Igaunis Gross līderis pēc "Kurzemes" rallija pirmās dienas

 
Nozare.lv | 30.augusts 2013 22:14

Pēc Latvijas autorallija čempionāta septītā posma - rallija "Kurzeme" - pirmās dienas piektdien kopvērtējuma līderis absolūtajā ieskaitē ir Igaunijas braucējs Georgs Gross ("Ford Focus WRC").

Gross pēc pirmās dienas septiņiem ātrumposmiem ir līderis absolūtajā ieskaitē un A+ klasē.

Absolūtajā vērtējumā otrais pašlaik ir Egons Kaurs no Igaunijas ("Mitsubishi Lancer Evo X"), kurš Grosam zaudē 8,68 sekundes, bet trešajā vietā atrodas vēl viens igauns Ots Tanāks, kurš līderim zaudē 10,35 sekundes.

Sākotnēji otrajā vietā vajadzēja būt krievu sportistam Aleksejam Lukjaņukam ("Mitsubishi Lancer Evo X"), taču viņam piešķirts vienas minūtes sods par kavēšanos uz pirmo "dopu". Tas viņu atsviedis uz desmito pozīciju.

Tikmēr Latvija čempionāta posma ieskaitē līderis ir igaunis Sīms Plangi ("Mitsubishi Lancer Evo X"), kuram seko viņa tautietis Timms Kērge ("Mitsubishi Lancer Evo IX").

Absolūtajā ieskaitē un Latvijas čempionāta posma ieskaitē no Latvijas pārstāvjiem vislabāk veicies Vasīlijam Grjazinam ("Ford Fiesta S2000"), kurš atrodas attiecīgi septītajā un trešajā vietā.

Pa klasēm R4 grupā pašlaik labākais ir Martins Kangurs no Igaunijas ("Ford Fiesta R5"), N4 klasē līderis ir Kaurs, bet R2 klasē - Valters Kļaviņš ("Honda Civic Type-R").

Jāizceļ, ka trasē esošo biezo putekļu dēļ sacīkšu tiesneši pieņēma lēmumu sākot no ceturtā ātrumposma dalībniekus sūtīt trasē ne vairs ik pēc vienas, bet gan divām minūtēm.

Rallija „Kurzeme 2013” oficiālais sadarbības partneris iAuto

Rallijs noslēgsies sestdien ar nākamajiem sešiem "dopiem".

Latvijas autorallija čempionāta pirmie divi posmi februāra sākumā risinājās Eiropas autorallija čempionāta sacensību Liepāja-Ventspils laikā, kā trešais posms februāra beigās tika aizvadīts rallijs "Sarma", bet ceturtais posms maijā bija rallijs "Talsi".

Piektais un sestais posms jūlijā un augustā tika aizvadīts attiecīgi Igaunijā un Lietuvā, bet pēc "Kurzemes" rallija sezona noslēgsies septembra izskaņā ar ralliju "Latvija".

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti