Baumanis Kanādā izcīna 6. vietu un iegūst ‘supercharge’ balvu (+ FOTO) 1

 

Foto: McKlein Photography

Aldis Putniņš | 6.augusts 2018 7:58

Truā-Rivjērā aizvadīts FIA pasaules rallijkrosa čempionāta 2018. gada sezonas septītais posms World RX of Canada. Tajā savu šīs sezonas labāko rezultātu sasniedza Jānis Baumanis, kvalificējoties fināla braucienam, kurā izcīnīta 6. vieta, bet labākā reakcija startā ļāva savā īpašumā iegūt ‘Monster Energy Supercharge Award’ trofeju.

Pārliecinoši sasniegts pusfināls, izkarota vieta finālā
Jānis Baumanis trešo kvalifikācijas kārtu iesāka piesardzīgi. Tas ļāva izvairīties no priekšā notikušā kontakta starp Johanu Kristofersonu un Kevinu Ēriksonu un apsteigt “Olsbergs MSE” komandas braucēju. Cīņas turpinājumā izdevās tikt pie brīvas trases sev priekšā un kopējā ieskaitē sasniegts septītais rezultāts.

Trīs sekmīgas kārtas ļāva pēdējā braucienā izvairīties no liekiem riskiem. Jānim padevās lielisks starts un savā braucienā pirmajā aplī izdevās iekārtoties trešajā pozīcijā, tomēr aizkavēšanās aiz priekšā braucošā Žeroma Grosē-Žanīna lika samierināties ar divpadsmito vietu.

Kopējā ieskaitē kvalifikācija tika pārliecinoši noslēgta desmitajā vietā, kas ļāva kvalificēties pusfināla braucienam trešajā starta rindā. Startā Baumanim izdevās apsteigt Kevinu Hansenu un Robinu Larsonu un ieņemt ceturto pozīciju, kurā Jānis turējās ilgāku laiku līdz priekšā braucošo Andreasu Bakerudu piemeklēja balstiekārtas defekts. Ar to vien Baumanis neapstājās. Sebastiens Lēbs pēdējā aplī nepārredzamā pagriezienā piedzīvoja avāriju, aizšķērsojot Jāņa Baumaņa ceļu. Pēc sadursmes trases pēdējos metros Jānis izrāva otro vietu, atstājot Lēbu trešajā pozīcijā.

Fināla braucienā Jānim Baumanim bija labākais starta reakcijas laiks no visiem sešiem dalībniekiem, kas ļāva viņam izcīnīt ‘Monster Energy Supercharge Award’ trofeju. Mēģinājumi doties uzbrukumā pa ārmalu nevainagojās panākumiem. Finālā izpaudās rūpnīcas komandu pārsvars un Baumanis finiša līniju šķērsoja 6. pozīcijā.

Sacensībās Truā-Rivjērā “Stard” komandu pārstāvošais Baumanis izcīnīja 13 punktus, kas kopvērtējumā ar 64 punktiem ļauj nostiprināties devītajā vietā.

“Ar pussoli esam uz pjedestāla”
Jānis Baumanis: “Šodien neizdevās uzrādīt pašu labāko sniegumu kvalifikācijās, it sevišķi pēdējā braucienā. Neraugoties uz to, temps bija labs un biju apmierināts, ka kvalifikāciju noslēdzām desmitajā vietā. Pusfinālā nekad neko nevar zināt. Ar tādu mērķi arī gāju. Pēc laba starta pirmais pagrieziens bija mierīgs, bet trešajā pagriezienā Kevins Hansens pieļāva kļūdu un ieleca man sānos. Turpināju cīņu, un izdevās ļoti veiksmīgs un precīzs džokera aplis. Pēc tam izdevās uz konkurentu kļūdu rēķina pakāpties līdz otrajai vietai. Pēdējā pagriezienā, kur Sebastiens Lēbs sagriezās pa rāciju neko nedzirdēju, līdz ar to situāciju pamanīju pats. Labi, ka aizmugurē nebija konkurenti, kuri varēja izmantot situāciju un aizbraukt man garām. Tas ļāva finālā startēt no otrās rindas. To, ka veicu labāko startu nemaz nezināju līdz pat pēdējam brīdim, kad mani aizveda līdz goda pjedestālam. Liels prieks par komandas darbu un mašīnu, kas tika sagatavota, lai cīnītos pusfinālā un finālā. Šoreiz pietrūka pieredze, tādēļ strādāsim pie tā, lai turpmāk finālos varētu uzrādīt vēl labākus rezultātus. Pēc pusfināla mašīna bija pārkarsusi un mums nebija iespējas to pienācīgi atdzesēt. Beidzot esam uz pjedestāla un izcīnīta 'Monster Energy Supercharge' balva. Būtu gan vēlējušies iegūt pirmo, otro vai trešo vietu, tomēr ar pussoli esam uz pjedestāla.”

 
Visi komentāri
 
Conqueror 6.augusts 2018 15:03
0 0 Atbildēt

Gan jau būs pjedestāli

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 17

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti