Biķerniekos aizvadīts Baltijas čempionāta pirmais posms motošosejā

 

Foto: Dace Teibe

LaMSF | 9.jūlijs 2024 8:56

6.-7. jūlijā Rīgā, Biķerniekos aizvadīts Baltijas un Latvijas čempionāta posms motošosejā, kur uz goda pjedestāla kāpa vienpadsmit dažādu klašu braucēji no Latvijas.

Šī nebija viegla nedēļas nogale ne braucējiem, ne arī organizatoram. Mainīgie laikapstākļi ar stiprām lietus gāzēm “darīja savu”. Tas arī nedaudz izsita no līdzsvara, bet kopumā braucēji tika galā un Biķerniekos aizvadītas interesantas sacensības visās klasēs.

 

Jaudīgajā Superbike klasē vienīgais pārstāvis no Latvijas Ivo Vinniņš (“Motosport racing club”) izcīnīja trešo vietu. ”Kvalifikāciju nobraucu labi. Šķiet, ka esmu pieradis pie jaunā motocikla. Vēl pie dažām niansēm ir jāpiestrādā. Startā bija jūtams stress, tāpēc tas nesanāca, kā gribēju. Beigās viss bija labi. Pēdējā līkumā gribēju apsteigt lietuviešu konkurentu, bet viņš ļoti meistarīgi nosedza iekšmalu un mans manevrs neizdevās,” stāsta Ivo Vinniņš, uzsverot, ka ar konkrēto motociklu šis bija septītais izbrauciens.

 

Savukārt B1200 klasē visu goda pjedestālu ieņēma tikai latviešu sportisti. Šīs klases uzvarētājs Alfrēds Lazdiņš (”SFRT Motorsports”) stāsta: “Ļoti labas sacensības. Treniņi un kvalifikācija bija pa sausu laiku, kad sapratām, ka patiešām līs, tad bija neliels pārsteigums. Ļoti labi, ka organizatori lēma par labu divus iesildīšanās apļiem. Varējām saprast, kas notiek trasē. Sacensībās pirmā daļa bija slapjāka, pēc piektā apļa jau varēja atrast sausākas trajektorijas. Prātīgi, mierīgi un viss bija labi.”

 

Šajās sacensībās startēja vienīgā sieviete, mūsu pašmāju braucēja Sabīne Koklačova (privāti), kura pirmo reizi startēja C600 klasē un kvalifikācijas braucienā četrpadsmit braucēju konkurencē uzrādīja labāko apļa laiku, iegūstot pirmo starta pozīciju savā klasē. Turklāt vēl slapjas trases apstākļos. ”Emocionāli esmu ļoti saviļņota. Sacensības bija ļoti satraucošas, līdz pēdējam mirklim nevarējām izlemt kādas riepas likt. Bija jauna pieredze ar lietus riepām, bet es sapratu, ka var arī pa lietu braukt un ļoti labi. Interesants moments bija starts, protams, kuru es nokavēju. Grūti bija visus tos astoņus apļus nobraukt kā sievietei, tur diezgan daudz fizisko spēku vajag. Bet piektā vieta savā klasē, tas, manuprāt, ir ļoti labs rezultāts un es par to priecājos ,” stāsta Sabīne Koklačova.

“Bija ļoti daudz dominējošu Latvijas braucēju, bet tas ir tikai dabiski, jo šī ir viņu mājas trase. Kopumā esmu ļoti apmierināts ar šo pasākumu, ņemot vērā apstākļus,” stāsta pasākuma organizators Adomas Dautartas.

Baltijas čempionāta pirmā posma rezultāti:

Superbike klasē:

Sander Telve #62 EE
Valdemar Klysevskij #55 LT
Ivo Vinniņš #32 (“Motosport racing club”)
B1200 klasē:

Alfrēds Lazdiņš #44 (”SFRT Motorsports”)
Dāvis Briedis #23 (Privāti)
Ģirts Zariņš #18 (”SFRT Motorsports”)
Superstock 600 klasē:

Jaanus Saarmaa #108 EE
Jonas Stankunas #71 LT
Silvester Sarapic #44 EE
C1200 klasē:

Edgars Krūmiņš #77(Privāti)
Ulvis Goldbergs #92 (”SFRT Motorsports”)
Vladislav Strekats #90 EE
C600 klasē:

Rein Tauts #762 EE
Ritvars Dortāns #66 (Privāti)
Gintaras Ciegis #570 LT
Street klasē:

Mārcis Jaunzemis #96 (”SFRT Motorsports”)
Jānis Liepsalde #79 (”SFRT Motorsports”)
Jānis Teteris #6 (Privāti)
 

Nākamais posms jau pēc divām nedēļām 20. - 21. jūlijā, Porsche ring trasē, Igaunijā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Trīsreiz vairāk vidējo ātruma radaru, sods jau no pirmā pārsniegtā kilometra - Briškens cer saņemt deputātu atbalstu 29

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) cer saņemt deputātu atbalstu priekšlikumam par naudas sodu piemērošanu no pirmā maksimālā braukšanas ātruma pārsniegtā kilometra, intervijā aģentūrai LETA atzina ministrs. Lasīt vairāk

 

WRC, ne WRC, bet kārtībai jābūt - policija soda rallija pilotu par ātruma pārsniegšanu starpposmā 12

Pasaules rallija čempionāta autosportistam piemērots naudas sods, jo pārbrauciena laikā no viena posma uz otru tika pārsniegts atļautais braukšanas ātrums apdzīvotā vietā starp Tukumu un Talsiem, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā (VP). Lasīt vairāk

 

Viens no 275 – Niko Rosbergs saņem 2,75 miljonu vērto Mercedes-AMG One (+ VIDEO) 2

2016. gada F-1 čempions savu pasūtīto hiperauto gaidīja sešus gadus. Lasīt vairāk

 

IT traucējumi izraisa haosu visā pasaulē (+ VIDEO) 1

Pārtrauktas mediju tiešraides, atcelti tūkstošiem avioreisu pasaules lielākajās lidostās, atliktas plānotās medicīniskās operācijas slimnīcās. Tās ir tikai dažas no sekām, kuras šodien izraisīja traucējumi tehnoloģijas giganta “Microsoft” darbībā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti