OKartes Autosporta Akadēmija uzvar

 
OKartes Autosporta Akadēmija | 22.jūlijs 2013 14:42

Otepes pilsētas apkārtnē, Igaunijā noslēdzies Latvijas Rallija čempionāta 5.posms - "Auto24 Rally Estonia 2013". Rallija kopvērtējumā OKartes Autosporta Akadēmijas sportisti E.Blūms/A.Mālnieks izcīnīja 5.vietu, K.Feldmanis/A.Štrauss bija 6., bet R.Sirmacis/M.Kulšs ierindojās 8.pozīcijā A6 grupā. Savukārt Latvijas Rallija čempionāta ieskaitē Blūms bija otrais, Feldmanis trešais, bet OKartes Autosporta Akadēmijai turpināja būt nepārspēta komandu vērtējumā.

Publicitātes foto

Diemžēl Otepes rallija otrā diena komandai nesākās veiksmīgi. Jau pirmajā dienas ātrumposmā no cīņas par uzvaru atvadījās Ralfs Sirmacis – viņa mašīnai nolūza ātrumpārslēgs. Toties komandas godu bija gatavi aizstāvēt komandas biedri. Interesantu cīņu aizvadīja Emīls Blūms ar Naura Bruņinieka / Edgara Grīna ekipāža. Šie sportisti intrigu par R2 klases līderpozīciju saglabāja līdz pat noslēdzošajam LRČ ieskaites ātrumposmam, kurā ātrāks izrādījās Bruņinieks un svinēja uzvaru, Blūmu atstājot otrajā vietā.

OKartes Autosporta Akadēmijas pilots Emīls Blūms, kurš uzvarēja arī Latvijas čempionāta posmā Junioru klasē,  nepārdzīvo par zaudējumu: "Otrās dienas sākumā nevarēju sakoncentrēties braukšanai, jo traucēja spēcīgas muguras sāpes. Visas dienas garumā bija savstarpējas nesaprašanās ar stūrmani, noslēdzošajā ātrumposmā pat pazuda stenogramma. Tur zaudēju daudz laika. Bija interesanta cīņa ar N.Bruņinieku! Bet mērķis noteikti nebija lieki riskēt, lai vinnētu LRČ ieskaitē. Galvenais bija finišēt visu sacīksti. Kopumā ļoti ātrs un pieredzes bagāts rallijs. Esmu priecīgs būt finišā, bet rezultāts varēja būt labāks."

Publicitātes foto

Ar aizvadīto ralliju apmierināts ir OKartes Autosporta Akadēmijas jaunākais pilots Kristaps Feldmanis, kuram šis bija pirmais rallijs ārpus Latvijas robežas un pirmā sacīkste ar jauno stūrmani A. Štrausu. K.Feldmanis: "Otro rallija dienu iesākām labi. Ar katru ātrumposmu centos kāpināt savu tempu. Uzskatu, ka septītajā dopā tas jau bija ļoti konkurētspējīgs. Sapratu, cik ātri šobrīd varu braukt. Neliels piedzīvojums bija piektajā ātrumposmā, kur sanāca misēklis ar roteri -  vienkārši aizšļūcu tam garām. Noslēdzošos dopus aizvadīju bez lieka riska, jo galvenais bija finišēt. Mērķis nākošajām sacīkstēm - ievērojami uzlabot rezultātus un konkurēt ar saviem komandas biedriem! "

Ne tik veiksmīgs šis rallijs izvērtās Ralfam Sirmacim, kuram otrās dienas pirmajā pusē nolūza ātrumu pārslēdzējs. Šī iemesla dēļ klases līderiem tika zaudētas divas minūtes. R.Sirmacis: "Viss bija labi līdz brīdim, kad nolūza ātruma pārslēgs. Visu piekto ātrumposmu nācās braukt ar vienu ātrumu. Tas arī izslēdza mani no cīņas par uzvaru. Servisa zonā defekts tika novērsts, bet visu turpmāko sacīksti uztraucos, ka var notikt vēl kaut kas, un tas traucēja braukt. Kopumā esmu apmierināts, ka finišējām un ieguvām punktus LRČ kopvērtējumam. Uzskatu, ka šāds iznākums ir labs motivators nākošajā rallijā iet uz visaugstāko rezultātu!"

Publicitātes foto

Komandas vadītājs Dainars Dambergs sacīksti raksturoja šādi: „Lieliska pieredze. Redzējām, ka šobrīd Igaunijas sportisti ir ātrāki, kas nozīmē, ka jau tuvākajās sacīkstēs mūsējiem jākļūst ātrākiem! Mūsu mērķis ir, lai Latvijas jaunieši ir ātrākie Baltijā, un jau tuvākajās nedēļās būs pamatīgi jāstrādā pie tempa uzlabošanas. Augusta beigās visi vadošie igauņi viesosies „Kurzemes” rallijā – tur jācenšas revanšēties!”

 

Kā nākošās sacīkstes OKartes Autosporta Akadēmija plāno aizvadīt Latvijas Rallija čempionāta 6.posmu, ralliju "300 ezeri", kas notiks 9. un 10. augustā, Zarasai apkārtnē, Lietuvā.

 

OKartes Autosporta Akadēmijas galvenais sponsors ir OKarte. Projektu atbalsta arī If Apdrošināšana un Ford. Labvēļi ir arī Latvijas Automobiļu federācija un Fiesta R2 dīleris Baltic Motorsport Promotion. Sporta riepas piegādā Pirelli. Tehnisko atbalstu nodrošina Rallija Klubs un Chiptuning.lv, informatīvi palīdz Ātruma Cilts un Go4Speed.lv. PR atbalstu un mediju apmācības nodrošina Baltijas Komunikāciju Centrs.

 

2013.gadā ekipāžu Sirmacis/Kulšs atbalsta arī Pata AB, Pirtel, Motul, Peat Export, Krown, JOSA, caune.lv un Kaļķu Vārti; ekipāžas Blūms/Mālnieks sponsori ir Trigers, Raunas Bruģakmens, Trimen Tractors, ERline auto, būvfirma Renesance un Kaspariņš. Ekipāžu Feldmanis/Štrauss atbalsta A.K.7.

 

Rallija "Auto24 Rally Estonia" rezultāti A6 klasē:

1.Sander Parn/Ken Jarveoja (Igaunija, Ford Fiesta R2)                                     1:15:41.7

2.Rainer Rohtmets/Rauno Rohtmets (Igaunija, Citroen C2 R2 Max)            +1:57,7

3. Rasmus Uustulnd/Imre Kuusk (Igaunija, Ford Fiesta R2)                             +2:59,7

4. Kristen Kelement/Timo Kasesalu (Igaunija, Citroen C2 R2)                        +3:15,3

5.Emīls Blūms/Andris Mālnieks (Ford Fiesta R2)                                                   +3:36,6

6.Kristaps Feldmanis/Artis Štrauss (Ford Fiesta R2)                                            +3:58,1

....

8.Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs (Ford Fiesta R2)                                                         +4:42,5


Rallija "Auto24 Rally Estonia" rezultāti LRČ ieskaitē R2 klasē:

1.N.Bruņinieks/E.Grīns (ANB Autosports, Ford Fiesta R2)                               1.06:37,9

2.E.Blūms/A.Mālnieks (OKartes Autosporta Akadēmija, Ford Fiesta R2)   +11,5

3.K.Feldmanis/A.Štrauss (OKartes Autosporta Akadēmija, Ford Fiesta R2)                +29,8

4.R.Sirmacis/M.Kulšs (OKartes Autosporta Akadēmija, Ford Fiesta R2)     +1:48,0

5. Guntis Lielkājis/V.Miķelsons (Ford Fiesta R2)                                                   +1:51,3

Publicitātes foto

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti