Nitišs izcīna trešo vietu pasaules čempionāta posmā 9

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 7.jūlijs 2019 17:33

Latvijas rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs no "GRX Taneco" komandas svētdien Zviedrijā izcīnīja trešo vietu pasaules čempionāta sestā posma finālā prestižākajā "SuperCar" klasē.

Nitišam šis "SuperCar" klasē ir pirmais goda pjedestāls kopš 2015.gada.

Finālā Nitišs startēja no trešās rindas un jau pirmajā aplī devās Džokera aplī, no kura izbrauca piektais. Pēc tam, kad savas pozīcijas zaudēja soms Niklass Grēnhelms, Nitišs pakāpās uz ceturto vietu.

Turpinājumā latvietis turpināja cīņu par goda pjedestālu, līdz apdzina Timiju Hansenu, pakāpdamies uz trešo vietu. Uzvaru finālā sīvā cīņā izcīnīja zviedrs Sebastians Ēriksons, kuram nieka 0,33 sekundes zaudēja Kevins Hansens, kamēr Nitišs finišēja trešais.

Ceturto vietu izcīnīja Grēnhelms, piektais bija nīderlandietis Kevins Abrings, bet ar sesto vietu samierinājās T.Hansens.

Jau ziņots, ka pusfinālā Nitišs bija trešais, bet Jānis Baumanis no STARD vienības saskārās ar tehniskām problēmām, kā rezultātā finišēja ceturtais. Pirms tam kvalifikācijā Nitišs bija ceturtais, bet Baumanis ieņēma devīto pozīciju.

Iepriekš jau ziņots, ka piektajā posmā, kas norisinājās Norvēģijā, Baumanis sacīkstes noslēdza ceturtajā vietā, tomēr vēlāk pēc konkurenta diskvalifikācijas latvietis pakāpās uz trešo vietu un izcīnīja savu pirmo trofeju kādā no pasaules rallijkrosa čempionāta posmiem.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc sešiem posmiem līderis ar 131 punktiem ir zviedrs Kevins Hansens, kuram ar 125 punktiem seko brālis Timijs. Tikmēr trešo vietu ar 109 punktiem ieņem norvēģis Andrēass Bakerūds, ceturtais ar 97 punktiem ir Grēnhelms, bet Baumanis ar 89 punktiem atrodas piektajā pozīcijā. Savukārt Nitišs ar dalību divos posmos iekrājis 26 punktus un atrodams 16.pozīcijā.

Pasaules čempionātā šogad kopumā būs desmit posmi, no kuriem devītais septembrī notiks Biķernieku trasē. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, seriālu pametušas vairākas rūpnīcas komandas, kā arī iepriekšējo gadu vadošie piloti.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 8.jūlijs 2019 5:28
4 4 Atbildēt

Tagad gaidīsim rakstus - "Nitišš iesaka...", "Nitišs stāsta...", "Nitiša padoms ..."

Jo pēc katra mikropanākuma Nitišs mīl pavārstīt muti.

RX 8.jūlijs 2019 8:28
4 3 Atbildēt

Uzliec brilles , redzēsi ka šī uzvara nebija mikro panākums !

viencexperc 8.jūlijs 2019 8:39
3 4 Atbildēt

pats uzliec brilli.

Tā ir trešā vieta vienā posmā.

Kopvērtējumā ir 16.-tais.

Baumanis ir 5.

Rallijā, vai rallijkrosā uzvarēt ir tas pats, kas futbola čempionātā uzvarēt vienu spēli. Vai tenisā iziet otrajā kārtā, vai vienā mačā iesist vienus vārtus, vai formulā 1 uzvarēt vienā posmā...

Bet pareizi, šeit nebija pat uzvara. Tikai 3,vieta.

Palaidniex 8.jūlijs 2019 12:53
2 1 Atbildēt

tāds sīkums - Baumanis piedalījās visos posmos, Nitišs dažos...

ex 8.jūlijs 2019 8:40
2 2 Atbildēt

Nesaki vis - nesekoju šim čempionātam, tomēr zinu, ka Nitišam šogad izdevies tas, kas Baumani vēl nav pa spēkam

Nja 8.jūlijs 2019 9:19
2 1 Atbildēt

A vai tad viņš pats visur bāžas, jeb žurnaļugas pie viņa līp klāt un cilvēks neatsaka?

Walacc 8.jūlijs 2019 10:00
2 0 Atbildēt

Vispār jau būtu dīvaini ka "žurnaļugas bāžas" virus - sportistime vairāk kā jebkad agrā vajadzīga reklāma, tāpat arī viņa sponsoru atrādīšana pēc iespējas biežāk, tā ka es to diezin vai kvalifcētu kā "žurnaļugas līp klāt" - domāju ka tā lieta ir abpusēji izdevīga. ;)

LMT 8.jūlijs 2019 10:46
1 3 Atbildēt

Plātīzers uzvar!

REXX 9.jūlijs 2019 7:15
8 0 Atbildēt

Nesaprotu, kāpēc jāgāž citam virsū sava žults. Ja nepatīk RX, nepatīk Nitišs, nu neskaties, ignorē. No tā, ka izgāž savu slikto omu intetnetā, labāk taču nepaliek.

Laba mašīna, labs pilots, veiksme, lūk, arī panākumi.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti