Drīz Liepājas Ātruma Festivāls

 
2.augusts 2013 16:14

Jau tradicionāli augusta pēdējā nedēļas nogalē, 30. un 31. augustā, Liepājā tiks organizēts vasaras motorsporta dzīves centrālais notikums - Ātruma Festivāls - rallijs „Kurzeme 2013”. Šis gads ir īpašs, jo Liepājā notiks ne tikai Latvijas čempionāta posmi rallijā un rallijsprintā, bet arī Igaunijas rallija čempionāta posms.

Tas nozīmē, ka rallija trasē gaidāms liels skaits dalībnieku, vairāk kā 100 ekipāžu. Otrs 2013. gada Ātruma Festivāla īpašais notikums būs Ziemeļeiropas Streetbike Freestyle čempionāts, kur trikus ar motocikliem rādīs un labāko noskaidros spēcīgākie superbaiku braucēji no daudzām Eiropas valstīm.

Foto: iAuto

Ātruma Festivāls rallistiem sāksies ar testa ātrumposmu 29. augusta vakarā, bet oficiālā atklāšana paredzēta piektdien, 30. augustā, plkst. 16:00. Pēc tās rallisti dosies uz starta, lai pirmajā sacensību dienā kopā veiktu septiņus rallija ātrumposmus Aizputes un Skrundas novadā. Piektdien Ātruma Festivālu pierūcinās ne tikai rallistu automašīnas, bet arī motofrīstaila braucēji, kuru brīvie treniņi norisināsies pie „Liepājas autobusa parka”, Cukura ielā 8/16. „Motofrīstaila sacensības īsumā var aprakstīt kā pamīšus braukšanu ar SuperBaikiem uz jebkura no diviem motocikla riteņiem, izpildot dažādus ar fizikas likumiem brīžiem pretrunā esošus trikus un noskaidrojot, kurš ir labākais šo triku meistars – tas noteikti būs vizuāli atraktīvs pasākums,” par gaidāmo programmu informē Ātruma Festivāla – rallijs „Kurzeme 2013” rīkotājs Uldis Hmieļevskis.

Foto: iAuto

Sestdien, 31. augustā, Liepājas Ostas promenādē pulksten 10:00 tiks dots starts rallija otrajai dienai. Ātruma Festivāla noslēdzošajā dienā skatītāji varēs vērot divus rallija grants ātrumposmus: Nīcas un Rucavas novadā, kā arī Aizputes un Durbes novadā. Paralēli tam visas dienas garumā laukumā pie „Liepājas autobusa parka” norisināsies Ziemeļeiropas Streetbike Freestyle čempionāts.

Foto: iAuto

Liepājas Ostas promenādē valdīs liela rosība, jo tiks organizēts sacensību „Bērnu rallijs Kurzeme” fināls un konkursa „Gada Jaunais Autovadītājs” pusfināls. Savukārt vakarpusē skatītājus ar paraugdemonstrējumiem priecēs Liepājas motorsportisti un StuntFighters moto kaskadieri. Noslēdzoties rallija pilsētas ātrumposmam, sāksies apbalvošanas ceremonija un rallija nakts rokfestivāls. „Ātruma Festivāls - Rallijs „Kurzeme 2013” būs dažādu motoru sporta sacensību, izklaižu un kultūras notikumu apvienojums vienā lielā pasākumā,” stāsta Uldis Hmieļevskis.

Līdz 25. augustam Skandi Motors autocentros, Biļešu paradīzes kasēs, www.bilesuparadize.lv un Liepājas reģiona Tūrisma informācijas birojā Ātruma Festivāla – Rallijs „Kurzeme 2013” caurlaides iespējams iegādāties par zemāku cenu. Festivāla caurlaides cena – LVL 7, rallija caurlaides – LVL 5. Iegādāta rallija caurlaide nodrošina ieeju visos rallija ātrumposmos, atklāšanas un noslēguma pasākumā, savukārt festivāla caurlaide sniedz iespēju apmeklēt gan rallija ātrumposmus, atklāšanas un noslēguma pasākumu, gan Ziemeļeiropas Streetbike Freestyle čempionātu „Kurland Stunt 2013”. Bērniem līdz 14 gadu vecumam ieeja – bez maksas. Tuvojoties pasākumam, biļešu cena sadārdzināsies.

Atbalsta: iAuto

Foto: iAuto

Foto: iAuto

Foto: iAuto

Foto: iAuto

Foto: iAuto

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 4

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Briškens: Latvijā ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme

Latvijā biežākie smago ceļu satiksmes negadījumu veidi uz valsts ceļiem ir saistīti ar sadursmēm, tāpēc ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme, un tā noteikti saglabāsies kā prioritāte no Satiksmes ministrijas (SM) puses, ceturtdien ikgadējā Latvijas ceļu nozares konferencē sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P). Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 11

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 

Komisijā neatbalsta piedāvājumu liegt pārdot alkoholu degvielas uzpildes stacijās 25

Alkohola tirgošana degvielas uzpildes stacijās (DUS) arī turpmāk netiks ierobežota, šādu pozīciju otrdien atbalstīja Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas vairākums. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti