Publicētas Rallija „Kurzeme 2013” ātrumposmu kartes

 
Kurzeme 2013 | 23.augusts 2013 16:42

Ātruma Festivāla – Rallijs „Kurzeme 2013” oficiālajā mājas lapā www.rallykurzeme.lv, sadaļā „Skatītājiem”, publicētas rallija ātrumposmu kartes, kuras interesentiem ir iespējams lejupielādēt un izprintēt.

Rallija "Kurzeme 2013" karte Foto: Publicitātes foto

Šogad, pēc vairākus gadu jaunu rallija ceļu meklējumiem, Rallijs „Kurzeme 2013” atgriezīsies pie klasiskajiem un gadu desmitu laikā sportistu iemīļotajiem ceļiem, kas bagāti ar sarežģītu līkumu sērijām un lieliem vidējiem ātrumiem. 13 rallija ātrumposmu kopējais garums sasniegs 128 kilometrus, savukārt kopumā sportistiem divu dienu laikā nāksies mērot 508 kilometrus garu distanci. Pirmajā rallija dienā paredzēti septiņi ātrumposmi ar kopējo garumu 45 kilometri, savukārt otrajā sacensību dienā sportistus sagaida seši ātrumposmi 83 kilometru garumā, tostarp arī 31.9 kilometrus garais „LDz Cargo” ātrumposms.

Ātruma Festivāls rallistiem sāksies ar testa ātrumposmu 29. augusta vakarā, bet rallija starts tiks dots piektdienas pēcpusdienā plkst. 16:00 Liepājas ostas promenādē, kur pilsētas iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja redzēt pilnīgi visus sacensību dalībniekus, turklāt bez ķiverēm galvās. Turpinot tradīciju, 30. augusta vakarā būs vairāki nakts ātrumposmi. Kā stāsta paši sportisti, nakts ātrumposmi mēdz būt nopietns pārbaudījums pilota sadarbībai ar stūrmani, jo jāpaļaujas vien uz iepriekš pierakstīto stenogrammu, kamēr dienas ātrumposmos iespējams trasi redzēt nedaudz tālāk arī pašam. Arī skatītājiem nakts ātrumposmu vērošana sniegs citādākas izjūtas nekā sacensības dienā. Tā kā Rallijs „Kurzeme” ir arī rallijsprinta čempionāta posms, tad pirmajā sacensību dienā kā pirmie startēs tieši rallijsprinta ieskaites dalībnieki. Rallija grafiks ir plānots, lai rallijsprintistiem nenāktos startēt pa tumsu. Pēc pēdējās rallijsprinta automašīnas trasē dosies drošības auto, kurai uzreiz sekos „nulles” un rallija automašīnas.

Sestdienas, 31. augusta, rītā sacensības pēc „Rally 2” principa būs iespējams turpināt arī tām ekipāžām, kurām piektdien nācās piedzīvot izstāšanos. Rallija otrā diena sāksies plkst. 10:40 ar trīs ātrumposmiem Nīcas pievārtē. Sportistiem interesants un ļoti sarežģīts solās būt Žibjos notiekošais „Cēsu alus” ātrumposms, tomēr šim ceļam ir apgrūtināta piekļūšana, līdz ar to skatītājiem tiek rekomendēts pavērot starta procedūru. Izturīgākie sacensību dalībnieki plkst. 19.00 pulcēsies Liepājas ostmalā, kur tos gaidīs vēl pēdējie 1,69 kilometri pa ostmalas ieliņām un promenādi.

Ātruma Festivāla – Rallijs „Kurzeme 2013” biļetes līdz 25. augustam Skandi Motors autocentros, Biļešu paradīzes kasēs, www.bilesuparadize.lv un Liepājas reģiona Tūrisma informācijas birojā pieejamas par zemāku cenu. Festivāla caurlaides iepriekšpārdošanas cena ir Ls 7, pilnā cena – Ls 10 (sniedz iespēju apmeklēt gan rallija ātrumposmus un noslēguma pasākumu, gan Ziemeļeiropas Streetbike Freestyle čempionātu „Kurland Stunt 2013”). Rallija caurlaides iepriekšpārdošanas cena ir Ls 5, pilnā cena – Ls 7 (nodrošina ieeju visos rallija ātrumposmos, kā arī noslēguma pasākumā, Vecajā ostmalā). Biļetes cena uz vienu ātrumposmu ir Ls 3. Ziemeļeiropas Streetbike Freestyle čempionāta „Kurland Stunt 2013” caurlaides cena ir Ls 4. Pieejamas - pasākuma norises vietā. Bērniem līdz 14 gadu vecumam ieeja – bez maksas.

Ātruma Festivālu - Ralliju „Kurzeme 2013” atbalsta LDz Cargo, SEB, Liepājas pilsētas Dome, Liepājas Osta, Vega 1, Osram, Canon IBServiss, IF Apdrošināšana, oficiālais auto Nissan Juke no Skandi Motors, Cēsu alus, Ramirent, LDC datortehnika, Lauma Fabrics, Dardedze Hologrāfija, Almo, Eko Kurzeme. Informatīvi atbalsta iAuto, Delfi, liepajniekiem.lv, Radio SWH, Rietumu Radio.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti