ANB komandas pirmā uzvara

 
ANB | 22.jūlijs 2013 14:22

19. un 20. jūlijā Igaunijā, Otepē, norisinājās Latvijas rallija čempionāta 5. posms „auto24 Rally Estonia”, kurā savu pirmo uzvaru R2 klasē izcīnīja „ANB Autosports” ekipāža Nauris Bruņinieks un Edgars Grīns ar Ford Fiesta R2 automašīnu.

„Esam ļoti gandarīti par izcīnīto uzvaru, jo šāds iznākums priekš mums pašiem ir pilnīgi neticams! Rallijs nebija viegls, sākumā nevarēju atrast savu tempu, bija grūti koncentrēties un kopumā neesmu īpaši apmierināts ar savu sniegumu šajā rallijā. Tomēr pēdējos divos ātrumposmos uzņēmām labu tempu, uzticējos stūrmanim un viss izdevās lieliski,” savu uzvaru komentē Nauris Bruņinieks.

Pēc rallija pirmās dienas „ANB” komandas ekipāža ieņēma trešo vietu R2 klasē, atrodoties aiz divām Okartes Autosporta Akadēmijas (OK AA) ekipāžām – tābrīža klases līderiem Ralfa Sirmača/Māra Kulša un Emīla Blūma/Andra Mālnieka.

Publicitātes foto

Otrās dienas otrajā ātrumposmā tehniskas dabas neveiksme piemeklēja Ralfa Sirmača ekipāžu, kuras automašīnai nolūza ātrumu pārslēgšanas svira, līdz ar to Sirmacis vairs nevarēja cīnīties par uzvaru šajā rallija posmā.

Pirmspēdējā, sestajā, ātrumposmā Naurim Bruņiniekam un Edgaram Grīnam izdevās apsteigt otru Okartes Autosporta Akadēmijas pilotu Emīlu Blūmu un izvirzīties R2 klases vadībā. Uzvarot pēdējā ātrumposmā, ekipāža svinēja savu pirmo uzvaru šīgada Latvijas rallija čempionāta R2 klasē par 11,5 sekundēm apsteidzot Emīlu Blūmu/Andri Mālnieku (OK AA). Iepriekšējais augstākais sasniegums „ANB” komandas ekipāžai bija 3. vieta šīgada Latvijas rallija čempionāta 1. posmā, rallijā „Liepāja-Ventspils”.

Foto atsauce: Rally Estonia publicitātes foto

Latvijas rallija čempionāta 5. posma rezultāti R2 klasē:
1. Nauris Bruņinieks/Edgars Grīns 01:06:37.9
2. Emīls Blūms/Andris Mālnieks +11,5
3. Kristaps Feldmanis/Artis Štrauss +29,8
4. Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs +1:48,0
5. Guntis Lielkājis/Vilnis Miķelsons +1:51,3

Par „ANB autosports” publisko rallija komandu
Publiskās rallija komandas pamatā ir izmantota pasaulē pazīstamā «Crowd Funding» ideja. „ANB” komandas mērķis bija savākt nepieciešamos līdzekļus „Ford Fiesta R2” rallija automašīnas iegādei. Projekta sākumā tika izveidots rallija automašīnas makets, kur visas krāsotās detaļas ir sadalītas sešpadsmit kvadrātcentimetru (4x4 cm) lielos laukumos. Ziedojot 10 latus, ikvienam autosporta fanam bija iespēja kļūt par šīs komandas sponsoru un iegūt reklāmas laukumu uz „Ford Fiesta R2” rallija auto, ar kuru komanda plāno piedalīties Latvijas un citos rallija čempionātos.
„ANB” rallija komandas sastāvā ir vairākkārtējie Latvija rallijsprinta čempioni, piloti Atis un Nauris Bruņinieki, kā arī stūrmanis Edgars Grīns.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 14

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti