No vientilta piedziņas automašīnām pēc pirmās dienas ātrākie – Ķenavs un Sirmacis 1

 
Kurzeme 2013 | 31.augusts 2013 1:42

No vientilta piedziņas automašīnām pēc pirmajā rallija „Kurzeme” dienā aizvadītajiem 7 ātrumposmiem vadībā atrodas liepājnieks Mārcis Ķenavs ar stūrmani Ričardu Raimondu Vīksnu, kuriem visu pēcpusdienu noritēja sīva spēkošanās ar Ralfu Sirmaci/Māri Kulšu.

M. Ķenavs gan bija ātrāks sešos ātrumposmos, tomēr ceturtajā ātrumposmā viņš zaudēja aptuveni deviņas sekundes, kā rezultātā pēc pirmās dienas tuvākais konkurents tiek apsteigts vien par 1,09 sekundēm.

Mārcis Ķenavs ar stūrmani Ričardu Raimondu Vīksnu Foto: Publicitātes foto

Trešais ātrākais ir Emīls Blūms, kurš no M. Ķenava atpaliek jau 17,92 sekundes, taču ir tikai 0,8 sekundes priekšā igaunim Raineram Rohtmetam.

Starp ekipāžām, kas pilotē aizmugures piedziņas automašīnas, vadībā atrodas igaunis Tomas Vasks, otrs ātrākais ir Andrus Vahi, bet trešais ir rallija „Kurzeme 2012” uzvarētājs Andis Neikšāns.

Rallija „Kurzeme 2013” oficiālais sadarbības partneris iAuto.lv

Kopvērtējumā pēc pirmās rallija dienas vadībā izvirzījies sacensību galvenais favorīts, ar „Ford Focus WRC” braucošais Georgs Gross, kurš izcīnīja uzvaras piecos ātrumposmos no septiņiem.

2.vietā, atpaliekot 8,68 sekundes, ierindojās cits igauņu braucējs Egons Kaurs. 3.vietu pēc pirmās dienas ieņēmis Ots Tanaks, kurš līderim zaudē 10,35 sekundes.

Rallija pirmā diena aizritēja ļoti smagos apstākļos. Pirmajos trīs ātrumposmos sportisti cīnījās ar putekļu dēļ samazinātu redzamību. Rēķinoties ar gaidāmo tumsu un vēl arī miglu, kas sacensības padarītu ļoti bīstamas, tiesneši pieņēma lēmumu starta intervālu palielināt no vienas līdz divām minūtēm. Otrajā aplī atkārtotajos ātrumposmos trase bija nedaudz notīrījusies un putekļu bija nedaudz mazāk.

Sestdien, 31. augustā, Liepājas Ostas promenādē pulksten 10:00 tiks dots starts rallija otrajai dienai. Ātruma Festivāla noslēdzošajā dienā skatītāji varēs vērot piecus rallija grants ātrumposmus: Nīcas un Rucavas novadā, kā arī Aizputes un Durbes novadā. Rallija noslēgumā sportisti vēl pēdējo reizi mērosies spēkiem pilsētas ātrumposmā Liepājas ostā.

 
Visi komentāri
 
zix 31.augusts 2013 19:56
0 0 Atbildēt

Sirmacis ar Kulšu labākie, malači puikas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti