Vorobjovs plāno palīdzēt Eglem cīņā par čempiona titulu

 
Kurzeme 2013 | 30.augusts 2013 17:27

Divkārtējais Latvijas čempions N4 grupā Jānis Vorobjovs „Rallijā Kurzeme” iecerējis palīdzēt pašreizējam Latvijas čempionāta kopvērtējuma līderim Aivim Eglem cīņā par čempiona titulu.

„Mērķis ir braukt ļoti ātri, lai neatdotu liekos punktus konkurentiem,” sacīja J. Vorobjovs, kurš vienā čempionāta posmā izcīnījis uzvaru un vēl vienā – 2.vietu, taču kopvērtējumā atrodas 5.vietā un ir zaudējis pat teorētiskas izredzes kļūt par čempionu šosezon.

J. Vorobjovs uzskata, ka „Rallijā Kurzeme” vajadzētu uzvarēt ar „Ford Focus WRC” braucošajam Georgam Grosam, un septiņkārtējais Vācijas čempions Matiass Kāle, kaut arī trasē dosies ar spēcīgo „Škoda Octavia WRC” automašīnu, baltiešiem nopietnu konkurenci izrādīt nespēs.

Jānis Vorobjovs Foto: Publicitātes foto

„Viņš ir ļoti labs un ātrs braucējs, taču Baltijas valstīs rallijs ir ļoti labā līmenī. Ja viņš iebrauks labāko desmitniekā, būs ļoti labi,” sacīja J. Vorobjovs.

N4 grupā „Rallijā Kurzeme” gaidāma ļoti sīva spēkošanās par uzvaru, jo pie favorītiem pieskaitāmi uzreiz seši sportisti. Bez A. Egles un J. Vorobjova cīņā par uzvaru iesaistīsies liepājnieks Viktors Lebedevs, 3.vietas ieguvējs pasaules rallija čempionāta posmā Sardīnijā 2012. gadā Ots Tanaks un šīs sezonas Igaunijas čempionāta līderis grupā Timmu Korge. Ļoti ātra arī Kurzemes ceļos būs patlaban Latvijas čempionāta 2.vietā esošā krievu ekipāža Aleksejs Lukjaņuks un Aleksejs Arnautovs, kura augusta sākumā notikušajā pasaules čempionāta posmā Somijā finišēja 16.vietā, bet pēc pirmajām divām dienām atradās pat augstajā 12.vietā.

Pēc aizvadītiem sešiem posmiem šosezon ļoti stabili braucošais A. Egle atrodas Latvijas čempionāta kopvērtējuma 1.vietā, taču tikai par deviņiem punktiem apsteidz savu tuvāko sekotāju A. Lukjaņuku, kurš ir ļoti ātrs braucējs, taču ne vienmēr savu ātrumu spēj pārvērst finišēšanā uz goda pjedestāla.

A. Lukjaņuks šosezon uzvarējis trīs sacensībās un vienu reizi finišējis ceturtais, taču divreiz nācies izstāties – rallijā „Liepāja-Ventspils” dzinēja defekta dēļ, savukārt iepriekšējā posmā, pēc desmit ātrumposmiem atrodoties rallija vadībā, tika piedzīvota avārija. Tikmēr A. Egle trīs reizes finišējis otrais, divas reizes trešais, vienu reizi ierindojies ceturtajā vietā.

Kopumā rallijam pieteikušās 105 ekipāžas, no kurām 37 startēs Latvijas, bet 34 – Igaunijas čempionāta ieskaitē, bet 27 ekipāžas veiks saīsinātu distanci kā rallijsprinta dalībnieki.

Jau tradicionāli augusta pēdējā nedēļas nogalē, 30. un 31. augustā, Liepājā tiks organizēts vasaras motorsporta dzīves centrālais notikums - Ātruma Festivāls - Rallijs „Kurzeme 2013”. Šis gads ir īpašs, jo Liepājā notiks ne tikai Latvijas čempionāta posmi rallijā un rallijsprintā, bet arī Igaunijas rallija čempionāta posms.

Ātruma Festivāls rallistiem sāksies ar testa ātrumposmu 29. augusta vakarā, bet oficiālā atklāšana paredzēta piektdien, 30. augustā, plkst. 16:00. Pēc tās rallisti dosies uz starta, lai pirmajā sacensību dienā kopā veiktu septiņus rallija ātrumposmus Aizputes un Skrundas novadā.

Rallija „Kurzeme 2013” oficiālais sadarbības partneris iAuto.lv

 

Sestdien, 31. augustā, Liepājas Ostas promenādē pulksten 10:00 tiks dots starts rallija otrajai dienai. Ātruma Festivāla noslēdzošajā dienā skatītāji varēs vērot piecus rallija grants ātrumposmus: Nīcas un Rucavas novadā, kā arī Aizputes un Durbes novadā. Rallija noslēgumā sportisti vēl pēdējo reizi mērosies spēkiem pilsētas ātrumposmā Liepājas ostā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 2

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Briškens: Latvijā ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme

Latvijā biežākie smago ceļu satiksmes negadījumu veidi uz valsts ceļiem ir saistīti ar sadursmēm, tāpēc ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme, un tā noteikti saglabāsies kā prioritāte no Satiksmes ministrijas (SM) puses, ceturtdien ikgadējā Latvijas ceļu nozares konferencē sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P). Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 10

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 

Komisijā neatbalsta piedāvājumu liegt pārdot alkoholu degvielas uzpildes stacijās 25

Alkohola tirgošana degvielas uzpildes stacijās (DUS) arī turpmāk netiks ierobežota, šādu pozīciju otrdien atbalstīja Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas vairākums. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti