OKartes "AA” - uz Lietuvu

 
OKartes Autosporta Akadēmija | 9.augusts 2013 8:56

Šajā nedēļas nogalē, 9. un 10. augustā, Zarasai apkārtnē Lietuvā, startēs Latvijas rallija čempionāta 6. posms „Autoplius 300 Lakes Rally”. R2 klasē startēs OKartes Autosporta Akadēmijas sportisti – Ralfs Sirmacis / Māris Kulšs, Emīls Blūms / Andris Mālnieks un Kristaps Feldmanis / Artis Štrauss.

Pēc aizvadītām sacīkstēm Igaunijā, OKartes Autosporta Akadēmijas braucēji dodas uz otru Latvijas kaimiņvalsti Lietuvu. Galvenais mērķis ir palielināt punktu pārsvaru Latvijas Rallija čempionāta (LRČ) komandu kopvērtējumā, kurā OKartes Autosporta Akadēmija šobrīd ir izvirzījusies pārliecinošā līderpozīcijā.

Šī brīža R2 klases līderis Ralfs Sirmacis, pēc piedzīvotas neveiksmes aizvadītajā rallijā, ir apņēmības pilns atgūt zaudēto. R.Sirmacis: „Igaunijā piedzīvoju tehnisku neveiksmi un līdz ar to zaudēju cīņu par uzvaru un vērtīgos punktus LRČ kopvērtējumam. Bet laikam šī neveiksme man ir nākusi par labu, un tas ir kā papildus stimuls Lietuvā ar pilnu atdevi parādīt, uz ko esmu spējīgs! Kopā ar savu treneri Ivaru Cauni esmu izanalizējis arī video ierakstus – aizvadītajā rallijā biju sācis piekopt pilnpiedziņas braukšanas stilu, tagad jācenšas braukt tīrāk. Tas arī uzlabos rezultātu. Mērķis, protams, ir uzvara!”

Kristaps Feldmanis, Artis Štrauss. Foto: Guntars Stupelis

OKartes Autosporta Akadēmijas pilotam Emīlam Blūmam šis būs pirmais rallijs Lietuvas ceļos. E.Blūms: „Lietuvā līdz šim neesmu braucis, tāpēc sagaidu jaunu pieredzi. Esmu paanalizējis šī rallija iepriekšējo gadu video materiālus. Izskatās, ka ceļi ir ļoti ātri, viltīgi, ar daudz tramplīniem. Būs interesanti! Galvenais ir testa ātrumposmā saprast ceļu specifiku, un tad visam vajadzētu izdoties. Ceru aizvadīt labu dueli ar Ralfu Sirmaci un sagādāt intrigu rezultātos!”

Arī OKartes Autosporta Akadēmijas jaunākajam sportistam Kristapam Feldmanim šis būs pirmais rallijs Lietuvā. K.Feldmanis: „Jūtu, ka kopā ar savu stūrmani A.Štrausu, un to, ko viņš man ir iemācījis, varu cīnīties ar saviem komandas biedriem par pjedestālu. Bet šoreiz tas nav mans mērķis. Beidzot rallijs no sākuma līdz beigām ir jānobrauc bez pigoriem (smejas). No iepriekšējā rallija esmu guvis lielu pieredzi braukšanā pa Igaunijas ceļiem, tagad Lietuvā atkal būs jauna ceļu specifika. Pirms šīm sacīkstēm esmu aizvadījis daudz stenogrammas treniņus, tāpēc ceru parādīt lielu progresu gan savā braukšanā, gan rezultātos!”

Ralfs Sirmacis, Māris Kulšs Foto: Guntars Stupelis

Kopā sportistiem būs jāaizvada 13 ātrumposmi ar kopējo trases garumu 132,25 km. Pirmā ātrumposma starts tiks dots 9. augustā plkst. 17:35. Ekipāža R.Sirmacis/M.Kulšs startēs ar 42. starta numuru, E.Blūms/A.Mālnieks ar 44., bet K.Feldmanim/A.Štrausam piešķirts 49. starta numurs.
OKartes Autosporta Akadēmijas galvenais sponsors ir OKarte. Projektu atbalsta arī If Apdrošināšana un Ford. Labvēļi ir arī Latvijas Automobiļu federācija un Fiesta R2 dīleris Baltic Motorsport Promotion. Sporta riepas piegādā Pirelli. Tehnisko atbalstu nodrošina Rallija Klubs un Chiptuning.lv, informatīvi palīdz Ātruma Cilts un Go4Speed.lv. PR atbalstu un mediju apmācības nodrošina Baltijas Komunikāciju Centrs.

2013.gadā ekipāžu Sirmacis/Kulšs atbalsta arī Pata AB, Pirtel, Motul, Peat Export, Krown, JOSA, caune.lv un Kaļķu Vārti; ekipāžas Blūms/Mālnieks sponsori ir Trigers, Raunas Bruģakmens, Trimen Tractors, ERline auto, būvfirma Renesance un Kaspariņš; ekipāžu Feldmanis/Štrauss atbalsta A.K.7. un Grotes AB.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti