīcijās” – vadošie braucēji izslīdēja ārmalā, bet es jau ieņēmu trajektoriju, lai apdzītu konkurentus pa iekšmalu, taču tad manu plānu izmainīja Andreass Bakeruds, kurš sagriezās man tieši priekšā. Sekojoši mūsu mašīnas sadūrās, pēc kā sagriezos arī es. Ļoti neveiksmīga situācija, kas liedza sasniegt cerētos rezultātus. Protams, prieks par komandas biedriem – Matiasu Ekstromu un Tomasu Heikinenu, kuri kāpa uz goda pjedestāla.”

 
Visi komentāri
 
viencexperc 3.oktobris 2017 11:08
3 0 Atbildēt

Baumanis neko nestāsta, tāpēc tiek pie panākumiem. Bet šis tikai pļurkst kā veca bāba. Labāk būtu braucis.

žanis 3.oktobris 2017 11:23
0 0 Atbildēt

Tev kā vienmēr viss slikti. Runā - slikti, nerunā - atkal slikti.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti