OKartes "AA" sportisti gatavi Igaunijai

 
OKartes Autosporta Akadēmija | 19.jūlijs 2013 11:31

Šajā nedēļas nogalē, 19. un 20. jūlijā notiks Latvijas Rallija čempionāta 5. posms – „Auto24 Rally Estonia” Otepē, Igaunijā.

Šajā rallijā startēs arī visas trīs „OKartes Autosporta Akadēmijas” rallija komandas ekipāžas – Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs, Emīls Blūms/Andris Mālnieks un Kristaps Feldmanis/Artis Štrauss.

Foto: Fotoaģentūra F64

Šīs sacīkstes vienmēr izcēlušās ar kuplo dalībnieku skaitu, un šis gads nav izņēmums. Kopā dalību šim rallijam pieteikušas 132 ekipāžas. A6 klasē, kurā startēs arī OKartes Autosporta Akadēmijas sportisti, uz starta stāsies 14 ekipāžas.

Šī brīža Latvijas rallija čempionāta kopvērtējuma līderis R2 klasē Ralfs Sirmacis nenoliedz, ka uz Igauniju dodas ar pārliecību un ir gatavs nopietnai cīņai. R. Sirmacis: „Otepē startēšu jau trešo gadu. Šeit kuplā skaitā vienmēr sastopami ļoti spēcīgi braucēji, un, paskatoties pieteikumu sarakstu, secinu, ka šis gads nebūs izņēmums. Centīšos braukt stabili un maksimāli ātri, lai uzstādītu pēc iespējas augstāku rezultātu. Mērķis, protams, ir uzvarēt! Zinu, ka tas nebūs viegli, bet esmu gatavs sīvai cīņai!”

Foto: Fotoaģentūra F64

Emīls Blūms ar stūrmani Andri Mālnieku pirms šī rallija paspējuši aizvadīt vēl vienu sacīksti Igaunijā – Viru ralliju, kas notika Rakveres apkārtnē. E. Blūms: „Pirms divām nedēļām jau biju Igaunijā. Lai arī aizvadītās sacīkstes notika citā Igaunijas pusē, zināmu pieredzi tas mums tomēr deva. Vairāki braucēji, ar ko cīnījāmies tur, piedalīsies arī šajā rallijā. Ceru, ka šeit uzstādīšu labākus rezultātus. Pieteikušies arī braucēji, ar ko cīnīšos pirmo reizi, būs interesanti salīdzināt savus laikus ar viņiem. Vēl pirms rallija esam aizvadījuši vairākus treniņus un piestrādājuši pie stenogrammas. Centīšos braukt ar 100% pārliecību līdz finišam. Jābrauc rezultātam, nevis skatītājiem (smejas)! Lielu paldies vēlos teikt saviem jaunajiem sponsoriem „Trigers”, kas mums šogad ir devuši iespēju aizvadīt sacīkstes arī ārpus Latvijas robežām un krāt pieredzi.”

OKartes Autosporta Akadēmijas jaunākajam pilotam, Kristapam Feldmanim, šīs būs pirmās sacīkstes ārpus Latvijas. K. Feldmanis: „Katrs rallijs man nāk ar jaunu pieredzi. Arī šis rallijs nebūs izņēmums. Igaunijā startēšu pirmo reizi. Šis būs arī pirmais rallijs kopā ar jauno stūrmani, pieredzējušo autosportistu Arti Štrausu. Kopā ar viņu esmu aizvadījis daudz treniņus, lai uzlabotu savu stenogrammu. Primārais mērķis, protams, ir pieslīpēt sadarbību ar A. Štrausu, bet negrasos arī padoties un braukt tikai braukšanas pēc. Esmu gatavs cīnīties un ievērojami samazināt rezultātu starpību ar saviem komandas biedriem.”

Kopā sportistiem būs jāaizvada deviņi ātrumposmi ar kopējo trases garumu 143,26 km. Pirmā ātrumposma starts tiks dots 19. jūlijā plkst. 18:00. Ekipāžai R.Sirmacis/M.Kulšs piešķirts 53. starta numurs, K.Feldmanim/A.Štrausam 94., bet E.Blūms/A.Mālnieks startēs ar 101. numuru.

OKartes Autosporta Akadēmijas galvenais sponsors ir OKarte. Projektu atbalsta arī If Apdrošināšana un Ford. Labvēļi ir arī Latvijas Automobiļu federācija un Fiesta R2 dīleris Baltic Motorsport Promotion. Sporta riepas piegādā Pirelli. Tehnisko atbalstu nodrošina Rallija Klubs un Chiptuning.lv, informatīvi palīdz Ātruma Cilts un Go4Speed.lv. PR atbalstu un mediju apmācības nodrošina Baltijas Komunikāciju Centrs.

2013.gadā ekipāžu Sirmacis/Kulšs atbalsta arī Pata AB, Pirtel, Motul, Peat Export, Krown, JOSA, caune.lv un Kaļķu Vārti; ekipāžas Blūms/Mālnieks sponsori ir Trigers, Raunas Bruģakmens, Trimen Tractors, ERline auto, būvfirma Renesance un Kaspariņš.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti