Rallijsprintā "Viduslatvija 2013" skatītājus un sportistus pārsteigs tramplīns

 
Viduslatvija 2013 | 14.augusts 2013 14:26

Jau šo sestdien Jēkabpils pilsēta un Krustpils novads pie sevis gaida Latvijas čempionāta rallijsprintā 5. posma dalībniekus. Šobrīd ir pieteikušās 40 ekipāžas, no kurām 32 cīnās par ieskaites punktiem, tādēļ paredzamas sīvas cīņas.

Interesants un aizraujošs būs Jēkabpils pilsētas ātrumposms, kas skatītājus pulcēs pilsētas centrā, lai vērotu, kā rallijsprinta dalībnieki tiks galā ar sarežģītajiem asfaltētajiem pagriezieniem, apļa izbraukšanu kustībai pretējā virzienā un mākslīgi izveidoto ūdens laukumu. Pilsētas ātrumposms, kuru sportisti veiks divas reizes pēc kārtas, būs noslēdzošais un sāksies pulksten 18.56 vakarā.

Bet pirms Jēkabpils pilsētas ātrumposma sportistus un skatītājus sagaida divi atraktīvi ātrumposmi Krustpils novada ceļos. PS 2;4 "Nissan Norde" Medīlu krustojumā, kur var piebraukt no Variešu puses vai no Sūnu skolas puses, būs divi tramplīni, kas sola pārsteigumus un iespaidīgus momentus. Šo ātrumposmu sākums pulksten 15.12 un 17.29.

Foto: Publicitātes foto

Visās čempionāta automašīnu klasēs cīņa par kopvērtējuma punktiem ir sīva. 1,6 klasē Raivim Ozoliņam ar Artūru Enkuru cieši pa pēdām min Jānis Cielēns un Salvis Rambols. 4WD klasē līdzīga situācija ir līderiem Kārim Nebaram ar Gundaru Berķi, kuriem seko Edgars Enkurs ar Ainaru Jankoviču.

2WD Open klasē līderekipāža ir Ralfs Sirmacis ar stūrmani Māri Kulšu, bet arī viņiem uz lauriem gulēt neļauj Atis Bruņinieks un Edgars Grīns.

Savukārt 4WD Open klasē pārliecinošāk līderu pozīcijās turās Edijs Bergmanis ar Kārli Bergmani, kuriem seko Ali Jansons un Ainārs Šusts.

Jēkabpilieši gan cer uz savējo uzvaru, jo rallijsprintā piedalīsies arī Mārtiņa Sviļa un Ivo Pūķa ekipāža, kura nupat priekšlaicīgi nodrošināja sev Latvijas rallija čempionu titulu A+ klasē. Tāpat sagaidām intrigu un skaistu startu no Anda Neikšāna un Aivja Aizsilnieka ekipāžas cīņā par uzvaru rallijsprintā "Viduslatvija 2013".

Diemžēl dalību rallijsprintā atsaucis jēkabpilietis Mārtiņš Lapiņš.

Atgādinām, ka grants ātrumposmi tiek slēgti stundu pirms to sākuma, bet pilsētas - pusotru stundu pirms sākuma.

Rallijsprints "Viduslatvija 2013" notiek "Motoru svētku 2013" ietvaros, kas sestdien, 17. augustā, Jēkabpilī un apkārtnē pulcē ne tikai rallijsprintu "Viduslatvija 2013", bet arī ātrumlaivu sacensības Daugavā un motoparaplānu veiklības sacensības "Jēkabpils Kauss 2013". Pulksten 11.30 Daugavmalā iepretim Vecpilsētas laukumā gaidāma grandioza atklāšana, visas dienas garumā atrakcijas, izklaides un satiksmes drošības apmācība bērniem. Pēc atklāšanas būs iespēja apskatīt biedrības "SKN Sports" sportistu automašīnas, tikties ar pašiem sportistiem, saņemt no viņiem autogrāfus un fotografēties. Savukārt vakarā pulksten 21.30 notiks noslēguma apbalvošana, kurā no visu sporta veidu dalībnieku vidus tiks izlozēts laimīgais, kurš iegūs stiklšķiedras divu airu laivu, ko nodrošina SIA "Aidava". Un tad kulminācija - šovs "Tilts ugunīs".

"Motoru svētkus 2013" un rallijsprintu "Viduslatvija 2013" organizē biedrība "SKN Sports" un Jēkabpils pilsētas pašvaldība, atbalsta Krustpils novada pašvaldība. Pasākuma ofciālais apdrošinātājs - BTA. Pasākuma auto nodrošina NISSAN oficiālais pārstāvis Latvijā NORDE.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti